Kesäkuu 2015

29.6.2015 Puolikuuta hujahtanut huomaamatta…. sellaista se kesäaika on. Kaksi jälkitreeniä Laurille, noutajatreenit Hinnille ja omatoimisesti molemmille.

Juhannuksena kävin Jaakon porukoiden luona Savitaipaleella.

Nyt viikonloppuna ensin lauantaina Sohvin vallinnalla ”edustamassa” ja sunnuntaina etsintätreenissä Hinnin kanssa; no, olihan se Laurikin mukana, mutta nyt ei Lauri päässyt etsimään. Lauri sai juosta… yksin ja tyttökoiran kanssa.

 

Kuvassa Lauri tulee alas rinnettä takaset edessä ja viimeisessä kuvassa oli Lauri ihan just – meni jo!

Tämän illan suurin huvitus oli pehmoeläinrotalta irronnut jalka, jonka kanssa kaverukset peuhasivat ainakin tunnin ajan.

  
 

17.6.2015 Eilen illalla kävin koulutuskentällä, kun piti olla oma vetovuoro. Oli vain kuusi oppilasta ja kaksi kouluttajaa. Tein siis Laurin kanssa treenin. Mukava huomata, että se pystyy keskittymään tottikseenkin hyvin häiriöisessä paikassa.

Tänä aamuna Lauri piristi minua kovin . Olin lukitsemassa takaovea, kun huomasin pehmolelun pihalla. Se piti hakea pois, mutta minulla oli sukat jalassa. Hinnin olin ehtinyt laittaa portin taakse, joten vain Lauri oli käytettävissä. ”Tuo esine” – Lauri haki oman puruluunsa. No, joo. ”Lauri, tuo uusi esine” – Lauri pyöri pihalla ilman osoitetta. ”Lauri, tuo piip piip esine” – ja Laurihan toi. Niin tuli pehmolelu reippaasti sisälle . Lauri osaa jo!!

Iltatreenit Tukhulminlammella. Tehtiin markkeeraukset yli pienen lammen. Hinni siis haki damit tuolta toiselta puolen uiden ja toi ne myös takaisin uiden.

15.6.2015 Maanantai. Viikonloppu pelastuskoiraleirillä Loma-Kitsan maisemissa Tuupovaaran takana. Hyviä harjoituksia ja yön yli vanhentuneita jälkiä. Hienosti meni.

Alueella liikkuu susia ja karhuja. Susia seurataan koko ajan ja niiden liikkeistä viestitään kylällä koko ajan. Hevosia ei esim. voi jättää laiduntamaan vahtimatta. Nytkin kun treenattiin ja koirat haukkuivat, tuli heti ilmoitus, että suden on nähty liikkuvan kilometrin päässä meitä kohti. Kun sitten poistuimme tietyltä paikalta, tuli ilmoitus tunnin päästä, että kaksi sutta on nähty juuri siinä, mistä poistuimme.

Oli jäljillämme ainakin riittävästi häiriöitä. Omat koirani eivät onneksi ole riistan perään aktiivisia.

Jossun jälki kulki hevoshaan poikki.

12.6.2015 Perjantai. Eilen jälkitreenit. Hinnille jäljen nostoharjoitus – hyvin meni. Laurille vieraan henkilön tekemä jälki, kaksi kulmaa ja esineet. Hyvin jäljesti, kulmat hyvin työstetty ja esineet – merkkasi kaikki pysähtymällä, mutta vain ensimmäisellä jäi odottamaan palkkaansa, muilla jatkoi jäljestystä heti kuitattuani asian. Hyvät treenit siis. Voisinpa vielä mainita, että ennen jälkeä tein kaksi esineruutu ”polkukäytävää”. Hinni haki hienosti ja Laurikin haki ja toi esineet minulle!! Lauri edistyy koko ajan .

9.6.2015 Olipas mukavat noutajatreenit Minnan kanssa.Välilammilla tehtiin markkeerauksia ja linjoja. Hinni oli taas niin tohkeissaan; pienet jalat viuhtoivat suolla niin lujaa kuin vain mahdollista. Yli lammen, vastarinteeseen tehty markkeeraus oli ensin vaikea, mutta linja samaan paikkaan menikin sitten hienosti. Hinni on !! Lopuksi Laurille markkeerauksia veteen. Ensimmäisen palautus meinasi mennä ohi, mutta loput toi minulle… osan pudotti jalkoihin rannassa, jonkun sain käteenkin.

8.6.2015 Rauniotalkoot. Raivausta, siistimistä.

 

Viranomaisilta luultavasti jäänyttä kuonokoppaa piti sovittaa. Ahomansikat kukki.

4.6.2015 Tiistai-illalla pari kisajälen juoksua ja samalla tuli etsintähäly Liperiin. Sinnepä sitä suuntasin loppuillaksi. Etsittävä henkilö löytyi hyvässä kunnossa. Oli aika mielenkiintoinen etsintä, kun henkilö pystyi keskustelemaan puhelimen välityksellä poliisin kanssa, mutta ei osannut sanoa missä on. Harmaata seinää, pihalaattoja, kirkon torni näkyy… siinäpä sitä.

Keskiviikko- ja torstai-iltoina kurssin veto: Pelastuskoiratoiminnan perusteet.

Puolustusvoimien lippujuhlapäivä. Miksiköhän minusta ei tuntunut yhtään turvalliselta, kun kotikonnun isoissa risteyksissä seisoi aseistettu suomisotilas…

Lauri 9kk puolukassa, kyllä, Lauri kerää ylivuotisia puolukoita.

1.6.2015 Maanantai. Illalla hakutreenit. Hinnille pari pitkää haukkuilmaisua ja Laurille pari ukkoa. Hinni toimi ihan ok. Lauri löysi ”haamu-ukot” tietysti vauhdilla, mutta jatkoi etsintää omatoimisesti, jäljestämällä kaikki piilot… ei siis ollut ihan paras treeni hakutreeniksi.