Kesäkuu 2018

30.6.-1.7.2018 Nome B-koe Tukhulmin lammilla. Olin talkoilemassa koko viikonlopun. Kuvat Minnan ja Tarmon suorituksesta. Hienosti heillä meni koko koe ja ykköspalkinnon saivat.

27.6.2018 Noutajatreenit Heikin luona Enossa.

Kuvien otto kesken treenin on haasteellista, kun pienellä porukalla treenattaessa oma suoritusvuoro on niin usein. Hinni pääsi tekemään lopuksi oman pienen treeninsä.

22.-23.6.2018 Juhannus Mäntykivellä, Savitaipaleella.


Heiluva kivi taisi olla Lemin puolella.


”Juhannuskoirat” Mäntykivellä.

Saunassa käytiin Tarjan mökillä. Sähkökatkojen vuoksi ei saatu vettä Mäntykiven saunaan.

17.6.2018 Lauantaina oli Vapepan autopartiointi-koulutus, joka järjestettiin Minnan kanssa. Poliisista saatiin Suomalaisen Jari pitämään teoriaosuutta. Autopartiot tekivät hyviä huomioita. Etsittävän auto löytyi ja takkikin. Vain mukana ollut kassi jäi löytymättä.

 

Viikko sitten, jälkileirillä, palkkasin Laurin sunnuntain viimeisellä jäljellä makkaralla ja olin aika varma, että nyt meni jokin kova esine makkaran mukana ja Lauri nielaisi sen. Mitään oireita ei tullut, enkä enää muistanut koko asiaa. Nyt lauantai-iltana kumpikin koira söi tuoretta heinää runsaasti. Tiesin, että sunnuntai aamuna oksennetaan. Ensin nousi Lauri ja avasin takaoven – kävi oksentamassa. Nukuttiin pätkä ja Hinni hyppäsi ylös ja ovelle – päästin ulos oksentamaan.

Aamupäivällä siivosin oksennukset pois. Hinnin pötkylä oli tiivis ja sellaisenaan poistin pihalta. Laurin pötkylä hajosi lapiolle ja sen sisältä paljastui polkupyörän avain. Siellä se oli muhinut viikon ajan. Mustunut avain haisi voimakkaasti metallille. Oli ehkä pikkuisen nikkeliä, kromia ym. raskasmetalleja erittynyt koiraan. Lauri voi hyvin eikä siitä sen enempää tällä kertaa.

9.-10.6.2018 Lauantaina jälkileirille siten, että aamupäivän olin etsimässä kadonnutta vanhusta. Ei löytynyt ja etsinnät keskeutettiin sunnuntaina.

Leirillä majoituttiin Pilkekylien Niiralanniemen majalla. Illan maisema kuvassa.

Maisemat oli muutenkin hienot, paikoitellen ryteikköiset, mutta hienot silti.

Pikkuisen oli iso tuo muurahaispesäkin…


Kuva:Lotta M.

5.6.2018 Nose Work -kurssi päätöksessä ja oppi se Laurikin yhden hajun verran erottelua. Kuvat viimeiseltä kerralta, kun tehtiin sisätilaetsintää.

Kesäkuu ja nyt ilmat viileni. Tänään 4.6. satoi rakeita. Näin jos kelit viilenee, sataa juhannuksena lunta.

2.6.2018 Kati, sairaanhoitaja. Olin juhlilla. Onnea uudelle uralle!

1.6.2018 Kesäkuu ja luonto kukoistaa.