Syyskuu 2018

29.9.-30.9.2018 Harrastusviikonloppu kokeiden merkeissä. Lauantaina Laurin kanssa Kuopion puolessa, mutta Laurin kanssa ajeltiin ihan väärää jälkeä ja se jäi siihen.

Sunnuntaina oli Hinnin vuoro ja Hinnihän suoritti kokeen hienosti. Hallittavuus täysillä pisteillä 50, jäljellä törmättiin sienestäjään ja hänen tekemänsä sotkut aiheuttivat lisätyötä ja yksi väliesine jäi siksi metsään. Ei haitannut. Jäljeltä saatiin 136/150 pistettä. Henkilöetsintä metsäalueelta 96/100 pistettä. Yhteenäs siis 282 pistettä 300:sta. Tyytyväinen olen. Hinniin voin luottaa. Tämä saattoi olla jopa Hinnin viimeinen koesuoritus, sillä Hinnihän täyttää jo 9-vuotta ja tämä koesuoritus on voimassa kaksi vuotta.

Lauantaina Hinni oli naapureiden hoidossa. Oli kirje pöydällä.

Ja kävin kyllä Kuopion Ikeassakin – tai Hööksillä vain hakemassa uuden CRW:n koulutusliivin.

20.9.2018 Jälkitreenit ja eiliselle palauttelua. Hinnille vain pieni jälki ja Laurille jälki, jossa kulmia. Hinni suoritti mallikkaan jäljen odotetusti. Laurikin jäljesti hyvin, mutta se vauhti ja tarkastuspyörähdykset – voi pojat, ei minun voimani taida riittää tuon kanssa. Takakenossa kaksin käsin liinasta kiinni pitäen yritän pysyä mukana. Puun runkojen ja risukkojen kohdalla se on vaikeaa…

19.9.2018 Etsintäharjoitus. Märkää ja pimeää, niin kuin yleensä etsinnöissä.

 

Oli vissiin Anne saanut tarantellan pureman… tai ainakin siltä se näyttää. Ja etsittävällä oli murtuma jalassa.

16.9.2018 Viikkotreenit. Molemmille koirille sekä jälki että hakuosuus. Hinni toimi ok, mutta Laurin toiminnassa olisi paljon petraamista. Jälki on levotonta ja alue-etsinnässä ei tahdo alue riittää… vauhtia ja vaarallisia tilanteita, edelleen, vaikka ikää on jo 4 vuotta.

8.-9.9.2018 Pohjoismaiset palveluskoirien mestaruuskisat Liperissä. Olin jälkiä juoksemassa. Samalla tuli paineita tehdä omillekin koirille jäljet, varsinkin kun koepaikat odottavat molempia koiriani.

Hyvin erottui koirien temperamentti ja kokemuskin. Lauri tsekkasi kaikki sienestäjien harhajäljet ja meno oli varsin poukkoilevaa. Hinni sen sijaan pysyi omalla jäljellään välittämättä mitään muista jäljistä.

2.9.2018 Olin viikonlopun testaamassa koiria Varkaudessa. Mukava viikonloppu siitä tulikin. Kova aamusumu hälveni nopeasti, eikä siitä isompaa haittaa ollut.

Kaverit hoisivat koirani päivällä. Yllätyksekseni Jossu oli käyttänyt koirat kolmen tunnin lenkillä, eikä ongelmia ollut. Vain Hinni oli kerinnyt käymään sienestäjien luona.