Tammikuu 2012

31.1.2012 Tiistai. Illan tottistreeni maneesissa meni vähän…  No, oli ainakin vauhtia, eikä Hinniä paleltanut kovasta pakkasesta huolimatta; -27° pihalla, maneesissa hieman vähemmän. Otin tottista lelu/ taistelupalkalla, kun ei kärsinyt makupaloja paljaissa sormissa pyöritellä, tuloksena aivan liian kiihkeää toimintaa. Käytännössä seuraaminen oli pomppivaa, mutta reippaastihan Hinni liikkeet suoritti ja palkkapatukka sai kyytiä ympäri maneesia. Reipasta menoa!

29.1.2012 Sunnuntai, pakkasta -24°, joten ei treenattu varikolla. Flunssaa pukkaa myös… Otin Hinnille vähän pakkaspäivän treeniä dameilla. Ihan liian innokas oli, yritti taistella dameista ja saada minut riehumaan kanssaan. Hauskaa pidettiin.

28.1.2012 Tauko sivujenpäivityksessä johtui lomastani. Olin auringossa, Gambiassa. Takuuvarma aurinko tähän aikaan vuodesta. Köyhää ja vaatimatonta, mutta todella ystävällistä väkeä. Islamilainen maa, jossa huntuja ei juurikaan näkynyt ja turistit saa kulkea (rauhassa) puolialastomina. Paikalliset naiset voivat olla yläosastaan hyvinkin vähäpukeisia, mutta reidet pitää olla peitetyt. Siis meidän rintojen peittämistä vastaa heillä reisien peittäminen.  Kulkukoiria oli kaduilla ja niiden annettiin olla; kapisia suurin osa. Myös vuohet, lampaat ja lehmäntapaiset kulkivat vapaasti maaseudulla ja kylissä. Kuulemma fiksuimmat säilyvät hengissäkin… ja hyvin ne väistivät, vaikka autoliikenne on aikas hurjaa. Autojen kunto taksiliikenteessäkin oli sitä luokkaa, että ei menisi meillä mistään katsastuksesta läpi rahallakaan. Lomani ajan Hinni oli ”leirikoulussa” Tassuparkissa. Hinni oli ollut reipas ja kilttikin. Meillä on ollut paljon juteltavaa .


Kauppa käy ja asiakkaitakin on.


Kunta Kinteh Island – orjien kokoamispaikka Gambia joessa. Entinen James Island -nimi on viime vuonna muutettu kirjan ”Juuret” mukaisesti Kunta Kintelle nimetyksi.


Ugly-looking birds in the National Park.

…. ja tältä meillä näytti kotipihalla tänään.

15.1.2012 Viikon treenit onnistuivat hyvin. Tiistain tottis maneesissa ja omatoimisesti ovat menneet niin hyvin, että uskon meidän suoriutuvan BH-kokeesta milloin vain. Hehe. Perjantaina kävin treeneissä ja koska haukku sujui hyvin, aloitimme ns. lähestymistreenit. Eli, kun Hinni ilmaisee löytämäänsä henkilöä haukkuen, menen sen luo ja poistun. Hinnin pitää jatkaa haukkuaan keskeytyksettä. Tämän päivän, sunnuntain varikkotreeneissä tein myös yhden lähestymisen ja hyvin Hinni haukkui. Näin ne alkavat palaset loksahdella kohdilleen. Olen oikein tyytyväinen.

8.1.2012 Eka varikkotreeni. Hinnille otettiin erilaisia piiloja ja niihin haukkuilmaisu. Vahvistettiin vielä hommaa haamuilla (maalihenkilö näyttäytyy ennen piiloon menoa); pääasiahan oli treenata erilaisia piiloja ja ilmaisua niissä. Etsiminen ei ole Hinnille ongelma, sen nenä toimii mainiosti. Yksi piiloista oli esimerkiksi kasaan pinotuissa muovisissa ”viemäriputkissa”. Ilmaisemaan Hinni ei mennyt putkeen, mutta palkkansa se haki kuitenkin hyppäämällä ylös pinossa olevaan putkeen. Tänään Hinnin haukku irtosi vaivatta ja ilmaisu kuulosti oikein hyvältä. Jos menen perjantain treeneihin, otan aika samanlaisen treenin sielläkin. Pallopalkka toimii selvästi paremmin kuin ruoka.

7.1.2012 Eilen, loppiaisena olin itse ensin töissä mätsärissä (match show -leikkimielinen näyttely). Mukavasti oli porukkaa ja saatiin pikkuisen rahaa yhdistykselle. Iltapäivän jo hämärtyessä käytiin Minnan kanssa tekemässä noutajatreeniä. Otettiin noudot laukauksista, tai siis, että ensin ammuttiin ja sitten kvaak kvaak ja dami lensi. Hinnillä oli vähän kiire ja se läksi ekalla laukauksella noutoon. Seuraavalle komensin topakammin istumaan ja siinähän se pysyi sievästi sivulla noutokäskyyn saakka. Minnan koirat toimivat hyvin. Oli oikein onnistunut treeni, vaikka hämärä tekikin vähän haittaa esineiden nopeaan paikantamiseen. Tarkka nenä ja kunnon motivaatio tuotti hyvän lopputuloksen joka koiralle. Hyvä Hinni, Martti ja Voitto!  Minna, käsityöihminen, oli joutessaan neulonut minulle pitkät villasukat, sellaiset polvisukat. Tosi hienot, niissä on takana hieno sauman tapainen kuvio levennysten ja kavennusten kohdalla… vau. Joku osaa tuollaistakin!

Hyvää alkanutta vuotta kaikille koiraileville ystävillemme!

5.1.2012 Lean päivä. Sain työtoverilta villasukat nimpparilahjaksi – ihanaa! Tiistain tottistreenissä Hinni oli ihan hyvässä vireessä ja itsekin käyttäydyin kunnolla. Me edistymme! Eilen illalla kävimme lenkillä bokseripojan ja omistajansa kanssa. Vauhtia oli, mutta tosi ”aikuismaisesti” kaverukset juoksentelivat. Ei yhtään turhaa reuhaamista. Loppuvierailu kahvien merkeissä sisällä meni rauhallisesti, mutta jossain vaiheessa Hinni ilmoitti käytöksellään tosi selvästi, että nyt hän ei enää välitä noista vieraista; kierteli ja katseli vieraita sen oloisena että voisivat jo lähteä… aika törkeää käytöstä, mutta Hinni on niin tottunut kodin rauhaan, oletan.

3.1.2012 Tavoitteet vuodelle 2012 ovat korkealla. Koenäyttöjä pitää saada – no, ainakin haemme maksullisia treenejä, jos ei muuta saada aikaiseksi.