Toukokuu 2014

31.5.2014 Pitäisi olla Lieksassa koiria testaamassa, vaan en ole. Selkä on nyt kipeä. Kiitos, Miimi, että menit sinne testiin ja autoit minua hädässä! Keskiviikko-iltana vedin näet lipat metsäpolulla; ihan suorilla vaan, ei yhtään kerien. Torstai aamuna heräsin jokapaikan kipeänä. Siitä kipu kohdentui selkälihaksiin vyötäröstä lapoihin, enemmän oikealle. Eilen kipeä, tänä aamuna huonona, mutta nyt jo jalkeilla. Olen kokeillut kaikkia lääkeyhdistelmiä; paras on Ketorin 100mg ja Panadol 1000mg yhdessä, lisäksi kipuvoidetta pintaan. Pitkään ei voi istua eikä maata, liikkeelle lähtö vaikeinta. Jos joku näkisi pukeutumiseni, nauraisi. Nyt en edes suunnittele sukkien laittoa jalkoihin, ei onnistu.

30.5.2014 Hyvät noutajatreenit Hinnille Tukhulminlammella Sarin vetäminä. Mukana myös muut iskuryhmämme jäsenet: Jonna, Minna ja Jossu.

28.5.2014 Punkkien takia sai Hinni viime viikolla uuden tablettilääkkeen, Bravecto, lääkkeen vaikutus kestää 12 viikkoa. Liperissä Hinni sai yhden punkin ja minä keräsin omalta iholtani viisi. Siksipä tänään laitettiin minulle puutiaisaivokuumeeseen rokote, TicoVac. Rokotesarjaan kuuluu kolme rokotetta; yksi kuukauden kuluttua ja viimeinen siitä puolen vuoden päästä. Ei se borrelioosiin auta, mutta tuo aivokuume on vaarallisempi.

25.5.2014 Viikonloppu pelastuskoiraleirillä Kaatamossa, Liperissä. Perjantai-illalla saivat nuorimmat koirakot treeninsä ja meille kokeneemmille tehtiin yönyli jäljet, eli tehtiin jäljet vanhenemaan illalla ja ne ajettaisiin seuraavana päivänä, lauantaina. Niin tehtiin ja Hinnin jälki ehti vanheta yli 12 tuntia. Helteisestä päivästä huolimatta jälki löytyi hyvin ja kaikki esineet nousivat jäljeltä. Ja sitä vauhtia jäljestämisessä oli edelleen ihan kovasti paljon; en kertakaikkiaan voi päästää Hinniä irti liinasta…

Lauantaina Hinni sai toisenkin tehtävän, alue-etsinnän. Se ei sujunut ihan niin hyvin, kun annettu alueemme olikin tyhjä ja maalihenkilömme olivat vesialueen toisella puolella. No, Hinnihän osasi tietysti uida sinne ja takaisin. Minä en lähtenyt uimaan, vaan huutelin maalimiehet vain palkkaamaan koiran ja poistumaan omia teitään. Hyvä treeni sinällään.

Tänään sunnuntaina Hinnin treeni oli alunperin jälkitehtävä, mutta Hinni ratkaisi sen ilmavainulla ihan toisin kuin oli tarkoitus. No, eihän se koira tiedä, miten tehtävä oli suunniteltu toteutettavaksi. Hinni vähän oikaisi hommassa. Päivän päätteeksi kastuin vielä kunnolla ukkoskuuron yllätettyä meidät apuohjaajana ollessani toiselle koirakolle.

22.5.2014 Lämpimiä päiviä on riittänyt ja toistaiseksi myrskyt ovat ohittaneet Joensuun seudun. Hinni on päässyt vesitreeneihin ja dami tulee käteen asti. Nyt löytyi uusi opeteltava juttu… kun dami lennätetään vastarannalle ja Hinni ui vesialueen yli, ottaa damin suuhun ja ravistaa sitten… dami putoaa. Miten kertoa Hinnille että nouse rannalle, ravista ja etsi vasta sitten se dami… hauskaa tämä on, kun ei ota liian tosissaan.

Toinen lomapäivä viikon pätkästä. Eilen urakoin taloyhtiön talkoissa ja revin n. 15 neliötä ruusupuskia juurineen pois maasta. Nyt on oikea etutassuni tosi kipeä, yöllä tunnoton ja turvoksissa. Olisikohan pikkuisen ylirasittunut, ehkä pikkuisen.

18.5.2014 Maanantaina hakutreeni, tiistaina tottista, keskiviikkona kotona, torstaina jälkitreeni, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina minä näyttelyssä, kakkapartiossa. Naapurit hoisivat Hinniä sunnuntaina. Oli oikein mukava, että Hinni sai olla pihalla hellepäivänä. Hinni tykkää makoilla pihalla; joskin se etsii varjopaikan.

Noutajatreeniä olen vähän tehnyt metsässä. Nyt en ole uittanut Hinniä; antaa vesien vähän lämmetä. Pillikuuliaisuutta olen treenannut melkein päivittäin lenkkeilyn yhteydessä.

11.5.2014 Perjantai-illalla kävin vielä Hinnin kanssa pyörälenkillä Välilampien maastossa ja samalla otettiin noutotreeniharjoitus lammesta. Tai siis, luovutusharjoitushan se oli, jotta Hinni oppisi tuomaan esineen käteeni vedestä ravistelematta turkkiaan ennen esineen luovutusta. Oppii se.

Lauantaina vierailimme EA-kisoissa ihan vain näytillä olon merkeissä; Vapepaa laajemminkin esillä. Hinnillä vesihäntä edellisen illan uimisesta. Matkassa mukana myös Migi, Kaisa ja Urho sekä Minna ja Tarmo.

Sunnuntaina kunnon vesisadepäivä, äitienpäivä. Lehdet kuhahtivat puihin aivan silmissä. Illalla sateen laannuttua pienimuotoinen ilmaisutreeni Eijan kanssa.

9.5.2014 Perjantai. Tiistaina raunioilla talkoilemassa. Nyt näyttää rauniot siisteilta! Keskiviikkona sokkojen kanssa peesarihommia. Ostin uuden polkupyörän; halvalla sain. Torstaina jälkitreeni. Ja tänään perjantaina hammaslääkäri. Töissä tietysti joka päivä, mutta siitä nyt ei ole paljon kertomista; suunnittelua, laskemista, tutustumista laitemalleihin…

6.5.2014 Viikonloppu meni oikein mukavasti noutajahommissa. Mukava oli nähdä erilaisia tehtäviä. Sunnuntain rastit, joilla minä olin hommissa, olivat metsärasteja; hakualue ja markkeerauksia. Alokkailla vähän helpompina ja voittajaluokassa vaativampina. Nyt tehtävät olivat sellaiset, että olisimme varmaan Hinninkin kanssa jotain osanneet tehdä.

Maanantai-illan hakutreeneissä tulimme siihen tulokseen, että Hinni joutuu jatkossa ottamaan vain oman kiintorullansa, eikä irtorullavaihtoehtoa enää ole. Jossain vaiheessa pitää kyllä palkita suoralla palkallakin, mutta nyt vahvistetaan vain rullan ottoa.

3.5.2014 Eilen olin ensin päivällä (lomapäivä siis) parin opaskoiran kanssa peesarina. Illalla Hinnin kanssa ekoissa noutajien vesityötreeneissä. Kuten tiesin, suurin haaste on opettaa Hinnille olla ravistelematta itseään rantauduttuaan. Dami pitää siis ensin tuoda minulle, vaikka olisin vähän kauempanakin. Se dami nimittäin putoaa suusta ravistellessa ja jos riistan päästää karkuun on suoritus hylätty. Näin siis kokeissa ja niitä vartenhan me treenaamme.

Tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina olen noutajien WT-kokeessa työläisenä. Tänään tehtävät olivat niin vaikeita, että tosi harva onnistui hyvin. Katsotaan huomenna, onko jotain erilaista tekemistä keksineet.

Hauskaa vappua kaikille!!

1.5.2014 Vapunpäivä menikin harrastusten parissa. Ensin talkoilua Match Showssa ja sitten kunnon jälkitreenit; makkaranpaistoa ja kahvia metsän siimeksessä esineruudun ja jäljenajon lomassa. Kesäkauden ensimmäinen metsäjälki. Jälki oli vain puolitoistatuntia vanha, joten vauhtia oli ihan pikkuisen liikaa, mutta kaikki kepit nousi silti mainiosti.