Heinäkuu 2013

29.7.2013 Maanantai ja loma jatkuu aurinkoisena. Eilen oli oikein mukava treenikerta maastossa. Olivat tyttäret tehneet rastitehtäviin perustuvan radan, jossa pääsi treenaamaan niin suunnistustaitoja kuin alueen käytön suunnitteluakin. Koirille vähemmän tekemistä, mutta hyvän mittainen lenkki kuitenkin. Suoritimme tehtäväradan pareittain. osalla matkasta molemmat koirat olivat irti, osan vain Hinni. Onneksi olikin koira irti, silla parissa kohden vain koiran reakointi pelasti meidät missaamasta tehtävää. Kannattaa siis muistaa pitää yhtä koiraa vapaana kaiken varalle.

26.7.2013 Lämmin lomapäivä. Aamulla Hinnin häntä oli vieläkin kipeä. Annoin vieläkin kipulääkkeen.Vietin itse noin neljä tuntia kaupunkiasioilla ja sen jälkeen Hinni tulikin jo iloisena minua vastaan häntä heiluen. Kipu oli helpottanut ja häntä nousi jo ylös normaalisti. Sen kunniaksi kävimmekin metsälenkillä marjastajia peloittelemassa. Siis, eihän sitä tarvinnut kuin ohi kulkea, niin arimmat lapsoset jo huutaen juoksivat pitkin metsää äitinsä helmoihin, et silleen. Onhan se Hinni niin kuin karhu, mustakarhu; iso petoeläin, joka mieluummin kiertää lapset kohtuullisen matkan päästä.

25.7.2013 Torstai, Jaakon päivä. Maanantaina tein jäljen hakkuulle ja metsäsaarekkeeseen. Hyvin meni ja lopuksi kastuttiin kunnolla rajun ukkoskuuron osuessa kohdalle. Tiistaina normaalit rauniotreenit ok. Keskiviikko menikin kokonaan puuhommissa Jukka-veljeni mökillä. Kaadoimme kolme isoa puuta läheltä mökkiä. Minun hommani oli vetää narusta puu kaatumaan oikeaan suuntaan ja juosta kovasti pois alta. Onnistui! Tänä aamuna huomasin käsissäni isot sinertymät-punertumat. Olin kai vetänyt koko ajan naru sinkeällä, vaikka eihän se puu kaadu ennen kuin on sahattu riittävästi…joo. En oppinut asiaa vielä kolmella kaadolla. Sitten osa kaadetuista puista, pölleinä ja muita ohuempia puita kannettiin alas rinnettä veneelle ja pari venekuormaa toisessa rannassa autoon ja peräkärriin. Olipahan erilainen lomapäivä! Hinni juoksi koko päivän mukana alas ja ylös ja alhaalla uimareissu… vesihäntähän siitä tuli. Nyt vain katselee surullisena kipeää häntäänsä. Annon kipulääkettä.

22.7.2013 Maanantai aamu, loma. Perjantai-illan noutajatreenissä teimme markkeerauslinjoja; siis damit heitettiin koirasta katsoen samaan linjaan peräkkäin. Hinni nosti sen ensimmäisen damin hyvin, mutta sen taempana ollen kanssa tuli ongelmia. Etsi ja etsi, mutta ei osannut edetä riittävän kauas. Heitettiin toinen dami samaan paikkaan, eikä vieläkään tajunnut etäisyyttä, etsi vain siitä, missä ensimmäinen dami oli ollut. Kolmannen jo tajusi ja haki suoraan oikeasta kohdasta. Toistettuna tuo treeni jo onnistuikin. Oliskohan taas ollut sitä intoa enemmän kuin järkeä… Ohjaustreeni meni nappiin heti ekalla kerralla, joten siihen sitten lopetettiin siltä kertaa.

Viikonloppu lauantaista sunnuntaihin menikin Kuopiossa paikallisten treenaajien kanssa. Lauantaina kävimme läpi pelastushakukoetta ja sunnuntaina harjoittelimme etsintää jäljennostona. Hyviä koiria siellä oli, koesuoritukset vain puuttuu.

Olipa mukava lukea Karjalaisesta juttu pelastuskoirasta, joka viikonloppuna löysi kadonneen 2-vuotiaan lapsen. Maarit Rokkamäen Kapu koira teki sen, mihin koiriamme koulutamme. Hienoa!!

17.7.2013 Loma. Kolmas lomapäivä ja sataa. Hinni on treenannut ahkerasti. Peko treenit sunnuntaina ja tiistaina. Ja sitten, olemme aloittaneet noutajatreenit. Nyt olemme osallistuneet kaksiin treeneihin ja Hinni taitaa olla aika taitava. Treenikaverimme treenaavat avoimenluokan juttuja ja Hinni on tehnyt ihan samat jutut. Kaikki treenit on tehty motivoidusti, eli kaikki damit on viety valmiiksi koirien kanssa. Esimerkiksi eilen vietiin kolme damia kullekin koiralle suoraan linjaan n. 100m päähän tai kauemmaksi; pellon toiseen päähän. Molemmille sivuille vietiin pari damia koiralleen n. 70-80m päähän. Treenissä koira lähetettiin suoraan, mutta pysäytettiinkin ja ohjattiin oikealle tai vasemmalle noutamaan dami sieltä. Sitten väliin pitkä suora linja kauas eteen. Hinni oli tosi reipas ja toi kaikki ihan hienosti. Vain kerran se meni pysähtymiskäskyä noudattamatta perille, mutta ei sittenkään koskenut dameihin, kun huusin ”jätä” ja kutsuin pois. Tulomatkalla pysäytin ja ohjasin haluttuun paikkaan ja sieltä sen damin sitten sai tuoda. Ihan uskomatonta, miten paljon pelastuskoiratreenit ovat luoneet pohjaa ohjauksiin. Olivat ne treenikaveritkin vähän ihmeissään Hinnin toiminnasta. Hinni on .

10.7.2013 Tiistai-illan treeni tehtiin nyt Siprin maastoissa. Hinnille tuli hieno treeni, kun se sai tehdä kaksi kertaa parin ukon etsinnän. Homma hoitui suoralla palkalla ja aivan hurjalla innolla. Seuraavassa treenissä saa frispie lentää jo ennen kuin Hinni ehtii pysähtyäkään. Nostetaan nyt tekemisen riemu huippuunsa ja uskotaan haukkuilmaisun tulevan mukaan ihan itsestään suuren innostuksen kautta.

5.7.2013 Eilen illalla vepe-hommissa. Miimi ja Heli opastivat meitä vesipelastuksen=vepe saloihin. Vepe on Suomessa ihan vain harrastus ja kilpailulaji, sillä ei ole käytännön pelastustehtävien kanssa mitään tekemistä. Toki uimataito ja käskyjen mukaan toimiminen on tärkeää myös meri- ja järvipelastuskoirille.

4.7.2013 Jep, tokihan tiistaina mentiin maastoon ja iloinen ukkojen etsintä jatkui. Suorilla palkoilla, kuten viimeisimmän oppimme mukaan nyt pelataan. No, tulihan se haukkuilmaisu umpipiilolla joka tapauksessa.

Eilen keskiviikkona hoidettiin talohuollon hommia eli leikattiin ruoho ja haravoitiin käpyjä. Siis kottikärrillinen käpyjä parista männystä – ihan sairaasti.

Tänään Hinni pääsee vepeilemään. On noutajille suunnattu lajiin tutustumiskerta. Mennään mukaan.

2.7.2013 Löysää lenkkeilyä ja lepoa viikonlopun jälkeen. Jos kuitenkin jo illalla maastoon mentäisiin…