Tammikuu 2016

30.-31.1.2016 ItäPeto treenit Kouvolassa. Olipa tiivis ponnistus. Paljon hyvää treeniä.

24.1.2016 Pakkanen lauhtui viimeinkin. Lumipyryä odotellessa pientä puuhaa. Nyt oli niin pitkä pakkasjakso, etten ole osannut vähentää vaatetta ja metsässä rämpiminen on ollut varsinainen hikilenkki. Pakkaslunta on tullut kuitenkin sen verran, että pitää kahlata metsäpoluilla.

Eilen lauantaina, oli Laurilla selkeästi vaivaa oikeassa tassussaan. Se on viime päivinä välillä nostanut sen ylös ja vikissyt. Nyt kipu kohdistui selvästi uloimpaan varpaaseen. Laitoin yksityisviestin henkieläinlääkärillemme ja hän vastasi siihen niin, että hän olisi käymässä klinikalla lauantai-illalla ja tassun voisi silloin kuvata.

Tassu kuvattiin helposti. Tosi hyvä ja tarkka digikuva tulikin. Oikean tassun uloin varvas oli selvästi turvoksissa, nivenrako hävinnyt, ei murtumaa luissa eikä kynnessä. Nyrjähdysvamma. Hoidoksi tukisidos tai tossu ulkoillessa, tarvittaessa kipulääke.

En yhtään ihmettele mistä vamma on tullut. On se niin raju tyyppi. Kotiin tullessani saan vastaanotoksi ylitsepursuavaa riemua; Lauri heittää ympyrää niin, että yksi hyppy on yli 180 astetta ja ympäri, ympäri… olohuoneeseen asti ja kaikki matot matkalla menee kasaan. Ei ihme jos yksi pieni varvas nyrjähtää… kömpelökin kun on – Lauri nääs.

Käytiin treeneissä Lakan betonilla. Hyvin pelitti tukisidos tassussa. Saatiin eläinlääkäriltä sävy sävyyn itsekiinnittyvää sidosta. Ei kertaakaan nostanut tassua treenin aikana, joten sidos auttoi hyvin.

18.1.2016 Pitkä viikonloppu Budapestissä Annen kanssa ja nyt vähän flunssa. Lentomatkustaminen ei ole minun juttu.

Budapestissä oli melkein jo keväinen olo. Käveltiin, ajeltiin metrossa, shoppailtiin, eksytettiin itsemme tavarataloihin… kiva reissu ja hyvä hotelli parhaalla paikalla.

Menomatka sujui todella jouhevasti, mutta tulomatkalla Budapestin kenttä osasi rasittaa. Tsekking pointti viipyi ja viipyi, kun se viimein ilmoitettiin, oli koneeseen tulossa iso japanilaisvanhusten ryhmä ja sitten se kesti ja kesti. Turvatarkastuksessa otettiin kengätkin jalasta ja tarkastus kesti… ja vielä joutui laukkuni testikappaleeksi…testattiin varmaan kaikki huumeet ja tarttuvat tauditkin. Juu, ei löytynyt mitään. Lento Helsinkiin sujui sentään Finnairin omalla koneella ihan ok, mutta Joensuuhun lennettiin jollain Finnairin vuokraamalla halpalentokoneella – no, konehan oli ok, mutta mies ”lentoemo”, tai toinen heistä, tirisi jo lähtiessä, ”tää kone on niin ylipuukattu…” joo oli se, mekin istuttiin selkä menosuuntaan niillä etummaisilla jakkaroilla.


Budapest, Pestin puoli Budan puolelta kuvattuna hieman utuisena perjantaina.


Pikkuprinsessa, joka näyttää pojalta.


Gellert vuori ja sen päällä Vapautumisen muistomerkki.

Koirat olivat nyt hoidossa Moppe & Miirussa, Iiksenvaarassa, tai ainakin niin isossa opasteessa lukee, saattaa se olla Ketunpesän aluettakin. Olivat olleet kiltisti ja hyväkäytöksisiä. Harjoittelijakin oli pystynyt ulkoiluttamaan ne yhtä aikaa talutinlenkillä. Ihmettelen… vieraskoreita ovat olleet.

13.1.2016 Pakkasta, tuulta, talven tuntua. Tänään kova tuuli ja tuiskuttaa. Etelä-Suomen myrskyn liepeet yltävät tännekin saakka.

Nyt talvilomalla. Auton huoltoa – vesipumppu vaihdettiin. Kävin parturissa – kahdesti, kun ekat raidat oli pahan väriset.

2016 on alkanut oikein mukavasti. Ensin otettiin uusi vuosi vastaan kotona kovassa paukkeessa. Ihan älyttömästi raketteja. No.ihan kivahan niitä oli katsella, kun kumpikaan koira ei niistä panikoi. Lauri katseli kanssani raketteja hieman hämillään, mutta ilman pelkoa. Hinni totesi ovella, että aijaa, tää on nyt tätä, eipä minulla olekaan mitään asiaa ulos… Kumpikin koira kävi ihan normaalisti lähimetsässä iltapissalla, vaikka paike oli melkoinen. Eivät karanneet, eivät pelänneet, mutta kotiinkin tulivat ilman ylimääräisiä käskyjä.

2.1.2016 kävimme SNJ:n pk-tottisseminaarissa Jyväskylässä Laurin kanssa. Siis, Johanna ja Migi olivat mukana myös. Ihan hyvä tottiskoulutus Ari Koskela kouluttajana.

Joo, ei naurata, jänskättääkö…

Ihan ok se meni, vaikka eihän me vielä olla millään tasolla. Lauri melkein 1v 4kk.