Helmikuu 2014

28.2.2014 Nyt on joka ilta otettu rullatreeniä ja vähän tottistakin. Eilen siirryttiin koulutuskentälle treenaamaan. On niin upeasti aurattu kenttä, että kannattaa hyödyntää!

Pitää vielä tähän kuun loppuun kirjoittaa kommentti tammikuun etsinnästä. Työtoverini kanssa tuli puheeksi etsinnät yleensä ja hän siitä kertomaan, että oli ollut etsintä tuolla kaupunkimme x-alueella. Hänen poikansa asuu siellä ja olivat aamulla ihmetelleet, kun pihalla on liikuttu ja naapurinkin pihalla. Olivat turvakamerasta katsoneet, että kyllä oli etsijöitä pihalla liikkunut. Moneenkohan turvakameraan me tallennuttiinkaan!?!

27.2.2014 Kelit on kuin maalis-huhtikuussa; 4 astetta lämmintä ja pientä yöpakkasta. Viime viikonloppuna treenattiin Hinnin kanssa siis kiintorullaa ja hyvin sujui myös metsätreeni. Oli sunnuntaina tosi rankka keli; märkää lunta koiran mahaan asti. Hangessa juokseminen sai Hinninkin puuskuttaan.

Eilen illalla otettiin Minnan kanssa rullatreeniä Tarmon kanssa. Hyvin etenee. Tehtiin myös Hinnille seisovan maalimiehen ilmaisua. Ekalla oli vähän ongelmia, seuraava sujui jo ok. Rullatreenistä menin suoraan tottiskentälle, missä oli tehotreenit tokon merkeissä. Oikein hyvät treenit Maarit meille vetikin. Hinni oli aika hyvä .

21.2.2014 Keskivikkona tehtiin Minnan kanssa haun ilmaisutreenejä Tarmo-poikaselle ja Hinnille. Tarmon irtorullan tuonti ohjaajalle sujui hienosti. Muutama treeni ja koko paketti on kasassa. Hinnille tehtiin ekat kiintorullatreenit. Erittäin hyvin sujui. On se vain niin näppärä typykkä. Tänään, perjantaina, on iltatreeni Lakan betonilla ja kiintorullaahan sitä sielläkin pitää treenata. Käytiin sitäpaitsi eilen illalla tottiskentällä tottistelemassa. Nyt pitää sekin homma saada hyvälle mallille.

19.2.2014 Eilen illalla käytiin Minnan kanssa ajamassa kovanpinnan jälkeä markettien piha-alueella heti kauppojen sulkeuduttua. Oli siinä asfaltilla pieni lumen ja sohjon kattama kerros päällä. Tärkein huomio oli kaikilla koirilla, että lumisohjo oli kaikista pahin, vaikein jäljestettävä pinta. Nuorimies Tarmo ajoi oman jälkensä maustettuna. Hyvin ajoi kaikki ne pätkät, joissa luotti itseensä. Sitten pysähtyi miettimään… selvästi vain uskallus yrittää eteenpäin horjui, mutta pikkuisen autettuna matka jatkui taas hienosti. Voitto oli jälleen aivan omaa luokkaansa, eikä kyllä Hinninkään jäljestämisessä ollut moittimista. Olin oikein tyytyväinen.  Mukava eka talvijälki tälle talvelle. Kovin meni pitkälle ennen kuin talviolosuhteet saatiin. Toivottavasti Tarmolle ja Voitolle ei tullut pahempia vatsanpuruja, sillä Tarmo nielaisi varmuudella yhden kengännauhan niputettuna ja Voitto luultavasti nielaisi vanhan Abloy avaimen. Auts.

17.2.2014 ”Helsinki -viikko”. Keskiviikon ja torstain olin ensin Hesassa työreissulla ja vielä lauantaista sunnuntaihin luonnetestijutuissa. Hinni oli hoidossa tarhalla kolme yötä. Tarhan hyvästä hoidosta kertoo jälleen se, että Hinniä jo aiemmin lapsiin sosiaalistaneet Anun lapset olivat jälleen toimineet. Olin antanut luvan, että saa leikittää lapsien kanssa ja niinpä Anu oli keskiviikkoiltana vienyt Hinnin lähellä olevan kotinsa pihalle lasten kanssa leikkimään. Siis nyt ei todellakaan ole enää ongelmaa lapsiin suhtautumisessa; siellä oli kyöhnännyt lasten jaloissa ja töninyt pienimpiä nurin. Lumipalloja tietysti oli innolla metsästänyt ja lapsethan jaksavat niitä heitellä innokkaalle noutajalle.

Perjantaina ehdin käydä Hinnin kanssa treeneissäkin. Kaksi ukkoa kuudesta ilmaisi omalla kiintorullaan ja muut irtorullalla. Kiintorulla on ollut koko ajan kaulassa, mutta nyt on sattumalta löytänyt ekaksi oman rullansa ja napannut sen. Näin helposti jos homma sujuu, niin eipä ole vaikeaa kiintorullalle kokonaan siirtyminen. Nyt edetään kuitenkin irtorullilla ja saa ottaa oman rullansa jos tekee sen oikein eikä ala juostessaan rullaa räpsimään. Ainakaan tähän mennessä sitä ei ole tapahtunut.

9.2.2014 Treeniviikonloppu kotikonnuilla. Eilen ensin rullapainotteinen hakutreeni metsässä ja sitten noutajatreenit hakkuulla Jamiksella. Tänään hakutreeni, jossa Hinni ekan kerran yritti ottaa maalimiehellä omassa kaulassaan roikkuvan kiintorullan. Nyt ollaan siis oikeasti edetty siihen pisteeseen, että Hinni alkaa ymmärtää rullan merkityksen. Niin sanottu ”ruotsalainen” rulla pelittää Hinnillä siis paremmin, ei mene tassu rullan väliin. Nyt tilasin lisää irtorullia samasta materiaalista kuin kiintorulla. Tilasin myös 7 metrisen näyttöliinan. Tähän asti olen käyttänyt vain puolen metrin liinapätkää. Vielä siis on muutama juttu opetettava, mutta uskon kyllä ensi kesän kisat mentävän rullaatikoiralla… .

7.2.2014 Perjantai. Töissä eka viikko suunnittelukoordinaattorina. Titteli on ainakin hieno, vielä en tiedä oikein hommista.

En muista milloinkaan ennen päässeeni autolla helmikuussa metsään lenkille ihan kunnolla, lumeen kiinni jäämättä. Näin vähän lunta ei tähän aikaan vuodesta ole kyllä ollut naismuistiin. Hyvähän se vain on minusta , hiihtäjille kyllä kunnostettuja latupohjia riittää. Koiran kanssa on ollut tosi hyvä talvi elellä ja harrastaa.

1.2.2014 Tänään saatiin 10 cm uutta lunta. Pitkän pakkasjakson jälkeen keli lauhtui samalla. Oli oikein mukava käydä metsälenkillä, kun varpaita ei paleltanut yhtään.