Heinäkuu 2012

31.7.2012 Kotisivuni on saanut uuden bannerin Minnan tekemänä. On se vain niin mukavaa, että on tuollaisia ”nörtti”-ystäviä, jotka innoissaan toteuttavat ajatuksiani. Kiitos, Minna!!!

Viikon aikana Hinni on tehnyt perustreeneissään hakua ja jalkeä, vepe jätettiin nyt tauolle. Hakutreenit on toteutettu raunioilla ja sen maastoissa. Samalla olen treenannut tottista ja ketteryyttä. Hyppy on nyt saatu täyteen metriin, toki sitä pitää vahvistaa edelleen, mutta kevyesti Hinni menee yli. Uutena liikkeenä olemme treenanneet pituushyppyä. Sekin sujuu pallon avustamana. Tikapuut, joista kirjoitin aiemmin, edistyy hitaasti. Nyt Hinni on löytänyt jo toisen takajalan… toinen ei osu vielä askelmalle, vaan jää ilmaan heilumaan. Tosi onnetonta, mutta kyllä se vielä…

23.7.2012 Hinni osallistui eilen elämänsä ensimmäiseen etsintään ryhmän koirana. Metsään sen ei tosin tarvinnut lähteä, kun etsittävä löytyi ennen sitä. Pääsipä Hinni haistamaan ilmapiiriä…

Tässä muutama kuva raunioilla poseerattuina.

 

 

22.7.2012 Tottis-kettis treeniä rauniolla. Kuvasarja kertoo alkukesästä tämänpäiväiseen treeniin etenemisen liikkuvalla tynnyrisillalla. Alkukesästä stressasi, vaikka toinen osa telineestä oli maassa, nyt Hinni seisoo jo levollisesti telineellä vaakatasossa.

 

 

21.7.2012 Hinnin vepen soveltuvuuskoe ei nyt onnistunut. Hinni teki kaksi liikettä täysillä pisteillä ja kaksi nollaa. Pitää nyt antaa aikaa ja pitää miettiä, miksi Hinni jätti hukkuvan, vaikka kävi sen luona… rimakauhu… Onko itsetunnon puutetta, jota pitää kasvattaa treenaamalla vai… No, eipä tuo ole maailman tärkein asia, ei meille ainakaan.

20.7.2012 Ensimmäinen loman jälkeinen työviikko takana. Hengissä edelleen. Hinni on päässyt normaalisti treenaamaan, mutta nyt on tehty vain kevyttä ja iloista treeniä. Olisi varmaan aika panostaa taas tottikseen ja ketteryystelineisiin. Kotona oloon Hinni on ollut tyytyväinen; on saanut viettää aikaa naapurissakin.

15.7.2012 Tänään Hinni suoritti Peha A:n hyväksytysti (pelastuskoirien hakukoe A). Hinnillä oli siis rankka viikko leirillä ja nyt Jyväskylässä koesuoritukset molempina päivinä. Mutta Hinni on reipas!! Täällä Jyväskylässä on treenikavereitakin kokeessa mukana ja Minna ja Voitto, Kati ja Into sekä Arto ja Lulu ovat saaneet läpi kokeen. Mukavasti on nyt saatu siis uusia hälyryhmän koiria .


Omaa vuoroa odotellessa seurustellaan ja tulokset päivittyvät nettiin reaaliajassa.

Tulospäivityksen jälkeen on tähän vielä lisättävä, että Hinnin hakusuoritus meni muuten hyvin, mutta ilmaisuissa tuli puutteet esille; Hinni irtosi molemmilta maalimiehiltä hetkeksi, mutta palasi maalihenkilölle jatkamaan ilmaisua. Tästä arvosanaksi tyydyttävä. Oma toimintani ja koiran etsintätyö olivat erinomaista ja hyvää tasoa. Ilmaisuja pitää jatkossa vahvistaa entisestään; yllätyshän tuo ilmaisujen keskeneräisyys ei ollut. Sattumalta olin lisäksi kutsua koirani pois just ennen toista maalihenkilöä. Henkilö oli sijoitettu melko lähelle vesirajaa niemen kärjen tuntumassa. Kuulin loisketta ja polsketta, jolloin kuvittelin Hinnin olevan uimassa. Kerkisin jo kysyä tuomarilta, että saanko käyttää pilliä – muuten en uskonut Hinnin nopeaan luoksetuloon… vaan silloin alkoikin haukku kuulua ihan eri kohdasta. Loiske kuuluikin aaltojen iskiessä rantakiviin eikä Hinni ollut lainkaan vedessä.

Yksityiskohtana lisään vielä, että Minnan Voitto-flätti meni suorituksensa jälkeen uimaan samaiseen rantaan, löysi sieltä katiskan ja yritti hukuttautua siihen; jäi nimittäin liinastaan kiinni katiskaan. Kun Voitto yritti tulla pois, veti liina sen takaisin uppeluksiin. Minna oli joutunut uimaan vaatteet päällä pelastamaan hätään joutunutta pelastuskoiransa… yhteistyötähän tämä peko homma on, just niin.

14.7.2012 Lauantai. Hinni osallistui Pejä B kokeeseen ja suoritti jäljen hyväksytysti. Oma kunto oli tiukoilla rinnettä ylös ja alas tarpoessa, mutta Hinni oli hyvä. Kaikki esineet ja maalihenkilö haukkuen ilmaistuna. Tosin takajälki saatiin, kun Hinni oli innokas ja minä vähän liian nopeasti puutuin sen työskentelyyn. Jälki läksi 100 metrin janalta, noin 70 metrin kohdalta. Hinni otti takajäljen, pysähtyi kääntyäkseen, mutta minä sanoin ”jälki”, ja Hinni otti jäljen väärinpäin. Hinni on tosi selkeälukuinen jäljen ylösotossa. Vaikka Hinni tekee sivupistoja tarkastaakseen eläinten ym. jälkiä, ei se lähde niille. Vasta, kun se saa ihmisen jäljen, painuu nenä heti maahan ja häntä pyörii tötteröllä. Ihana Hinnini.

Yöt vietetään nyt Jummi-Jammien leirillä, mutta koulutukseen ei osallistuta. Tässä ryhmäkuva paikalla olleista Kasareista:


Merja&Atte, Leena&Zeta, minä&Hinni, Asta&Martta ja Pete&Vili.

11.7.2012 Keskiviikko. Vepeä aamusta. Hukkuvasta tuli Hinnille mörkö. Meni luo pelastamaan ja kääntyi pois, eikä olisi millään halunnut mennä uudelleen. No, saatiin me onnistunutkin suoritus, mutta kyllä se on niin kiikun kaakun tällä treenimäärällä. Vasta treenin jälkeen muistin, että ei ole tänä kesänä yhtään hukkuvan pelastamistreeniä tehtykään. Pitää siis vielä ensi viikollakin treenata.

Iltapäivällä kävin Forssa-cityssä. Voi miten tuli pikkukaupungin idylli ihan vain parkkipaikoissakin esille. Oli pieniä hiekkaparkkipaikkoja joka puolella. Missään ei tarvinnut maksulliselle paikalle jättää autoa… liekö niitä edes olemassa koko kaupungissa. Pieni Elmosport -ketjun urheiluliike, Urheilu-Kenni, oli täynnä laatutavaraa. Pakko oli ostaa kahdet bermudashortsit; Helly Hansenit ja ruudulliset Catmandoot.

9.7.2012 Noutajaleiri Tammelassa, Mustialan oppilaitoksen alueella. Hinni parani kyynpuremasta tosi hyvin. Seerumia kannattaa käyttää hoitona, suosittelen. Ja se lautapeli, josta viimeksi kirjoitin, on Segment. Ostin oman pelin Clas Olsonilta.

 
Mustialan ruokala ”Huttula”.

Tänään leirillä treenattiin vepeä aamupäivällä ja noutajahommia ip:llä. Hyviä neuvoja sain. Siitäkin huolimatta, että Hinni toimi osaamisensa tasolla, en ole ollenkaan vakuuttunut, onko tuo meidän juttu. Kyllä pelastuskoiratoiminnassa on sentään jokin järkevä merkitys. No, siis noutajaa pitää ohjata pillin avulla ja käsimerkein. Siis mihin niitä nyt tarvitaan… ei mihinkään muuhun kuin noutajahommiin. Yleissivistyksen kannalta tämä on hyvää treeniä kyllä.

5.7.2012 Eilen osuimme kyykäärmeen kanssa samalle uralle ja Hinni sai kyynpureman poskeensa. Ensin en uskonut kyyn ehtineen purra, kun Hinni ei erityisemmin pelästynyt. Hypähteli vähän taaksepäin ja meni taas uteliaana kohti. Itse näin paksun kyyn rullalla, pää pystyssä sihisemässä. Vein Hinnin heti autoon. Jatkoimme kisaradan merkkausta. Puolen tunnin päästä tarkastin Hinnin enkä huomannut mitään poikkeavaa. Merkkasimme vielä jälkijanat ja menin kotiin. Autosta ulos hypätessään Hinni näyttikin jo pehmeältä ja läähättävältä, toinen poski oli turvonnut pinkeäksi ja kovaksi palloksi. Sain heti päivystysajan henkieläinlääkärillemme. Nestetiputus ja vasta-aineseerumi auttoivat kuin ihme. Klinikalle mennessä Hinni vain makasi kuumeisena, antoi laittaa tipan ja seerumia lisättiin pieninä annoksina suoneen hitaasti. Itsehän minä sen sain hoitaa; olipahan käyttöä sairaanhoitajan taidoilleni. Kun puolet seerumista oli laitettu puolessa tunnissa, alkoi turvotus jo pehmetä kaulalla. Kun seerumi oli kokonaan laitettu vajaassa tunnissa, näkyi vaikutus jo koiran piristymisenä. Nestepussi tiputettiin vielä loppuun ja pääsimme kotiin.

Ajelin suoraan Outokumpuun  tuttujen rantapaikalle ja heti vettä nähdessään Hinni oli valmis uimaan. Oli kuin ihmeparaneminen olisi tapahtunut ja niinhän se tapahtuikin. Kyllä vasta-aine seerumi on hintansa väärti (95€).

Pitää vielä kirjoittaa, että ilta rannalla oli oikein mukava. Kuikkapari huuteli taustalla kesäillassa… ja me pelasimme sellaista lautapeliä, jonka nimeä en muista, mutta jota pelataan kahdella korttipakalla ja pelilaudalla, jossa on korttien kuvia rivit täynnä. Ei vaadi varsinaista osaamista; minäkin pärjäsin. Mukava seurapeli kerrassaan.

2.7.2012 Olemme kotiutuneet Patchcoath kennelin leiriltä ja kylläpä uni maittoi aamusta. Heräsin aikaisemmin, mutta sade oli niin kovaa, että päätin jatkaa unta. Heräsimme, kun kello oli melkein kymmenen. Loma jatkuu toista viikkoa ja nyt ollaan kotosalla. No, treenataan tietysti. Tänään käytiin hakutreenissä. Hinnille otettiin vain pari ukkoa. Ensimmäisellä palkkapallo tuli heti ilmaisun aloituksesta ja toisella otin lähestymisen. Hyvin meni. Olen luottavainen parin viikon päästä olevien kokeiden suhteen.

Se kokeisiin ilmoittautuminen oli tänä iltana. Paikkoja kokeisiin kuusi per koe. Joten tosi vaikeaa onnistua soittamaan niin, että pääsee läpi ja saa paikan. Vaan meidänpä treeniporukka pelasi taas kerran yhteen ja eka läpi päässyt sai ilmoitettua meidät kaikki niikin lajeihin, joihin halusimme. Siis ihan huippu siiistiii!!!!. Kiitos Tiia!!