Heinäkuu 2015

30.7.2015 Riistatreeniä jo aamusta. Molemmat saivat ajaa jäniksellä tehdyn laahausjäljen. Hinnin jälki oli 200m ja Laurin 80m. Molemmat toivat jäniksen minulle.

 

Laurista en saanut kuvaa jänö suussa ja kuva Hinnistä on epätarkka. Todistusaineistoa kuitenkin onnistuneesta suorituksesta.

29.7.2015 Loman viimeiset päivät menossa. Sataa, kuten melkein joka päivä tänä kesänä. Maanantainakin sato aamupäivän kovasti, mutta onneksi ilta oli kaunis, oltiin nimittäin nome -treeneissä Enossa.

27.7.2015 Mukava viikonloppu Inkoossa, Västankvarn gordenin mailla, Uudenmaan kanakoirien kesäpäivillä. Lauantaina olikin kaunis ja aurinkoinen päivä. Minulla oli vain Hinni mukana, mikä olikin hyvä ratkaisu pitkän matkan takia. Laurilla oli omat kivat koiratarhalla.

Kanakoiraväelle puhuin luonnetestistä. Olin myös ”tuomarina” noutokisassa.

Hinni pääsi myös treenaamaan markkeerauksia, vesinoutoa alleilla ja yhden sorsankin se haki pusikosta. Iso ero noutajien ja kanakoirien työskentelyssä oli se, että noutajat tekee paljon linjoja ja siihen ohjauksia. Nuo kanakoirat lähetettiin aina hakuun – ei niistä edennyt yksikään suoraan eteenpäin…

Majoituimme tällaiseen asuntolaan. Hyvä oli siellä nukkua.

22.7.2015 Loma jatkuu edelleen. Koiria on treenattu, matot on pesty ja saatu jopa kuivumaan. Jukka, Leena ja Aiskin porukka olivat käymässä Hilkan 80v. Juhlilla ja kävivätpä minunkin luona. Eilen illalla kävin serkkuni Merjan uudella huvilan rakennuksella. Hieno talo todella hienolla paikalla lammen rannalla. Ei kuvia, kun känny jäi kotiin…

13.7.2015 Loma jatkuu. Auto kävi tutkimuksissa ja tulee saamaan uuden ”kannen”. Minä kävin koirien kanssa metsätreeneissä Sannan kanssa. Hinnille ilmaisutreeni ja Laurille jälki.

10.7.2015 Noutajakoirien leirillä olin ja nyt kotona taas. Pieksämäen Partaharjulla leireiltiin ensin Hinnin kanssa nome juttuja, siis damijuttuja. Loppuviikon olin Laurin kanssa palveluskoirajutuissa ja vähän nometottistakin tehtiin. Hinni oli hyvä. Olin kyllä tosi tyytyväinen Lauriinkin. Se on yllättävästi oppinut asioita, vaikka minusta välillä tuntuu, ettei se mitään osaa.

Maanantain nometreenipäivän vietimme suolla. Enpä ole ennen sellaisella hyllyvällä suolla ollutkaan. Välillä suohon upposi polvia myöten. Oli pikkuisen märät maastokengät. Kuva suolta ei kerro totuutta, mutta tuonne takametsän reunaan asti linjat ylsivät. Tehtiin tosi paljon erilaisia juttuja. Hyvät treenit.

2.7.2015 Toinen lomapäiväni. Eilen kävin ostamassa uuden tablettitietokoneen: samsung Tab A. Oikein näppärä peli, siinä on myös office paketti valmiina. Minna kävi auttamassa sen tulille saamisessa, oli joitain asioita, joita en osannut… paitsi ei Minnakaan saanut pilvipalveluja toimimaan. On sen verran uusi malli, ettei kuoria vielä ole kaupassa.

Illalla kävin Eijan kanssa Kiteellä Ammin kesäpaikalla, siis Laurin kasvattajan luona. Ihan samanlainen hunsvotti Lauri on kuin Ammin oma Mortti, joka on vain muutaman kuukauden vanhempi kuin Lauri. Tehtiin noutajatreenit ja esineruutua. Syötiin Ammin hyvää ruokaa. Olipa oikein mukava ilta.

Tässä minun omat lomalaiseni kotipihalla.