Vuosi 2009

2009

Menneen vuoden aikana on Hinnin pihalla tepastelleet monet tassut. Tammikuussa meitä oli eri joukko: vanha borderterrieri Aapo, rottispoika Eko ja rottistyttö Lippe.  Mutta niin oli määrätty, että Aapon päivät täyttyivät jo vuoden alussa ja väsynyt pikkumies siirtyi pilvien päälle 15.1. Pihaa vahtimaan jäivät Eko ja Lippe. Pikku –Lippe oli tammikuussa nelikuinen pikkukoira, joka vasta opetteli elämisen perustaitoja.

Kevään myötä Lipen treenit tiivistyivät ja siitä kehittyikin mainio hakukoira. Kesään mennessä Lipellä olikin jo haun perusasiat kunnossa ja kesän kuluessa haukkuilmaisu alkoi olla hyvällä mallilla. Eko treenaili ilokseen harvemmin ja pääsi mukaan jälkileirille, jossa opeteltiin vanhaa ja kovanmaan jälkeä. Eko pärjäsi hyvin.

Elokuussa Eko osallistui tosietsintään ja teki löydön heti etsinnän alussa. Oli tosi hienoa olla auttamassa vanhuksen etsinnässä ja saada asialle nopea ratkaisu. Niin säästyi huomattavat resurssit niin viranomaistyössä kuin vapaaehtoistenkin työpanoksessa. Koiran käytön tehokkuus tuli jälleen kerran hyvin esille.

Syyskuussa Lippe täytti vuoden. Sekä haku että jälki oli hyvällä mallilla, vain tottelevaisuus ei ollut kilpailutasolla, joten asiaa ei vielä ollut BH-kokeeseenkaan.

Lokakuun lopussa Hinnin pihalle tuli hiljaisuus. Iloinen Lippe-tyttönen kuoli yllättäen rytmihäiriön aiheuttamaan sydämenvajaatoimintaan. Koko pihapiiri hiljeni ja suri iloisen ystävän poismenoa.

Jo parin viikon kuluttua oli selvää, ettei pian yhdeksän vuotta täyttävä Eko-rottis voinut jäädä ainoaksi koirakseni ja niinpä päätin aloittaa uudelleen pennun hankintatoiminnan. Kun olin jo aiemmin  haaveillut labradorin pennusta, kävin huolella läpi tulevia pentuevaihtoehtoja. Mielenkiintoisimmat tulevat pentueet olivat Jummi-Jammin pentue Palokassa ja Lost and Found kennelin pentue Saksassa. Suhteilla sain molempiin pentueisiin varauksen tyttöpennusta.

Jummi-Jammin ”kasari” –pentue syntyi 14.12.2009 ja samalla tuli tieto Saksasta, että siellä narttu oli jäänyt tyhjäksi. Oli siis suunnaton onni, että narttupentuja syntyi kuusi – minullekin riitti pentueesta oma tyttönen, työnimeltään Hinni.

Hinni muutti Lehmoon 2.2.2010 ja nyt pihamme tapahtumia pääsee seuraamaan Hinninpihan tarinoina.