Elokuu 2013

30.8.2013 Tällä viikolla, tiistaina, oli hälyryhmän treeni. Samalla päätettiin Popekon joukkue joukkuekatselmukseen. Mukaan lähtee Minna&Martti, Pirjo&Hukka ja minä&Hinni, ryhmänjohtajaksi Kimmo. Katselmus on Tampereella 20.-22.9.

Minun Hinnini on niin mukavasti harmaantunut leuastaan. Huolet ja murheetko lie harmaannuttaneet… sillä kyllä taisi olla jo pentuna ihan pikkuisen valkeita karvoja leuan kärjessä .

26.8.2013 Viime viikolla olin pari päivää Helsingissä tai tarkemmin Espoossa, Kennelliitossa kokouksissa. Hinni vietti tarhapäiviä Tassuparkissa.

Eilen, sunnuntaina järjestimme Arton kanssa porukoillemme etsintäharjoituksen. Teimme jälkipainotteisen treenin, jossa ihan pienimmille koirillekin oli oma jälkipätkänsä. Porukkaa tuli hyvin mukaan. Määräajassa ilmoittautui 12 ja paikalle tuli 15 koirakkoa. Olimme varautuneet! Jokaiselle jäljelle teimme neljä osuutta, joten kaikille riitti oma osuus. Lisäksi piti suunnistaa, tehdä etsintäsuunnitelma ja etsiä esineitä.

Varsinkin kokemattomille koirakoille treeni oli mieluisa ja tuntuivat vähän isommatkin kuormittuvan siitä, että kaikki neljä koiraa oli koko ajan maastossa mukana. Hyvä kokemus heille. Hinni sai muuten vain juoksennella mukanani, kun vein esineitä tai kun lopuksi etsittiin puuttuvat esineet pois metsästä.

19.8.2013 Viikonloppu Kajaanissa koiria testaten. Hinni oli mukana. Paavolan kenneltoimintakeskuksella oltiin. Hyvä tottiskenttä vieressä, joten Hinni pääsi vähän tottistelemaan.

12.8.2013 Elo-Karelia näyttelyviikonloppu takana. Hyvin meni näyttelyssä pari pitkää päivää ilman koiraa; ensiavussa olin ihmisten sormia paikkaamassa… onneksi ei mitään vakavaa sattunut näinä päivinä.

Sunnuntai-iltana kävin vielä Miimin kanssa katsomassa yhtä isoa koiraa, jonka käyttäytymistä pyydettiin arvioimaan. Oikein oli rauhallinen ja mukava koira, väisti mieluummin uhkaa kuin yritti puolustautua. Se vain on niin, ettei eläimen kanssa ikinä voi olla 100% varma, ettei vahinkoja pääsisi sattumaan.

8.8.2013 Ensimmäinen loman jälkeinen viikko lopuillaan. Eipä ollut vaikeaa aloittaa tasan siitä mihin homma jäi kolme viikkoa sitten. Ei ollut kukaan tehnyt hommia pois… Eikä kolme viikkoa pois töistä näköjään vielä riitä unohtamaan edes salasanojaan. No, lomaa on vielä jäljellä aika paljon.

4.8.2013 Kotona Tallinnan, Lulasmaan kylpylämatkan jälkeen. Olin naapureitteni kanssa kylpylämatkalla Virossa.

Hienot merimaisemat siellä! Tässä kuva Paldiskin majakan luota Pakrin rannikolta.

Rannikolla oli paljon tuulimyllyjä – tuulivoimaa siis.

Kävimme yhtenä päivänä bussilla Tallinnassa, matkaa noin 35km. Matkan hinta 2,40€/henkilö suuntaansa. Ei paha .

Siinä bussia odotellessa seurasimme viereisen pikku kaupan ovella haukkuvaa isoa, saksanpaimenkoiran näköistä koiraa. Välillä koira haukkui kaupan ovea ikäänkuin isäntäänsä komentaen. Välillä se haukkui kauppaan tulevia asiakkaita ja seisotti ihmisiä pihalla. Vasta, kun joku tuli ulos kaupasta, eikä koira tehnyt sille mitään, uskalsi uusi asiakas mennä sisään. Eikä aikaakaan niin koiran omistaja juoksi jostain kauempaa pitkin tietä ja kutsui koiraansa. Voi sitä riemua ja noloutta, mitä koira osoitti isännälleen. Se kertoi selvästi luulleensa isännän olevan kaupassa…