Joulukuu 2014

Hyvää uutta vuotta kaikille!!

30.12.2014 Ekat maneesitreenit Laurille, siis tottista. Piha-aitauksissa olleet hevoset olivat Laurista tooosi mielenkiintoisia . Haistella piti, mutta väisti liikkuvaa hevosta, ei minkäänlaista aggressiota.

Laurilla oli autossa odotteluajan ekan kerran mantteli päällä. No, olin kyllä kotona sovittanut sitä, mutta nyt jäi se päällä odottelemaan. Ihan siististi oli takki päällä, kun toisen kerran Laurin hain autolta treenaamaan.

27.12.2014 Pakkaspäivä ja luonto esittäytyy ”Fazerin sinisenä” lumipuvussaan. Talven riemuja myös lenkkimaastoissa!

Joulupäivän aamu. 25.12.2014. Pakkasta -20 mittarissa.

Joulupukki oli tuonut lahjoja meidän metsälenkin aikana. Olinpas ollut kiltti, minäkin sain monta pakettia. Hinni ja Laurikin sai omat pakettinsa.

Lauri on nyt siis 16vk vanha, painaa 17,1kg ja säkäkorkeus on 45cm. Laurin hampaat ovat jo vaihtumassa. Hämmästyin alkuviikosta huomatessani, että etuhampaita puuttui. Tarkemmassa tarkastelussa löytyi sievät oravan hampaat niin yläleuasta kuin alaleuastakin. Tuo koirien oma kisailu ja taisteluleikki on sen verran riehakasta, että saattaa loputkin hampaat vaihtua minun sitä huomaamatta.

Laurin luonteen rohkeutta kuvaa sellainenkin pikku seikka, mikä tapahtui, kun taistelu ja kinastelu sisätiloissa päättyi Hinnin vihaiseen komennusrähähdykseen ja Hinni poistui paikalta eteiseen. Hinni kääntyi vielä katsomaan Lauria, mutta Hinnin ilmeitä tai eleitä ei voinut nähdä takaa tulevan valon takia; näkyi vain Hinnin musta profiili, missä sen oikea-asentoinen korva sojotti hassusti suoraan sivulle. Viesti oli niin epäselvä, että Lauri käveli rauhallisesti Hinnin luo ja tönäisi kevyesti sojottavaa korvaa kuonollaan, niin että korva putosi oikeaan asentoon. Tilanne rauhoittui täysin ja elämä jatkui sulassa sovussa.

24.12.2014 Jouluaatto! Pakkaspäivä. Uunipuuro riisistä ja Karjalanpaisti. Muuten ok, mutta pippurit olin heittänyt syyssiivouksessa pois. Lainasin naapurin Irjalta. Uudet pitää muistaa ostaa ensi jouluksi – tuskin ennen sitä tarvitsen… Eilen illalla kävin Annen ja Jounin luona aatonaaton perinteisellä päivällisellä.  Alkupalana oli rukola-fetasalaatti ja pääruokana oli erittäin hyvää lasagnea. Jälkiruokana oli granaattiomena juttu, jonka nimeä en muista, mutta joka oli tositosi hyvää, nam. Näin tänä vuonna.

Joulukoristeisiini kuuluu tällä kertaa perinteinen enkelikello.

Huovutettu enkeli kellopelin vieressä on minusta ihan airasamulin-tyyppinen, ”kaunis”.

Koirilla on tänään ollut herkuttelupäivä, sillä aloitimme päivän naapurin kinkkua maistellen ja kotona on puuro ja karjalanpaisti maistunut oikein hyvin. Kiitos taas naapureilleni, Irjalle ja Peralle, aattopäivän ateriasta; joka joulu minulle tulee valmis ateria nautittavaksi.

21.12.2014 Ihan kohta on joulu! Tänään sunnuntai ja lumityöpäivä, koska koko päivän on satanut lunta. Koirat pitävät hauskaa lumessa.

Facebookiin laitoinkin jo siitä, miten tyytyväinen olen, kun tänään näin omin silmin Hinnin pyöräyttävän Laurin lumeen ja pitävän sen siinä rauhoittumassa. Yleensä leikki on hyvin ”tasaväkistä” ja molemminpuolista, mutta välillä Lauri haluaisi voittaa ja olla nopeampi… sitten palaa päre. Tässä muutama kuva puuhista:

 

Nyt on minulla muuten sellainen koira, jota voi kouluttaa ruoalla. Meinaa sormenpäät irrota, kun Lauri tavoittelee makupaloja tottistellessa. Jos osaisin, voisin saada nopeasti näyttävän pentutottiksen sille .

19.12.2014 Hobbitti-elokuva nähty. Nyt on koko trilogia katsottu. Mukavaa katsottavaahan nuo elokuvat ovat hyvien teknisten ratkaisujen vuoksi…mitä ne trikkijutut nykyään ovatkaan nimeltään… hienoa työtä joka tapauksessa.

17.12.2014 Lauri tänään 15 vk ja 15,7 kg, säkä 45cm. Iso poika Lauri on. Käytiin noutajien penturyhmän kanssa kaupunkikävelyllä. Huhhuh Lauri vetää niin kuin rottikset aikoinaan. Namilla toki kulkee sievästi, mutta muuten on hurja veto päällä – 15 viikon koko voimalla. Oli kamalan rapainen, loskainen ja märkä keli. Lisäksi Lauri sukelsi yhteen jalkakäytävän viereiseen rapakkoon. Oli märkä / uitettu koira, kun päästiin kotiin. Silti; oikein mukava reissu. Luulin, että väsähtäisi reissusta untenmaille. Luulin väärin; kotona Hinni sai kyytiä ympäri pihaa ja vauhdittajana oli siis Lauri.

14.12.2014 Viikon varrelta vielä: maanantaina Josepan kokouksessa Lauri tapasi aikuisen dobberinartun. Ensinäkemälkä Lauri pelästyi isoa koiraa, mutta heti kun kuomasi, ettei se syökään, alkoi mahdoton ralli ympäsi kokoustilaa. Lopulta Lauri pääsi autoon rauhoittumaan. Keskiviikkona oli minulla lomapäivä ja kävimme treenaamassa Suvantosillan ritiläportaita. Ei ongelmia. Iltakokouksessa Lauri tapasi belggarityttö Gaian. Vauhtia riitti koko kokouksen ajaksi ja hyvin tuli uni heti kotiin päästyämme.

Torstaina kävin Helsingissä ja Lauantaina Jyväskylässä. Molempina päivinä naapurit hoisi koirat. Sunnuntaina Hinni 5-v. Onnea!

9.12.2014 Viikonloppuna kävimme Hinnin kanssa Helsingissä, Messukeskuksessa. Taisi olla Hinnille ensimmäinen ja viimeinen vierailu messarissa, mutta tulipahan palkittua sitäkin paremmin. Sankarikoiran arvosta saimme komean plakaatin seinälle, pienen lasista puhalletun pystykorvapatsaan ja Lähi-Tapiolalta pienen vitriinirasian. Laatikollinen Pedigreen herkkupaloja ja kauniit kukat kuuluivat myös palkintoomme.

3.12.2014 Joulukuu on jo hyvällä mallilla. Eilen illalla kuvasin koiria. Kukapa se siinä?

Eipä ole aina helppoa saada osumaa…

Kaverukset .  Lauri 13vk ja 14 kg.

Tässä linkki Hinnin sankarikoirajuttuun Karjalaisen nettisivuilla: (avaa linkki uuteen ikkunaan kakkospainikkeen vaihtoehtona)

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/62176-kuva-sankarikoirasta-hinni-johdatti-emantansa-kadonneen-luo

Ja tässä 3.12.2014 Karjalaisessa ollut teksti: