Elokuu 2016

25.8.2016 Jaakon syntymäpäivä. Onnea pikkuveli!!

Maanantaina rauniotreenit, tiistaina työfysioterapeutilla käynti ja Annen kanssa hoidettiin Dublinin matkajärjestelyt tammikuulle . Keskiviikkona rauniotreenit, jossa mukana Ammi ja Beate.

20.-21.8.2016 Imatra – Lappeenranta seudulla ItäPeto treeneissä.
Etsi Lauri!!

18.8.2016 Syksy jo saa… Puolukkaa tulee hyvin. Ärsyttää älyttömästi, että joka ilta on sen seitsemän autoa poimimassa marjoja – siis tässä samalla alueella. Menisivät nyt pikkuisen peremmälle, niin saisivat edes jotain sankkoonsa. 

16.8.2016 Maanantaina raunioilla vain ketteryystreenit – hyvät treenit olikin.

Nyt on ollut niin märkää, että olen pessyt Laurin tassuja lääkesampoolla, kun joku varpaan väli punoitti ja Late nuoli sitä. Tänään oli Lauri itse joko aikonut jalkakylpyä tehdä tai estää niiden teko kokonaan. Miten lie?

14.8.2016 Treenit jatkuvat. Nyt ketteryystreeneissä, lauantaina illalla, Hinni keinautti keinun ihan itse ja Lauri kulki vaakatasossa olevat tikapuut ihan hienosti. Oppii ne. Nyt on tavoitteet taas korkealla.

Viikonlopun olin testaamassa koiria Kiteellä; lauantaina oli tosi hyviä koiria, sunnuntaina taso vaihteli kovasti, parin koiran testi keskeytettiinkin.

9.8.2016 Ketteryystreenejä on saanut kumpikin koirani ja tulos näkyy. Alkaa tikapuutkin jo onnistua ja kohta Hinni uskaltaa keinauttaa keinulaudan ihan itse. Lauri ei varmaan vielä ole tajunnutkaan, että se lauta keinaktaa. ”Vauhti korvaa virheet” pitää niin paikkaansa Laurin tekemisissä.

Lauantaina otettiin myös pienet ilmaisutreenit raunioiden maastoissa. Sunnuntaina kävin peesaamassa sokon kanssa. Treenattiin lähinnä polkuja ja kävelyteitä. Maanantaina tehtiin raunioilla tunkeutumistreenit. Hyvinhän se sujui. Kuva tunteutumispiilon rakentamisvaiheesta. Maalihenkilö on siis putkessa syvemmällä ja koiran tulee mennä läpi noista esteistä ja tunkeutua piiloon. Aluksi on vain vähän estettä ja sitten sitä lisätään osaamisen myötä. Tämä on raunioille tärkeä harjoitus, jolla koiralle luodaan rohkeutta mennä aina niin pitkälle kuin mahdollista, lähelle uhria (lue: maalihenkilöä). Maastossa tällainen ei ole niin tärkeää, koska siellä henkilö ei yleensä ole massojen alla. No, ehkä myrskytuhoalueella voi olla…

Tiistaina tottistreenit. Hinnin kanssa teimme häiriötreeniä Jamalle. Sitten Sanna treenasi Lauria. Olipa mukava nähdä miten Lauri teki kaikkea osaamaansa ihan kympillä.

4.8.2016 Torstai. Maanantaina rauniotreenit molemmille koirilleni. Hyvin pysyivät koirat raunioalueella – Laurikin melkein, vaikka molemmin puolin raunioaluetta oli sotilaallista toimintaa. Mustanaamaisia rajojemme vartioita oli harjoituksissaan. Tiistaina kävin Annen luona iltakahveilla, keskiviikkona oli noutajien hallituksen kokous ja tänään koirilla on fysioterapia-ilta. Huomenna ketteryystreenit ja viikonloppu vapaa!!