Helmikuu 2010

28.2.2010

Sunnuntai. Tänään Hinni kävi ensimmäisissä pelastuskoiratreeneissään. Kolme ukkoa otettiin ilmavainua käyttäen, tuulitreeninä. No joo… Siis nenän käyttö on mainiota, mutta mistäs pikkukoira voi tietää, että ukkoja etsitään?! No, eihän se tiennytkään; merkkasi joka ukon kyllä, mutta matkalla hajun lähteeseen kohtasimme monenlaista kivaa… oli litistyneitä pahvilaatikoita ja pressuja, jotka rapisivat mukavasti ja niiden päällä piti ehdottomasti hyppiä. Niin, ja yhden vanhan kuorma-auton alla oli maalimiehen lisäksi jäniksenpapanoita. Hinnin mielestä papanat oli parasta, mitä sille on moneen päivään tarjottu. Noo, jos siitäkin syystä tuli hyvä treenifiilis, niin antaa syödä vaan. Palkkaaminen onkin pikkupennun kanssa hankalaa, kun ei Hinni ainakaan vielä osaa oikein lihapullia syödä, eikä kuivamuona ole kivaa palkkana. Taistelupalkka tai pallosukka saattaa olla jatkossa ihan ok, mutta kunhan nyt alkuun päästään .

Hinni on nyt tasan 11 viikkoa ja paino… tarkastuslaskennan jälkeen 8,7kg.

Pakko kertoa vielä: Vanha uros osaa olla ihana pennun kanssa… Eilen Hinni nuoli Ekon suupieliä, niin kuin emon suupieliä nuollaan ruokaa halutessa. Ekollakin alkoi kuolanoro valua aivan solkenaan… Tänään treeneihin mennessä Hinni alkoi ulvoa sydäntäsärkevästi (oli autossa takana, omassa kontin puolikkaassaan, Eko väliseinän takana) ja Ekohan vastasi Hinnille… enpä ole moista ulvontaa autossani kuullutkaan, mutta Ekon ulvonta rauhoitti Hinnin ja sitten olikin hiljaista. Lajitoveri seinän takana pystyi paremmin rauhoittamaan pennun kuin minun höpinäni.

27.2.2010

Lauantai-ilta. Eilinen kaupunkikävely sujui mainiosti. Hinni liikkui reippaasti häntä heiluen. Kaikki pienet metalliportaat kauppojen edessä piti kiivetä ylös ja alas. Kävelykadulla oli paljon ihmisiä menossa elokuviin ja ostoksille, joitakin kännikalojakin nähtiin; Hinnistä kaikki oli yhtä hienoa! Lisäksi mainittakoon, että Hinni tekee kolme ilmavaa piruettia, loistavasti paikallaan pysyen. Näitä Hinni esitti aina taluttimen kiristyessä – siis aika monta kertaa.

Katolta pudotetut lumet muodostavat pihalle vuoriston, jossa Hinniäinen kiipeilee mielellään. Lumivuoren huipulta on kiva pudotella lumipalleroja ja luisua niiden perään alamäkeen. Siitäpä sitä riemua on tälle päivälle riittänyt. Illansuussa kävimme vielä tapaamassa kilttiä saksanpaimenkoiraurosta, Abea. Hinni on tosi reipas ja sosiaalinen, myös koirankielen puhuminen sujuu erinomaisesti.

26.2.2010

Perjantai ja vapaapäivä, kuten koko kevään perjantait; Hinnin hoidon järjestämiseksi tietysti . Tämä viikko on ollut vähän kiireinen ja lumitöitä täynnä. Hinni keksii puuhaa, vaikka en ehtisi ohjelmaa järjestämäänkään. Hinnin oivaltamiskyvystä kertoo esimerkiksi leikki, jossa Hinni laittoi siankorvan kappaleen muovirasian sisälle ja sitten juoksutti muovirasiaa niin, että siankorva rapisi rasiassa. Se oli Hinnistä tosi hienoa – niin minustakin!

Tämän päivän harjoitusohjelmaan kuuluu talutinkävely. Se on meillä jäänyt tosi vähiin, kun on niin hyvä mennä metsään. Aamukävely on jo tehty ja iltapuoleen ajattelin pistäytyä kaupungilla – ihan ekaa kertaa.

Kiitos, Ammi kivoista kuvista. Siinä kaksi ihanaa ripakinttua. Pitikö sen rintakehän olla jotenkin tynnyrimäinen…   .. jeee .

kuvat:Ammi

22.2.2010

Tänään kävi Ammi Sipoosta Marx -noutajan kanssa meillä kylässä. Ammi otti kuviakin; jospa sieltä jonkun hienon kuvan koiristamme saisin. Marx on upea, ketunpunainen labbispentu Varjoahon kennelistä.

Hinni ja Eko ovat tosi kivoja; kaksi saman lauman koiraa, jotka ovat selvästi kiintyneet toisiinsa. Nyt kun sää näyttäisi lauhtuvan, pitää Hinnin kanssa aloittaa katukävelytreenit taluttimessa ja samalla saada minun ja Hinnin välistä yhteistyötä edistettyä. Hauskoja hetkiä siis odotettavissa.

21.2.2010

Sunnuntai ja myrskyrintama lähestyy etelästä. Puuhaa ulkona ja sisällä. Lumitöiden teko Hinnin kanssa on hankalaa, kun joka lapiollisessa on noutajan kokoinen musta möykky. Eikä näy haittaavan pienet kolhut eikä nurin niskoin pyörähdykset. Hermo meinaa meikäläisellä kiristyä, kun ei yhtään pennun järki käske väistämään. Siis Hinni meni sisähommille.

Illalla Hinni sai ekat rokotteensa, 10 viikkoa ikää nyt täysi. Oma henkilääkärimme kävi kotikäynnillä, joten ei tarvinnut lähteä pentua kuskaamaan ”likaiselle” klinikalle.

Ketteryysrataamme lisättiin notkuva vanerilevy – ei haitannut. Tosi hauska seurata, miten rohkeasti tuollainen pentu lähtee kokeilemaan kaikkea uutta ilman pienintäkään epäilyä homman vaarallisuudesta. Jossain vaiheessahan sekin tulee, että ensin mietitään asioiden vaarallisuutta, mutta vielä satasella mukaan vaan… 

19.2.2010

Perjantai, lomapäivä. Varsinainen puuhapäivähän tästä tulikin. Talven pakkasennätyksiä mittaillaan eri puolilla maakuntaa. Meillä onneksi sisätiloissa lämmin.

Aamulenkin jälkeen ”harakka-harjoitus” Hinnin kanssa. Olipa pikkuisen liian raisu meno neitosella. Sai harakka kyytiä. Damiharjoitukset sujuvat kyllä ehdottomasti paremmin. Päivällä rakensin eteiseen pienen ketteryystelineen; liukasta levyä, metallinen ritilä ja pahvilaatikko. Siitä Hinni kulki edestakaisin innoissaan. En ole yhtään varma ymmärsikö Hinni olevansa ketteryystreenissä, mutta kivaa näytti olevan.

Kynnet leikkasin Hinniltä ekakerran oikeilla kynsileikkureilla. Alkavat olla jo niin vahvat nuo kynnet, ettei nipsuleikkuri enää ota tarpeeksi.

Ilta oli varattu näiden nettisivujen teolle Seijan opastuksella. Siinä ilta menikin rattoisasti… Eko oli naapurissa illan nauttimassa jakamattomasta huomiosta. Hinnillä oli Pola kaverina ja vauhtia riitti neitosilla. Seija toi Hinnille pienen, vaaleanpunaisen Wubban. Arvatkaa mikä oli Ekon suosikkilelu sen palattua kotiin!

Juuu, vaalenpunainen Wubba 

17.2.2010

Keskiviikko. Viime yön Hinnukka nukkui omassa huoneessaan viiteen asti. Onkohan se jo niiiiin iso tyttö . Tai sitten raukka oli niin väsynyt illan riehumisesta Pola snautserin kanssa, ettei tiennyt mihin sammui ja nukkui sitten makeaa unta, vaikka muu lauma ei ollutkaan samassa huoneessa.

Tänä iltana Hinni leikki pesuhuoneessa ensimmäistä kertaa vesileikkejä. Olin laittanut värillisen pullon likoamaan pesuvatiin saadakseni etiketit irtoamaan. Hinni löysi tietysti pesuvadin ja alkoi innolla kauhomaan vadissa makaavaa pulloa. Lopulta Hinni yritti kiivetä kulmikkaan pullon päälle, mutta arvaahan sen, kuinka siinä kävi. Pieni märkä räpeltäjä piti kuivata huolella ja pesuvati siirtyi saunan lauteille. Hauskaa kuitenkin oli. Vedestä noutava koira siitä tulee .

Nyt Hinni näyttää kasvaneen selvästi tulovaiheesta. Painoakin oli 6,9 kg. Kyllä pari kiloa pikku koiran koossa näkyy selvästi.

14.2.2010

Sunnuntai. Eilen Hinni oli hoidossa naapurissa. Hyvin oli kaikki mennyt ja Eko-rottista oli käyty hoitamassa kotona, joten senkin päivä oli tauotettu sopivasti. Illalla, palattuani kotiin, oli lauman jälleennäkeminen riemukas. Hinni hyppi iloisena ympärillä ja Ekokin näytti siltä, että sen mielestä on hyvä olla taas koko porukan kasassa.

Yön yli sulatettu harakka otettiin treeniin aamulla. Eko -rottis oli avaamassa pakettia ja totesi selvin elein ”kuollut, mikä kuollut, ei kiinnosta”. Hinniä harakka kiinnosti. Muutaman kerran harakkaa tönäistyään Hinni totesi, ettei se taida omin voimin liikkua, joten laitetaanpa harakka liikkeelle noutajavoimin. Siivestä vetäen ja jalasta kiskoen harakka sai kyytiä. Suoritus ei vaikuttanut kovin siistiltä, mutta ei harakka ainakaan inhon tunteita Hinnissä herättänyt. Rottweiler katseli harakan kyytiä vain sivusta seuraten ja suuresti ylenkatsoen.

Hinnillä ikää nyt siis 9 viikkoa, paino 6,6 kg.

10.2.2010

Nyt ei enää maista neljä ateriaa kunnolla. Pian varmaan voin siirtyä kolmeen ateriaan, mutta kun ei viitsi ainakaan nälässä pitää. Paino 6,1 kg.

Illalla snautserityttö Pola oli riehumassa meillä. Vauhtia riitti niin sisällä kuin ulkonakin. Vierailun väsyttämänä oli Hinnin kynnet helppo leikata. Nyt olen leikannut ne kahdesti, eikä ongelmia vielä ole syntynyt.

9.2.2010

 

Illalla Hinni oli mukana kokouksessa. Voi hyvä tavaton. Kaksi tuntia täysi meno päällä. Kääpiöpinserin pentu, Esko, oli paikalla ja nuorisolla riitti vauhtia. Eikä väsymys ollut vielä totaalinen, sillä kotiin päästyämmekin vauhtia oli vielä jäljellä tunnin verran. Yö nukuttiinkin sitten todella hyvin.

 

7.2.2010

 

Sunnuntai. Nyt on käyty autoajelulla. Hyvin meni rauhallisesti. Siisteysasiat sujuvat mainiosti. Kakalla voi käydä naapurinkin pihalla, siten oma piha pysyy siistinä, nääs.

 

Oma henkieläinlääkärimme kävi hoitamassa Ekon kynnet ja Hinni teki tuttavuutta reippaasti. Taisi eläinlääkärin toppatakin helmanaru hieman kulua Hinnin hampaissa. Mutta takkihan olikin vanha ja kulunut .

 

6.2.2010

 

Tänään on perjantai. Hinni tuli kotiin tiistaina klo 20 tienoilla. Koko matkan Palokasta Lehmoon Hinni nukkui makeasti. Varkaudessa herätimme Hinnin pissalle, koska loppumatkasta ei hyviä pysähtymispaikkoja enää olisi ollut. Kiltti tyttönen teki tarpeensa parissa minuutissa ja niin matka jatkui kotiin saakka ongelmitta.

Kotona Hinniä odotti iso Eko-rottispoika. Hinnin mielestä olikin hyvä, että koirakaveri oli paikalla, sillä muuten talo vaikutti hiljaiselta. Pennun kestäväksi saneerattu koti oli helppo tutustumiskohde Hinnille. Vajaassa tunnissa se myös löysi ainoan esille jääneen sähköjohdon. Terassin lyhdyn led-valoille vievä johto piti poistaa heti seuraavana päivänä, niin paljon se kiusasi ovenraosta pujahtaessaan.

Keskiviikkona Hinni painoi 4,9 kg, torstaina tasan 5 kg. Eli hyvin tyttö syö.

 


kuva Maija Lappalainen