Heinäkuu 2014

30.7.2014 Kauan kaivatut sateet tulisat sitten kertaheitolla. Kahtena päivänä on ollut kunnon ukkoskuurot. Eilinen vesisade oli niin runsas, että eipä ole ruoho enää kuivaa. Etuterassin pöytä, aurinkovarjo ja varjon kivijalka olivat kaikki siirtyneet naapurin portaille. Se olikin tosi kova myrskytuuli, joka oli tehnyt vahinkoa maastoissa. Meillä ei sentään tuon pahempaa; aurinkovarjosta taisi kyllä tulla ihan entinen.

Koska olen ilmoittanut Hinnin nome B -kokeeseen Kajaaniin viikonlopuksi, olen harjoitellut ns. riistalla noutoja. Harakka, varis, pupu ja korppi ovat olleet ahkerassa käytössä. Harakka ja varis ovat helpot, mutta uusin tuttavuus korppi on toooosi pahan hajuinen lintu ja sitä Hinni vierasti. Tänään kuitenkin sain pari hyvää markkeerausta korpilla ja uskon senkin kelpaavan, tai sitten ei. Kanilla tehty laahausjälki on myös vähän niin ja näin. Kyllä Hinni jäljestää ja tuo kaninkin, jos älyää sen. Eilenkin jouduin tekemään kaksi jälkeä, kun ensimmäistä juoksi vain edestakaisin tuomatta kania. Käytiin yhdessä kania katsomassa ja sitten syttyi lamppu. Toisella jäljellä ei ongelmia. Tein toisen jäljen niin peitteiseen maastoonkin, että ei ainakaan minun näkemiseni häirinnyt Hinniä. Hyvä näin.

Viimeinen kesälomapäivä. Varustautuminen talven tuloon aloitettu.

28.7.2014 Maanantai ja viimeiset lomapäivät edessä. Lauantaina kävin Mikkelissä WT AVO-luokan kokeessa. Tasan 0-pistettä. Ei onnistunut yksinkertainen markkeeraus metsään eikä rantaan. Hirveästi oli tekevinään, mutta tulosta ei syntynyt. No, löysihän se sen rannan damin, mutta vasta samalla, kun tuomari ilmoitti, että voin kutsua koiran pois. Ja nousihan se pitkän markkeerauksen kiviaidan takaa, mutta sekin oli osasuoritus isommasta kokonaisuudesta ja 0 siitäkin. Hyvää kokemusta saatiin. Tuo arvostelu on vielä kovin mystistä puuhaa minulle.

Lauantaina ajelin kokeen päätyttyä Jyväskylän Surkeenjärvelle Jummi-Jammien leirille. Oikein hyvät treenit saatiin Susanna Fontellin ohjauksessa. Siellä Hinni toimi ihan hyvin, paitsi eka markkeeraus veteen, jollain erikoisdamilla, jäi tekemättä. Kun heitettiin tavallinen dami, tuli se hyvin käteen, pitkälle pellolle asti.

23.7.2014 Loma jatkuu. Lauantaina oli Koistisen Eijan synttärijuhlat. Olipa tosi kiva ”pukeutua juhlaan”. 50-luku oli juhlien teema ja se näkyi – ihanaa!

Maanantaina ja tiistai-iltana nome treeniä. Ihan ok… Mitä enemmän treenaa, sen enemmän pitäisi treenata.

Tiistaina Anni, kummityttäreni, kävi perheineen luonani. Aarne ja Heta ovat aivan ihania lapsia. Hyvin kasvatettuja ja tottelevaisia… vai pitääköhän lapsista käyttää termiä kiltti… en tiedä. No, enivei, olivat luonani lounaalla. Kylläpä minua ilahdutti, että tekemäni lohikeitto kelpasi heille niin hyvin, että ottivat loput keitosta mökille mukaansa. Vähästä se hyvä mieli tulee!

No, lomalla on vuorokausirytmini hieman mennyt sekaisin. Eikä siinä vielä kaikki… Eilen aamulla en yhtään tiennyt onko kyseessä tiistai vai keskiviikko. Tiesin, että Annin porukka on tulossa lounaalle, mutta päivästä ei ollut tietoakaan. En ollut edes varma, onko Karjalainen-sanomalehti uusi vai eilinen. Voitte uskoa, että hetken oli karmea tunne dementiasta! Sitten lehteä ja allakkaa tutkien pääsin lopputulemaan, että oli tiistai. Asiaa sotki sekin, että luulin kelloni päivyrin olevan sekaisin, koska olin illalla katsonut muka päivämäärän. 22.7. juu, mutta oli ehtinyt vuorokausi vaihtua… aamuyölle menee joka ilta puuhatessa ja lueskellessa.

18.7.2014 Torstai-iltana oli hyvät noutajatreenit Hammaslahdessa. Kaksoismarkkeeraukset ei menny niin kuin pitäisi, mutta muuten hyvä. Hinni tottelee aika kivasti pilliä ja ohjauksia.

Tänään teimme Minnan kanssa ”riista” treenit. Varis, harakka ja kani olivat riistana. Ensimmäinen kanijälki oli fiasko. Hinni juoksi jäljen kolmeen kertaan, mutta ei älynny tuoda sitä kania. Tarmo-poika osasi hakea sen pois.

Seuraavaksi otimme esiin variksen ja harakan. Hinni haisteli niitä ja oli sen näköinen, että niinkuin mitä??? Noo, sitten varis lensi ja johan Hinni älysi, että ai jaa, siis se pitää hakea!! Joo, sitten Hinni haki myös harakan ja kanin. Kani ei lentänyt, oli vain puun takana piilossa. Ihan oli pikkuisen tyttö hukassa ”riistan” suhteen. Lopuksi vedin uuden kanijäljen ja sen Hinni hoisi hienosti.

Kotimatkalla käytin Hinnin uimassa Välilampien maastossa. Siellä lammen rannalla kasvoi marjoja.

16.7.2014 Nyt on noutaja -homma hurahtanu käsistä… ilmoitin Hinnin nome-B kokeeseen, vaikka eihän se ole edes riistalla pelannu sitten taippareiden. Säännöissä luki, että alokasluokassa voi hyvin menestyessä joutua kanijäljelle… joopa joo, ei ole kaniakaan. Nyt pitää kavereita konsultoida ja hoitaa homma kuntoon.

Kävin kesälomareissussa; molempien veljieni luona ehdin yökylässä käydä. Maanantai-iltapäivällä läksin liikkeelle rokkitalkoiden jälkeen. Savitaipaleella ensin yökylässä ja tiistaina kävin Heinolaan mennessä tutustumassa Verlan museo paperitehtaaseen Marjan ja kummityttöni Siirin kanssa.

Heinolassa olin yökylässä Jukan ja Leenan luona. Uin sikakylmässä vedessä. Käytiin Leenan kanssa Finlaysonin tehtaanmyymälässä ostoksilla. Sillä aikaa Hinni kävi Jukan kanssa pitkällä lenkillä. Me ehdittiin Leenan kanssa kotiin ennen lenkkeilijöitä.

Oli mukava käydä velipoikien luona kyläilemässä. Ja se tarkoittaa myös heidän vaimojaan ja perhettään. Meillä on niin pieni suku, että on oikein mukava, että tulemme hyvin toimeen keskenämme ja jopa uudet sukuumme otetut lasten puolisot ovat tosi fiksuja. Heitäkin on tosi kiva tavata.

12.7.2014 Torstai-illan treenikuvia sain Minnalta, joka taitavasti kännykkäänsä käytti. Kiitos, Minna. Tässä pari otosta. Ekassa näkyy, millainen kaislikko oli kyseessä. Suorituksena on markkeeraus, jonka Sari heitti kaislikon takaa hieman näkyvästä veneestä vasemmalle veneuomaan. Koirat ui siis suoraan kaislikon läpi damille ja kukin toi sen vuorollaan hienosti pois. Hyvä treeni!

10.7.2014 Olen jälleen kotona leirillä oltuani. SNJ:n kesäleiri Tammelan Mustialassa oli tänä vuonna toteutettu kahden päivän kursseina. Olin siis nome-opissa maanantain ja tiistain. Keskiviikkona olin koetoimitsijana BH-kokeessa, siis käyttäytymiskokeessa. Se oli virallisena kokeena anottu leirin yhteyteen.

Helteiset leiripäivät hyvässä seurassa, kouluttaja Antti Tarkkalan opissa, oli tosi mukava kokemus. Sitäpaitsi Hinni oli hyvä!


Leiriläiset varjoa hakemassa. Koirilla märät liivit tai pyyhkeet päällä. Hinnillä, takarivissä, oli vain pyyhe, jonka se antoi pääasiassa hyvin olla päällään.


Oma leiri!  Telttani on astetta parempi kuin festariteltat.      Ihan hyvä! 


Väsynyt leiriläinen korva ruokakupissa. Ei jaksa syödäkään.

Tänä iltana oli pienen porukkamme nome-treenit Hammaslahdessa. Kaislikkoa ja avovettä, kaislikon läpi mentäviä markkeerauksia ja linjoja. Hyvät treenit Sarin ohjauksessa, kiitos.

4.7.2014 Huh huh, mikä ukkosmyräkkä olikaan eilen illalla. Menimme jälkitreeneihin ennen kuutta. Läntinen taivas oli mustana, mutta pilvet näyttivät menevän ohi. Tehtiin jäljet ja silloin se alkoi; ensin satoi vettä, sitten rakeita ja koko maailma pimeni. Vain salamat välkkyivät ja jyrinä oli pelottavan kovaa. Läksimme minun kotiini kahville odottamaan ukkosen väistymistä. Kun ilma näytti vähän rauhoittuvan, läksimme ajelemaan jälkemme. Vettä satoi koko ajan ja pari salamaa jyrinöineen säikytti minua jäljestyksen aikana, mutta Hinni jäljesti loistavasti. Ei siinä sade haitannut eikä ukkosen jytinä. Iltauutisille ehdittiin vielä takaisin kotiin. Hyvä treeni vähän erilaisessa kelissä!

3.7.2014 Kylmää edelleen, mutta lämpimämpää luvassa. Lomakin alkaa maanantaina, joten hyvä olisi lämmetäkin. Laitan tähän vielä kesäisiä leirikuvia iloa antamaan!


Ketkä ei kuulu joukkoon?


Toimisto. Välillä oli lämmintäkin 🙂 Työn teemana on etsiä nimiä tuleville pennuille, siis niille, mistä  minäkin olen pentua ottamassa.