Helmikuu 2015

28.2.2015 Lauantai. Eilen illalla oli mukavat treenit betonivarastolla. Ukot löytyivät hyvin, oli liukasta, mutta muuten keli oli mainio.

Tänään päivällä olin vetokoirakisoissa ajanotossa, kuten perinteisiin kuuluu. Sen jälkeen kiersimme koirien kanssa pitkän lenkin Jamiksella. Pikkupakkanen auttoi, että hanki kantoi koiria ja minä pääsin liikkumaan tallattuja polkuja varovasti hiippaillen.

Autossa minulla on aina varataluttimia, kun unohdan usein ottaa sellaisia mukaan kotoa. Nyt huomasin, että joku ”hiiri” on varmaankin nakertanut yhtä talutinta takakontissa…

26.2.2015 Töllöntöitä sivu on päivitetty ja Lauri on päässyt mukaan sivulle .

25.2.2015 Mittaukset kertovat, että nyt lähestyessään puolen vuoden ikää, on Lauri saavuttanut koossa Hinnin. Lauri on pikkuisen korkeampi, pikkuisen kevyempi ja rintakehän ympärys on vielä pikkuisen pienempi. Aika samankokoiset siis ovat.

21.2.2015 Kiireinen viikko töissä sairaaloiden muuttoa valmistellen. Yksi koirayhdistyksen kokous ja perjantaina etsintäharjoitus Suhmuran vanhalla koululla. Rakennusetsintä homeisessa talossa. Hyvä treeni. Hinni ja Lulu, snautseri, tekivät työn, mutta Lauri pääsi myös käymään talossa. Hyvinhän Lauri liikkuu rakennuksissa. Portaat alaspäin meni hienosti. Ylöspäin jokaista porrasväliä varten piti ottaa vauhtia. Se näytti vähän hassulta; ihan niin kuin Lauri ei olisi uskonut voimien riittävän ylös asti… höpsö koira.

Itse kävin myös rintasyöpäseulonnan jatkotutkimuksissa; onneksi mitään ei löytynyt. Olivat varmaan tarkentaneet kuvien tutkimista, kun julkisuudessa moitittiin epätarkkuuksista. Niin, jo vuosia sitten jouduin jatkotutkimuksiin yksityispuolella tehdyn kuvauksen jälkeen ja hämmästelin sen jälkeen, ettei koskaan mitään kutsuja tullut. No, nyt se tuli. Hyvä, jos tarkkuus lisääntyy ja jollekin siitä nopea apu löytyy.

15.2.2015 Aamulenkillä Jaamankankaalla. Pakkasta -15 astetta. Oli tosi kaunis aamu, melkein keväistä.

Sunnuntai-päivä meni kotosalla puuhaillessa. Koirat vieraili toki naapurissa useammankin kerran, mutta itse pysyttelin kodin piirissä. Kummallekin koiralle otin vähän noutohommia takametsän poluilla. Laurilla on vielä opittavaa damien perille, minulle asti, tuomisessa. Niin, eihän se pysy paikallaankaan pitämättä. Hinnillä taas intoa on enemmän kuin järkeä ja se huiskaa helpot hommat vähän sinne päin, eikä keskity kunnolla.

Iltapalaksi Lauri päätti sitten syödä juustoa. Juu, söi, eikä jaksanut kaikkea, vaan toi loput minulle olohuoneeseen.

9.2.2015 Nyt on hyvä mieli. Käytin Laurin eläinfysioterapeutilla arvioitavana; onko kehityksessä jotain vikaa tai onko se lihava. Fyssarin mukaan Lauri on todella tasapainoisesti kehittynyt ja hyvässä kunnossa ikäisekseen. Löysyyttä on, mutta niin saa 5kk vanhalla urospennulla ollakin. Jos Lauri olisi hänen oma kasvattinsa, hän olisi siitä todella tyytyväinen. Nyt on minulla rauhallinen mieli, että en ole vielä pilalle pitänyt .

Laurin puuhat muistuttavat Hinnin aikaisempia… pienesine-etsintää…

8.2.2015 Yritän rajoittaa edelleen Laurin riehumista. Treeneissä käytiin perjantai-iltana varastoalueella. Hyvät treenit kummallekin koiralle.

Lauantaina kävin aamusta kampaajalle. Sillä aikaa oli Lauri ottanut esille makupalasäkin, 5kg, josta olin perjantain treeneihin ottanut namut. Säkki oli lattialla kotiin tullessani. Mittasin jäljellä olevan sisällön: 3,7kg. Ei siis Lauri ollut jaksanut syödä kuin kilon verran… Kakkaa tulikin sunnuntaihin asti runsaanlaisesti.

Sunnuntaina molemmille vähän noutajatreeniä taka-alueen poluilla. Laurin tekniset mitat: säkä 53cm, paino 24kg ja rinnanympärys 67cm. Kasvaa se!

6.2.2015 Perjantai. Viikko kulunut siten, että Hinni nukkuu päivät makkarissa ja Lauri on eristetty olohuone – eteinen – keittiö -alueelle. Tämä, koska Laurilla oli yllättäen ontumista sunnuntaina ja eläinlääkäri määräsi Laurille lepoa 2-3 viikon ajaksi. Ei helppoa ollenkaan.

Jotainhan sitä on Laurinkin puuhattava energiaansa kuluttaakseen…

Tänään perjantaina Vein Laurinkin treeneihin ja se sai etsiä ukkoja; ja Laurihan etsi. Ukot sijoitettiin siten, että Laurin ei tarvitsisi kiipeillä tai rämpiä hangessa. Itse teki puutaman piston hankeen, muta muuten siisti ja asiallinen suoritus.

1.2.2015 Sunnuntai. Lunta on nyt yli 60cm, vaikka välillä lumi jo tiivistyi ainakin 15cm. Hinni rypee mielellään lumessa, mutta Lauri ei jaksa vielä edetä – kulkee mielellään Hinnin kaivamissa urissa.

Aamupäivän olin tänään kuuntelemassa noutajien talvitreeneistä nuorille koirille. Kivoja vinkkejä sain. Esim:

1. Treeni alkaa keskittymistreenillä, tehdään markkeeraus ja koira jää istumaan ohjaajan hakiessa damin. 2. Linja. Linjat tehdään aina motivoidusti, eli dami(t) viedään yhdessä. Linjojen pituutta ei pidä pelätä. 3. Markkeeraus, koira hakee. Sitten viedään linjadami yhdessä. Sitten heitetään markkeeraus, mutta haetaankin linjadami. Lopuksi haetaan markkeeraus.(siis koira hakee) 4. Treenin voi lopettaa ensimmäiseen keskittymistreeniin.

Pillityksiä, varsinkin pillipysäytystä pitää opettaa jo pienenä. Damien vieminen on perempi kuin niiden heittäminen. Koirakohtaisesti pitää katsoa mikä on hyvä.

Lumisella lenkillä, päivällä, Lauri alkoi ontua kesken lenkin. Ontumista on jatkunut koko illan. Jatkui siis päiväunien jälkeenkin. Ei kuitenkaan näytä kipuaan. Kokeillessa ei anna tutkia vasenta tassuaan. Olisiko varvas tai ranne pyörähtänyt hangessa riehuessa.