Lokakuu 2016

Lokakuun viimeinen viikonloppu ItäPeto Oku2016. Hieno viikonloppu Outokummun Vanhalla kaivoksella koiria treenaten.

Rikastamossa riitti kerroksia – pientä rapputreeniä ohjaajillekin.

Piilokoloja löytyi hyvin…

Museokaivoksessa oli oikea Vuorenpeikko – sillä oli paha yskä. Kaivoskäytävien äänitehosteet antoivat mukavan lisän treeniin.

Huups, Lauri on irti. Vaihdettiin välillä koirille ohjaajia ja nopeana poikana Lauri käytti tilaisuuden hyväkseen ja riensi tervehtimään Päikeä.

Laurin paino on noussut ihan varmasti siitä, kun viimeksi on punnittu melkein vuosi sitten.

24.10.2016 Illalla Laurille jälki. Jäljen nosti nyt asiallisesti, mutta vuorokauden vanhan jäljen alku oli levotonta ajoa. Homma rauhoittui onneksi nopeasti ja loppu jälki meni oikein hyvin. Esineitäkin löytyi.

Sininen viiru on jälki ja vihreä minun kulkemani reitti.

24.10.2016 Koirailua. Perjantaina Hinnin treeni jälkiä nostaen ja liikkuvaa maalimiestä… joo, ei ollu helppo haukuttva. Lauantaina, heti aamulla kävin Laurin kanssa ajamassa illalla tehdyn jäljen. Jälen ajoi hyvin, mutta eihän se osannutkaan jäljen ylösottoa… löydöt ovat tainneet olla sattumaa…

Lauantai päivä opaskoirien perässä kaupungilla. Sunnuntai Laurin kanssa Haminan raunioille. Kaverimme Kati ja Rimpi-koiransa, olivat mukana tietysti. Ollaan ItäPetolaisia.

Ei kyllä mistään arvaisi, että ukko löytyi??!!??

Ja vielä kuva kaveristamme Rimpistä.

16.10.2016 Pimeäharjoitus. Tai siis, homma alkoi ihan valoisissa oloissa, iltapäivällä. Tarkastimme Lykynlammen ympäristön, eikä kadonnutta löytynyt siltä alueelta. Illan hämärtyessä saimme Hinnin kanssa vielä jälkitehtävän. Kumman hapuilevaa oli jälen ylösotto… Sitten, kun pääsimme vauhtiin, niin jälki kulki ihan ok. Koluttiin hakkuuta ja suota… sitten luulin jo, että ollaan uudelleen menossa silmukkana samalle jäljelle. Siinä pyysin jo kartan jäljestämme. Joo, oltiin tasan jäljen päällä, se vain meni niin läheltä aiempaa jälkeä.

Kun olimme takaisin ”etsinnän johdossa”, meiltä kyseltiin outoja – oliko esineitä; ei ollu, oliko mitään kummallista; ei ollu, mitä nyt vaikeuksia jäljen aloittamisessa… Meille kerrottiin, että kaksi henkilöä oli yhdessä tehneet jäljen, välillä kävelleet peräkkäin, välillä rinnakkain ja välillä paikkaa vaihtaen… joo, ei huomattu, Hinni varmaan ajoi Sannan tekemää jälkeä, koska Henna oli ne esineet jättänyt, eikä me niitä nähty.

13.10.2016 Iloinen poikakoira ajeli eilen jälkeä. Ei alkanut hyvin vuorokauden vanhan jäljen ajo. Kadotin samalla puhelimeni, jossa kartta oli. Keskeytin jäljestyksen ja palasin autolle hakemaan Hinnin esine-esintään. Ei löytynyt illan pimetessä – eksytin itseni. Kiertelin ja ihmettelin kovin sitä, missä olen. Yhtään tietä tai polkua en ylittänyt, mutta ihan pallohukassa -olo oli. Puhelin löytyi kaverin avustamana soittoäänen perusteella. Lauri pääsi vielä ajamaan jälkensä illan pimetessä ja hyvin se sen ajoikin, kun oli saanut purettua ylimääräisen energialatauksensa.

Joo, ja ajoihan Hinnikin vanhan jäljen ja sen päälle vielä lyhyen tuoreen. Niissä ei mitään ongelmaa ollut, mitä minä nyt vain taas olin pihalla pahan kerran. Onneksi Hinniin voi luottaa ja se johdatti meidät jälkeä pitkin pois metsästä. Hinni on hyvä jälkikoira, ja ehkä Lauristakin tulee…

10.10.2016 Ei mennyt Virta-testi odotetusti. Itse mokasin ensin ja lopussa Hinni ei enää ottanut sen ensimmäisen maalihenkilön tuoretta jälkeä, kun ei heti alussa saanut sitä ottaa. Olin jo kotona miettinyt, miten aloitan työskentelyn Hinni vapaana, jotta se pääsee tekemään itsenäisiä ratkaisuja. Joo, miksiköhän sitten kuitenkin aloitin työskentelyn koira liinassa. Ainoa hyvä asia tässä, että voin osallistua uuteen testiin milloin vain, koska mitään sellaista ei tullut esille, että pitäisi treenata vielä lisää.

6.10.2016 Lokakuu hyvällä mallilla. Ryhmänjohtajapäivät Jyväskylässä takana ja Virta-testi edessä Hinnin kanssa.

Ryhmänjohtajapäivillä tuli esille uuden koejärjestelmän kehittäminen. Uudessa kokeessa yhdistetään tottelevaisuus, jälki ja ilmavainutyö samaan kokeeseen. Koe lähestyy pelastuskoiraliiton koetta, eli liittojen testijärjestelmää pyritään yhtenäistämään samalla.