Marraskuu 2014

30.11.2014 Sunnuntai. Kävin pelastuskoiratreeneissä molempien koirieni kanssa. Valitettavasti oli vain kaksi osallistujaa, mutta treenattiin silti. Lauri etsi ilmavainulla yhden ukon, eikä tosiaan käyttänyt silmiään. Melkein törmäsi ”ukkoon”, kun nenä kuljetti. Hinni teki pienen etsinnän ja haukkui pitkän ilmaisun.

29.11.2014 Lauantai, noutajien pikkujouluilta. Hinnin kanssa saatiin ihana lahja sankarikoiran arvon kunniaksi. Hinnille ”Kamut” sarjan ruokakuppi ja minulle muki. Ihanat!

Lauri kasvaa silmissä. Nyt 13,5 kg ja säkä 42 cm.

28.11.2014 Työviikko. Eilen lomapäivä, jonka aamupäivän shoppailu jäi tekemättä, kun sirukortti sanoi sopimuksen irti. Pankki tilasi uuden. Nyt olen toisen luottokorttini varassa sinne saakka.

Yölliset herätykset pissareissulle ovat minulle ja Laurille yhtä sumeita, puoliunessa tehtyjä. Viimeyönä Lauri meni ulos, minä jäin ovenrakoon päivystämään, Lauri tuli sisään ja käveli suoraan vessaan, vaikka minä en tällä kierroksella ollut sinne menossakaan. Hinni nousee myös useimmiten näille herätyksille, mutta kääntyy ovelta takaisin ja menee takaisin nukkumaan lämpimään petiin.

23.11.2014 Sunnuntai. Henkieläinlääkärimme Martina kävi kotikäynnillä rokottamassa Laurin. Laurin toinen kives ei ole vielä kunnolla laskeutunut, se tarkistetaan sitten kuukauden kuluttua toisen rokotuksen yhteydessä. Pikkuisen on treenattu tottistakin.

20.11.2014 Arkinen työviikko. Koirat ovat pärjännet hyvin kotona, vaikka en enää ole käynyt joka päivä ruokatunnilla kotona. Lauri on kasvanut tosi nopeasti; nyt 11-viikkoisena se on jo tuplannut painonsa siitä, kun tuli kotiin. Viime viikolla Lauri ylsi juuri ja juuri kurkistamaan takaoven ikkunasta sisään ovea vasten noustessaan. Nyt Lauri näkee jo sisään molemmilla silmillään ihan hyvin.

Eilen Lauri pääsi käymään Nuuskulassa, noutajien omassa varasto/ kokoustilassa. Kylläpä oli paljon tutkittavaa pienelle koiralle. Utelias, pikku seikkailija Lauri on.

Mikähän maaginen voima piparkakuissa onkaan pienille poikakoirille?! Lauri on ihan höpsö pipareiden perään. Muistan Aapon olleen ihan yhtä hupsu piparipoika.

15.11.2014 Eilinen päivä meni etsinnöissä; tuloksetonta. Minulla oli molemmat koirat mukana, koska en voinut jättää Lauriakaan yksin kotiin, kun ei noiden päivien pituudesta koskaan tiedä. Nytkin meni matkoineen 11 tuntia. Lauri selvisi reissusta hienosti. Hinni teki pitkän päivätyön. Illalla huomasin sen aristavan oikeaa etutassuaan. Ei siitä mitään löytynyt kokeilemalla: oli varmaan jossain ryteikössä tai kivikossa niukauttanut ranteensa…

Tänään kävi Hanna tekemässä juttua sankarikoirasta ja sain hyviä valokuvia. Tässä pari otosta. Kiitos, Hanna!

13.11.2014 Aamulla ennen töihin lähtöä tein Laurille jäljen makupaloilla maustaen. Kun lopetin jäljen teon ja nousin pystyasentoon (makupalat pitää laittaa askelmiin, siksi pitää edetä selkä kumarassa), niin kukas seisoikaan selkäni takana: Lauri itse. Tällä kertaa löysin aidasta venytetyn ruudun, mutta en uskonut Laurin hartioiden (lue: masun) mahtuvan reiästä. Tein kokeen. Menin portista piha-aidan ulkopuolelle ja katsoin, mitä tapahtuu: Lauri jo sovitteli päätään aitaverkon ruutuihin ja yritti väkisin läpi. Sillä kertaa ei päässyt, mutta tekniikka näyttää olevan hallussa. Jäljen Lauri ajoi mainiosti; ”ugu ugu ugu” kuuluu koko ajan, kun se vetää vainua nieluun asti. Ihana Lauri !!

11.11.2014 Maanantai. Tänä aamuna Lauri pääsi ekan kerran käymään sängyssä. Voi, miten onnellinen se olikaan; nuoli ja puski ja kävi nukkumaan kaulan viereen.

10.11.2014 ja taaskaan ei ole lunta. Pimeää. Lauri oli tänään vetänyt taluttimet ja pannat alas ripustuksestaan ja sitten se oli tutkinut Hinnin valopantaa vähän tarkemminkin. Tekniikkaosa oli eteisessä ja muu panta olohuoneessa. Enää ne eivät ole yhteensopivia .

9.11.2014 Sunnuntai. Isänpäivä. Eilen kävin Jukka-veljeni synttäreillä Helsingissä. Onnea Jukka 60v.!!

Tänään kotihommia, leikkiä koirien kanssa ja Hinnin hakutreenit. Koirat leikkivät kyllä paljon keskenäänkin. Laurilla meinaa vain kiihko kasvaa niin, että jossain vaiheessa Hinnin on pakko vastata reippaasti ja hiljentää kaveri. Hetken Lauri sitten ihmettelee, että mikä sille nyt tuli kun noin kovasti puri, mutta kohta on sama vauhti päällä.

7.11.2014 Perjantai. Talvi tuli taas tänään. Hinni ja Lauri ovat hyvä pari. Hinni jaksaa leikittää Lauria ja molemmat näyttävät nauttivan yhdessäolosta. Lauri ulkoilee pihalla myös yksikseen, mikä minusta on aika rohkeaa 9-viikkoiselle.

Nyt on parhaillaan menossa iltavillit, jossa olohuoneessa taistellaan ja sitten Lauri juoksee häntä kaarella eteisen ja keittiön kautta ympäri takaisin olohuoneeseen ja taas taistellaan… Hinni pyörii suunnilleen paikallaan keskellä olohuoneen mattoa. 

5.11.2014 Lauri 9vk ja 8,8kg. Sunnuntaina siis tuli lunta noin 7 cm. Maanantaina kaikki suli vesisateessa. Nyt -2 astetta pakkasella ja aavistuksen kuuraa maassa.

Kävin koirien kanssa kylässä kerrostalossa. Ei Lauria liukas käytävän lattia haitannut, Hinni kulki kynsillä haraten. Uudessa paikassa Lauri osoitti vain suurta uteliaisuutta; muuten oli kuin kotonaan.

2.11.2014 Sunnuntai. Lunta alkoi sataa ennen klo aamu seitsemää. Laurilla on isojen poikien panta.

Hakutreenit Hinnin kanssa. Pitkiä haukkuja otettiin. Laurin, 8kg, kanssa kävi iltapäivällä leikkimässä Oomi, borderterrieri, 9,5kg. Oli aika tasaista menoa, vaikka Oomi on jo puolitoistavuotias. Kuvia en kaveruksista saanut, kun tuo päivänvalo loppuu ihan kesken päivän.

1.11.2014 Pyhäinpäivä. Varhain ylös ja ulos. Kasilta oli jo haravoinnit hoidettu ja tultiin kotiin makaroonilaatikon tekoon. Siinä uunin hoitaessa loppuhomman tein Laurille jäljen pihanurmelle. Hinni hävisi naapuriin.

Kympin jälkeen maistui makaroonilaatikko meille kaikille – Hinnikin osasi tulla ruoalle kotiin. Ja ruoan jälkeen mentiin tietysti pihalle.

Tämä olisi kyllä sievä joulukorttinakin!!