Syyskuu 2014

29.9.2014 Tänään siunattiin Veera-tätimme haudan lepoon ortodoksisen kaavan mukaan. Sukummehan on elänyt ortodoksisuuden ja luterilaisuuden ekumeenisessa ilmapiirissä. Isovanhempamme olivat Vienan-Karjalan pakolaisia ja muuttivat nimensä ja uskontonsakin Suomen kansalaisuuden varmistamiseksi; kuten niin monet tuon ajan pakolaisista. Veera-täti säilytti oman uskontonsa, koska oli siinä vaiheessa jo riittävän vanha päättääkseen itse asiasta.

26.9.2014 Pienet veljekset saivat tänään ekan oikean ruoan…

23.9.2014 Perjantai-aamuna aikaisin nukkui Veera-tätimme ikiuneen. Rauha hänen sielulleen!

Koko viikonloppu meni Outokummussa Pelastuskoirien SM-joukkuekatselmuksessa.

Vanhan kaivoksen ympäristö ja tunnelisto antoivat mahtavat puitteet kisoille, samoin Okun luonnonsuojelualueen maisemat – upeat kertakaikkiaan!

Maanantaina alkoi sataa lumiräntää ja tiistaina maailma olikin aika valkoinen. Liikenne sekaisin, sähkökatkoksia… kaaos itäisessä Suomessa.

Metsässä oli kaunista.

14.9.2014 Viikonloppu luonnetestitouhuissa ja iltaisin Veera-tätiä katsomassa. Sukumme vanhin on varsin heikossa kunnossa ja elinpäivät taitavat olla jo vähissä.

Tässäpä pari uutta kuvaa pikkukoirista.

10.9.2014 Tänään Okran ja Pluton pennut täyttävät viikon. Eilen illalla otetut kuvat alla. On jo ruvennut pigmentti nousemaan nenäänkin…

Ja tämänpäiväinen perheonni tässä:


Ruokalepo. Pikkuisen pullukat massut…

8.9.2014 Lauantaina käytiin Hinnin kanssa treenaamassa rakennusetsintää. Paineistui ihan liikaa. Sunnuntain olin kouluttamassa collie-koiria Tervasuolla; jälkeä ja hakua. Oikein mukava päivä nuorten koirien kanssa.

Pari kuvaa Okran pikkuisista:

5.9.2014 Se on sitten Lauri -sisko tulossa Hinnille, ”Late” vaan tuttujen kesken!!

It’s never too Late!!


Kaikki kuvat on tietysti Ammin ottamia. Tää on Late tai joku muu…

4.9.2014 Pennut syntyivät eilen illalla; seitsemän urospentua. Niin siinä kävi, ettei Hinni saakaan pikkusiskoa, vaan ”pikkuveljen”. Pojat painoivat syntyessään noin puolikiloa, eli ei mitään pikkukavereita ollenkaan. Nimet tulevat luonnollisesti Aleksis Kiven seitsemän veljeksen mukaan. Tuleekohan siitä Aapo kakkonen… Lapsuudessamme oli perhetutuilla terrieri toisensa jälkeen ja ne kaikki olisat nimeltään Rippe…

1.9.2014 Syyskuun eka päivä ja ennen vanhaan tänään alkoi kansakoulu!

Pennun odotusaika tiivistyy, sillä pentujen pitäisi syntyä tällä viikolla.