Huhtikuu 2012

30.4.2012 Maanantai. Vappuaatto. Kovanpinnan jälkitreeni Minnan kanssa; Voitto oli tosi hyvä, Martilla ja Hinnillä oli selvästi vaikeuksia kovan tuulen takia.

Viikonlopun testasin koiria Lappeenrannassa. Hinni sai olla mukana ja ehti jossain välissä käydä uimassakin. On siten virallisesti aloittanut vesitreenikautensa. Mukavaa viikonlopussa oli sekin, että lauantai-iltana ehdin käydä veljeni perheen luona kylässä; olivat nuoretkin tulleet paikalle. Todella huomaavaista, kiitos!!

26.4.2012 Torstai-ilta. Eilen, keskiviikkona oli Josepan maastoinfi. Minulla on ensi kesäksi oma hakuporukka, 7 henkilöä. Osaa en tunne lainkaan; toivottavasti ovat tavoitteellisia treenaajia kaikki.

Tänä iltana pidettiin Minnan ja Kaisan kanssa omat hakutreenit. Tehtiin 200m rata sohjoiseen lumeen, jossa oli vain pieniä pälvisaarekkeita. Yllättävän helppo siellä oli kuitenkin kahlata, vaikka paikoitellen ei meinannut kumisaappaan varsi riittää… Koirat liikkuivat maastossa hyvin, nauttivat suorastaan treenistä. Hinnikin pinkoi minkä pikkujaloistaan pääsi. Haukkui tyhjän umpipiilonkin… no, se oli eka tyhjä piilo metsässä – toivottavasti oppi olemaan tarkempi.

24.4.2012 Tiistai-ilta. Maanantai-iltana tehtiin Minnan kanssa kovanpinnan jälkiä… no, menivät liian vanhoiksi, josta syystä koirilla oli vaikeuksia pysyä jäljellä kohdissa, joissa oli just liikkunut porukoita. Eikä asiaa auttanut se, että olimme itse unohtaneet, missä parkkialueen välikössä jälki tarkalleen meni. Että sellainen treeni…. Tänään pääsin vähän paikkaamaan Hinnin suoritusta, kun jälkiluennon päätteeksi tehtiin ”näytösjälkiä” ja Hinni sai ajaa asfalttijäljen. Nyt jälkeä oli osittain hajustettu jäljentekijän hajuvahvisteella ja osittain myös makupaloilla. Jälki ajettiin tuoreena. Onnistui kohtuullisen hyvin.

22.4.2012 Sunnuntai. Testiviikonloppu Pärnävaaralla. Oikein mukavia koiria, monta erilaista noutajaakin. Hinnin kanssa avasimme pyöräilykauden ja kävimme pyörälenkillä molempina päivinä. Perjantai-illan ilmaisutreeni meni muuten hyvin, mutta vähän pyrki Hinni tunkeutumaan piiloihin.

19.4.2012 Torstai. Tiistaina maneesitreeni. A-estettä, jääviä liikkeitä ja jotain muutakin… Keskiviikko-iltana olin peesarihommissa sokeille koirankäyttäjille ja sitten kävelin vielä Hinninkin kanssa kaupungilla. Nyt ei edes heiluttanut häntäänsä kauppojen ikkunoissa oleville mallinukeille; on se viisastunut ! Perjantai-illalle on suunniteltu ilmaisutreenit ja viikonlopun testaan koiria, noutajia, täällä paikallisesti.

16.4.2012 Maanantai. Viikko vierähti rutiinien mukaisesti. Tiistaina maneesissa tottista, keskiviikkona minulla oli pentukurssin teoriailta, torstaina ulkoiltiin ja hoidettiin muita hommia ja perjantaina Hinni meni tarhalle hoitoon ja minä iltakoneella Helsinkiin borderterriereitä testaamaan. Tosi mukavia koiria olikin kaksi päivää ja testi täynnä. Viime yönä tulin viimeisellä koneella kotiin ja nyt aamulla hain Hinnin kotiin. Voi miten ihanaa olikin olla taas yhdessä. Käytiin pitkä metsälenkki rämpimässä paikoin polviin asti upottavassa, sohjoisessa hangessa. Tuli pikkuisen hiki .

Vieläkin mietin sellaista, että sanotaan, ettei ihan pieni lapsi muista paljon asioita… niin, miten sitten 2,5 vuotias Aarne saattoi minut nähdessään kysyä: ”Missä Inni?” Mitään puhetta Hinnistä ei ollut. Samainen pikkumies on erittäin kiinnostunut myös kodinkoneiden merkeistä – tunnistaa Siemensin, Boschin, Hooverin…

9.4.2012 Pääsiäinen. Vaikka pyhinä ei pitänytkään olla treenejä, on silti treenattu. Varikkotreeneissä oli eilen porukkaa ainakin yhtä paljon kuin normaali sunnuntaina… Hinnikin treenasi. Hinni oli reipas kuten aina. Nyt pyysin yhden maalimiehen avoimelle alueelle maahan makaamaan, koska sellaista ei Hinnille olekaan otettu. Ensin Hinni oli ihan kummissaan; katsoi maalimiestä ja katsoi minua, tuli kohti minua ja lopulta päätti mennä takaisin maalimiehelle ilmaisemaan. Haukku oli aluksi varovaista ha-hau, ha-hau haukkua, mutta vahvistui koko ajan. Seuraavalla kerralla kokeilen liikkuvan maalimiehen; sellainen on kokeiltu kerran metsässä. Muuten Hinnin haukku on kuulemma suojelukoiran haukkua – tosi vaativaa ja painostavaa. Alkaa olla missukallani itsetunto aika vahvoilla.

 

 
Hinnin kevätpuuhia takametsässä.

6.4.2012 Pitkäperjantai. Heti aamusta tuli Vapepa-hälytys etsintään ja niinpä hälytin koiraporukat ja pakkasin Hinnin ja tavarat kyytiin; iltapäivällä Hinnin piti olla Kuopiossa. Nyt saan kehua Hinniä taas kerran! Hinni kävi Kuopiossa MH-luonnekuvauksessa ja oli tosi reipas!! Luonnekuvauksen sanallinen tulos on Hinnin omalla tuloksia -sivulla..

1.4.2012 Kevät tuli, lumi suli, puro sanoi puli, puli… Sunnuntai-ilta ja jälleen kotona Hartolassa vietetyn kolmannen viikonlopun jälkeen. Luonnetestituomareiden kurssin teoriaosuus on nyt pidetty ja loppukokeen tarkastus odottaa pääsiäisen pyhiä. Hinnin yskä on asettunut – ei tarvinnut mitään lääkkeitä. Siis rokotus auttoi lieventämään tautia tosi hyvin.