Joulukuu 2011

Uusi vuosi edessämme,
kuin avautuva kirja.
Emme tunne tarinaa,
emme tiedä juonta.

Hyvää uutta vuotta kaikille!!

31.12.2011

Hinni etsi pullokorista ison limpparipullon (tyhjän) ja kehitti siitä itselleen superhienon uudenvuoden lelun. Kun ryske ja pauke alkoi olla liian raju sisätiloihin, pistin neidon pihalle. Yritin saada osumia kameraan… joissain koira jopa näkyy kokonaan tai osittain…

28.12.2011

Hyvin meni joulu; lenkkeilimme kaksin ja kavereiden kanssa. Vain pienimuotoista treenaamista. Pieni sukumme jäsen, Aarne 2v., oli vieraanamme eilen – voi, miten Hinniä pelotti. Lapsi oli Hinnistä aivan käsittämätön juttu – olisinkohan unohtanut jotain Hinnin peruskasvatuksesta… Lopulta Hinni haki turvapaikkaa naapurista ja sai sen; palasi kotiin vasta vieraiden tehdessä lähtöä.

23.12.2011

Tottista enimmäkseen viikolla. Tiistain treeni maneesissa oli onnistunut. Häiriönalainen paikallaolo meni hienosti. Seuraamiseen tarjosi kaikkia jääviä liikkeitä. En tiedä kokiko pelkän seuraamiskontakti -treenin yksitoikkoiseksi, vai miksi teki vuoroin istumista, vuoroin maahanmenoa… aktiivinen Hinni oli joka tapauksessa. Nyt kun saamme kaikki palaset vain oikeille kohdilleen, niin sitten tottis onkin jo aika mukavalla mallilla. Ehkä siis vielä joskus… Nyt kuitenkin joulun viettoon ja ehkä vähän noutajatreeniä… Jouluiloa kaikille!!

18.12.2011

Sunnuntai-ilta. Olimme koko päivän etsintätreeneissä, tai ainakin 5 tuntia. Hinni teki oikein mainion etsintätyön. Ensimmäisellä alueella Hinni ensin kävi aluetta läpi hakutyöskentelynä, mutta löysi sitten niin hyvän jäljen, että päätimme tarkistaa sen. Sieltä maalimies löytyi piilosta, kuusen havujen alta. Osittain luminen metsä oli koirillemme aika haasteellinen, mutta silti kaikki ”ukot” löytyivät. Hinnin toinen maalimies olikin liikkuva. Hinni otti maalimiehen hajun niin kaukaa, että maalimies ei ehtinyt piiloutua; oli vain yht’äkkiä huomannut, että koira tuli jo. Siinäpä sitten jatkoi kävelyään. Ei Hinni sitä älynnyt edes haukkua, mutta olin varma, että koirani sai oikean hajun ja läksimme itsekin juoksemaan Hinnin menosuuntaan. Sieltähän se maalihenkilö käveli meitä kohti. Hieno homma. Hyvä etsintäharjoitus, kiitos taas tytöille vaivannäöstä!

Tämä treeni oli varmaankin viimeinen metsätreeni tälle vuodelle. Maastoon meno autoilla alkaa olla jo sen verran haasteellista, että nyt siirrymme varikkotreeneihin heti pyhien jälkeen. Lunta ei metsissä ole vielä paljon, paikoitellen runsaat 10 cm, mutta teille sohjoontuva lumi ja älyttömän liukkaat sivutiet tekevät hommasta haasteellisen. Mutta ei hätää; tämän päivän treeni osoitti, että Hinnillä on perusosaaminen hyvällä mallilla ja ensi kesänä voin hyvillä mielin aloittaa koekaudenkin sen kanssa.

14.12.2011

Hinni 2v. Saa onnitella… kiitos, kiitos. Välitän kaikki onnittelut Hinnille.

13.12.2011

Tiistai. Eipä olekaan viikonlopun tekstimme tallella. Ei se mitään, tavallista treenausta meillä vain olikin. Hinnin mahan haava on täysin parantunut, eikä tassussakaan enää ole sukkaa (afrikkalainen baby-voide oli hyvä hoito tassuun). Täysi meno siis päällä. Sunnuntain peko-treeneissä, ihanan lumisessa metsässä, otimme hakua. Alkaa olla viimeisiä metsätreenejä, jos talvi oikeasti tulee. Oli hyvä nähdä tauon jälkeen, että haku on todella hyvällä mallilla. Henkilöetsintä sujuu hienosti ja talven varikkotreeneissä voimme keskittyä ilmaisun tehokkuuteen, kestävyyteen ja maalimiesten kanssa kikkailuun, mukaan lukien umpipiilot, yläpiilot jne…

Illan tottistreeni maneesilla sujui oikein mallikkaasti. Hinni keskittyi hyvin yhteistyöhön. Otimme myös häiriönalaisen paikallaolon toisen koiran treenatessa. Hyvin pysyi paikallaan, vaikka kaula venyi ainakin 20 cm kohti toiselle heitettyä noutokapulaa.

8.12.2011

Tänään kirjaan vain sen, että Hinnille on näköjään kertynyt sairauslomalla juoksemattomia kilometrejä aika paljon. Yrittää nyt niitä purkaa juoksemalla ympäri metsää. En edes yritä tarjota lyhyintä lenkkiä. Käydään kunnolla isossa metsässä vähän pidemmällä kierroksella. Kepit saavat kyytiä eikä sukka jalassa ainakaan hiljennä vauhtia. Ihana missukka.

7.12.2011

Eilen siis tehtiin aamupäivästä noutajatreeniä. Nyt Hinni oli hyvä. Linjatkin meni hienosti suoraan ja damit tuli vauhdilla perille. Sukkajalka Hinni suoriutui hommasta hienosti.

Illalla käytiin maneesilla tekemässä tottistreeni. Voi kun minä olisin taitavampi tottiksen ohjauksessa. Hinni yrittää kovasti, mutta minä teen aina jotain hassusti ja homma hajoaa. Mutta, kyllä me vielä…

5.12.2011

Neljän päivän vapaaputki menee näköjään ilman kummempaa tekemistäkin. Hinnin kanssa olen puuhannut vain. Eilen käytiin kovan pinnan jälkeä treenaamassa. Nyt ei Hinnille käytetty suihkepulloa, vaan pikkuisia makupaloja vain oli siellä täällä. Ei se niitäkään kaikkia syönyt, mutta jäljen ajoi hyvin. Teimme jokaisen koiran (Hinni, Voitto ja Martti siis) jäljen kulkemaan metalliportaikon kautta. Oli hämmästyttävää miten helposti koirat portaat ottivat ja jatkoivat jälkeä. Siis metalliinkin pitää jäädä kengistä vahva haju, siihen kun ei voinut suihkuttaakaan hajuvahvistetta – olisi hajut siirtyneet alempiin kerroksiin. Seuraavat jäljet teemme hallin keskiosiin, koska huomiomme on, että hajua jää selvästi hallin seinustalle pyörimään ja koirat hakevat hajua mielellään seinältä, palaten sitten taas takaisin lattiahajuun.

Hinnillä sukka jalassa. Tassun haavan päältä puuttuu nyt pieni kappale mustaa anturapintaa, mutta muuten haava on siisti, niinkuin mahan alla oleva haavakin on kuivunut ehjäksi. Huomenna, itsenäisyyspäivänä kirjoitetaan perinteiset joulukortit.

Vielä illan lisäys. Käytiin noutajajuttuja treenaamassa. Sukkajalka Hinni toimi ”ihan kivasti”. Damit tuli vauhdilla esine-etsintänä, mutta suorissa linjoissa on vielä korjaamisen varaa. Huomiselle on treeni jo sovittu. Tehdään nyt muutama tällainen treeni ja mietitään sitten jatkot.

3.12.2011

Tänään huomasin Hinnin useammin katsovan mahansa alle. Minäkin kokeilin mahaa ja haavaa ja tunsin siellä pinen nystyrän haavan kohdalla. Käänsin Hinnin nurin ja katsoin haavaa tarkemmin. Haava oli muuten siisti, mutta yhdessä kohti oli pieni reikä, josta vuosi nestettä. Soitin eläinlääkärille ja hän tiesi heti, että joku sisimmistä ompeleista ei ole sulanut ja haluaa ulos. On kuulema kolmas labbis, jonka elimistö ei sulata ompeleita. Kaivettiin naapurin Irjan kanssa ommel pois. Haava todennäköisesti paranee hyvin loppuun saakka.

No, iltapäivällä käytiin treenaamassa WT hommia, siis noutajien juttuja, working test. Treeni meni hyvin, mutta jäätiköllä tuli etutassuun haava. Haava ei ole paha, mutta joskun tassuhaavat paranevat huonosti.

1.12.2011

Alkuviikosta niin valkoinen maailma on harmillisesti taas musta ja synkkä. Mieli on kuitenkin valoisa. Kivoja asioita tapahtuu koko ajan. Esimerkiksi; Hinni on oppinut avaamaan naapurin pihaportin, josta pääsee isolle pihalle ja metsään. Taitava tyttö. Omassa portissamme onkin kaksi salpaa… No, nyt on naapurin portiin laitettu mustekalakuminauha toiseksi salvaksi. Niin ja sekin, että oli aika ihanaa tulla illalla kotiin, kun naapuri oli hoitanut Hinniä ja tuodessaan Hinnin taas kotiin oli laittanut meillä jouluradion kanavan soittamaan Hinnille joululauluja. Hinni kuunteli niitä kiltisti . Neito on kyllä jälleen alkanut kannella minun kenkiäni, joita en enää ole sulkenut komeroihin. Vaan eipä ole yksiäkään kenkiä pureskellut – pohjalliset vain poistaa niistä.

Lisäyksenä vielä illan tekstiin: Yksi ero noutajan ja rottweilerin välillä löytyi jälleen: Noutajalle voi heitää saman lumipallon kolmekin kertaa – ei takuuvarmasti onnistu rottiksen kanssa. Metsästä löytyi vielä lunta ja heitin Hinnille palloja. Parhaat pallot tuli takaisin käteeni kaksikin kertaa, sitten ne jo hajosivat heittooni.