Kesäkuu 2012

29.6.2012 Leirillä edelleen. Hyvin onnistunut jälkitreeni aamusta ja tottista iltapäivästä. Hinni oli aivan ihana onnistuneen jäljen jälkeen. Jälkemme päättyi ison sivutien korkealle tien vierustan penkereelle kuljettuaan sitä ennen pitkin tien vierustaa. Loppupalkoilla Hinni onnellisena kieriskeli jaloissani ja laski selällään mäkeä alas tien piennarta, nousi ylös ja taas mentiin selällään alas. Oli siis koirakin hyvin onnellinen omasta onnistumisestaan .

28.6.2012 Patchcoat -leirillä, siis aussileirillä Kaavilla. Alkuviikko treenattiin lomalaisten kanssa raunioilla ja maastossa ja nyt on jatkettu treenaamista leireillen. Keskiviikkoaamun hakutreeni nostatti karvani pystyyn, sillä Hinni teki mokan, jätti maalimiehen. Analyysini oli, että edelliset neljä treeniä oli haukutettu ja viimeiset ilmaisutreenit vielä raunioilla vaikeilla alustoilla. Kun Hinni lopulta pääsi juoksemaan maastoon, hullaantui se niin, että ei malttanut ekalla kerralla jäädä maalimiehellekään. Uudella pistolla sentään haukkui. Tänään otettiin kuusi ukkoa ja hyvin haukkui kaikki, vaikka meinasikin väsyä loppua kohti. Nyt on hyvä mieli!

 
 
Leirikisassa jäljestimme esineitä, osallistuimme näyttelyyn, jossa saimme valmiiksi kirjoitetun arvostelun, pidimme kiirettä ja haukuimme ”maalimiestä”. Hauskaa oli ainakin.

24.6.2012 Juhannus on takana ja nyt lähdetään vauhdilla kohti syksyä. Juhannuksen sää olikin parasta suomalaista kesää ja tänä aamuna on pilvistä… olisikohan jo syksyn tuntua ilmassa… ei kai sentään. Olin Savitaipaleella hyvässä seurassa, nauttien hyvästä ruoasta ja juomistakin. Kävin jopa uimassa. Uimataito oli tallella. Se on nyt taas todistettu, ettei joka kesä tarvitse uida, kyllä se uimataito säilyy. Hinni nautti myös olostaan;neljä ihmistä heitti sille frispietä ja se pääsi myös juoksulenkille Marjan kanssa. Ekalla lähtökerralla Hinni tosin palasi luokseni irti päästyään. Toinen yritys vakuutti sen, että oikeasti saa mennä vieraan mukana lenkille.

18.6.2012 Aktiivinen viikonloppu takana. Lauantaina olimme Hinnin kanssa töissä pk-kisoissa; Hinni tallasi alueita kanssani, kun ensimmäisellekin koiralle pitää tehtäväradat olla koiran kanssa kuljettuja. Hinni pääsi itsekin tekemään alokasluokan pudotetun esineen noudon ja esineruudun – molemmat meni hyvin – tietysti!

Sunnuntaina kävimme päivällä raunioilla harjoittelemassa ketteryystelineitä. Telineet ovat Hinnille ehdottomasti vaikeimmat jutut ja se kyllä johtuu sen koordinaatiovaikeudesta. Hinni hahmottaa takasensa tosi huonosti. Se näkyy myös seuraamisen käännöksissä, mitkä se usein hyppää eikä siirrä takasiaan sivusuuntaan tepastellen. Koordinaatioharjoituksina teemme paikallaan käännöksiä ja siirtymisiä, jolloin Hinni joutuu käyttämään takasiaan myös sivusuunnassa.

Illalla ihana vepe -treeni vesisateessa. Vesi oli tosi lämmintä. Vesisade ei haitannut muutoin lainkaan, mutta kun lähetin Hinnin hakemaan n. 30 metrin päässä olevaa venettä, ei Hinni tiennyt mihin suuntaan menisi, kun joka puolella näkyi putoilevia palloja… Jos oikein paneutuisin asiaan, niin valitsisin varmaan eri käskysanat eri asioille. Nyt käytän samaa ”esine” käskyä kaikissa noudoissa.

15.6.2012 Hinni oli 10.6. Karjalan Messuilla Vapepan osastoa somistamassa; aamusta väisteli lapsia ja poliiseja, iltapäivästä oli jo niin täynnä hommaa, että ei jaksanut väistää ketään, salli rapsutukset edestä ja takaa. Tylsäähän se messuhomma oli Hinnin näkökulmasta, mutta aina kun pääsi vähän kävelylle messualueella, heilui häntä iloisesti. Palkkioksi messuhommista Hinni pääsi rakennusetsintätreeneihin illaksi. Tulipa pitkä päivä, mutta sehän olikin hyvää treeniä se.

Viikolla on treenattu normaalit haku, tottis, jälki ja vepe treenit, lisäksi käytiin merkkaamassa lauantain kokeiden kisamaastot. Aktiivista harrastamista siis.

Pitääpä vielä kirjoittaa messuilla kuulemastani. Siis osa ihmisistä kyseli suoraan Hinnin rodusta. ”Jaa, että ihan oikea labradorinnoutaja…, meillä on paljon isompi… ”. ”Onko tämä sellainen flätti? Ai ei vai, luulin, kun sillä on noin pitkä karva, meidän noutajalla on sellainen ihan lyhyt…” Ja sitten rotutiedusteluun tuli myös pari kertaa vastaukseksi: ”Siis onpa se kaunis… minä olen nähnyt vain sellaisia lihavia, hirmuisen paksuja…, siis labradori voi olla noinkin kaunis…”

8.6.2012 Eilen illalla osallistuimme Hinnin kanssa ensimmäiseen PEJÄ A kokeeseemme, ja hyväksytystihän Hinni sen selvitti . Hinni teki pari virhettä ja minä muutaman tottisosuudessa, mutta saimme silti arvosanan ”hyvä”. Maastossa Hinni oli superhieno. Kaikki esineet ja henkilö löytyivät. Oli kuulema ainoa koira, joka toi kaikki esineet. Arvosana ”erinomainen”. Ainoa virheemme oli kuulemma ylinopeus lähtöruudussa… Niinpä, Hinni hurjastelee aika usein…

3.6.2012 Tänään osallistuimme Hinnin kanssa Elina Niemen pitämälle tottiskurssille. Sain ihan hyviä neuvoja laukauksien aikaiseen kontaktiin. Siis napakkaa kuria vaatii, ettei saa pälyillä mihinkään. Saattaapi olla, ettei torstain kisa mene odotetun mukaisesti. Näitä pieniä ylläreitä voi sattua. No, onhan meillä jotain muutakin pientä hiomista…

  
Luovutus ihan liian kaukana…                             Luoksetulo aika hyvä…


”Ei tästä mitään tule”… kouluttaja parka miettii…                Kuvat: Auli Marjola