Heinäkuu 2017

Heinäkuu ja lomalla. Päivitykset vähän unohtuneet.

Loman aluksi mattopyykkiä. Vienosti mäntysuovan tuoksua…

Kolin erämessuilla 7.7.2017. Messut viimeistä kertaa Kolilla.

Paljon olen ulkoillut ja kouluttanut koiria. Varsinkin Lauri on saanut treeniä paljon. Ketteryysosio alkaa valmistua.

28.7.2017 ja loma lopuillaan. Paljon on tosiaan ehtinyt tapahtua lomalla, vaikka mitään suunnitelmia ei ollutkaan loman suhteen. Kesäteatterissakin kävin kahdesti: Roukalahdella Kohtalon tango ja Juuan Vuokossa Vihtorin harha-askel.

Laurin kanssa oltiin Lapualla raunioilla treenaamassa. Tapahtumarikas viikonloppu. Saunakin meinasi palaa, mutta onneksi Merja vei koiran ”penaalit” kuivumaan saunalle ja haistoi savun. Yöllinen herätys.

Mutta treenattiinkinhan me ja paljon treenattiinkin. Uimaan ei tänä vuonna kiinnostanut mennä, sillä lähdepohjainen vesi oli todella kylmää.

Välillä kyllä naureskeltiinkin, että onkohan tämäkään ihan täyspäisten hommaa – kaivetaan piiloja, mennään piiloon ja sitten koirat etsivät… joo, kuulostaa yksinkertaiselta, mutta kun etsintäsuoritus pitää tehdä teknisesti oikein, tarkasti ja niin, että kaikki uhrit löytyvät, alkaa vaikeuskerrointa tulla asiaan mukaan. Uhrejahan saattaa olla samassa tilassa useampiakin. Kun yksi ”uhri” on otettu ulos piilosta on koiran ja koiranohjaajan muistettava tsekata kohde uudelleen mahdollisten lisäuhrien vuoksi.

Lapuan laguuni…

Kaiken huvittelun lisäksi on Hinni saanut ahkeroida etsinnöissä – vaan ei ole kadonneet löytyneet paljosta etsimisestä huolimatta.

Vaativia maastoja suota, rämettä ja tureikkoa oli ihan riittävästi. Hyvä sinne on ihmisen hävitä…