Kesäkuu 2019

29.-30.6.2019 Lauantain olin toimitsijana noutajien taipumuskokeessa ja illalla kävin vielä juoksemassa (lue:kävelemässä) pari yöjälkeä Josepan palveluskoirakokeeseen.

Sunnuntaina starttasin Laurin kanssa ihan ekan kerran NomeB -kokeessa. Koe siis tehdään kylmillä riistoilla, variksilla, lokeilla, fasaaneilla ja kaneilla; kuolleilla ja kertaalleen pakastetuillakin.

Lauri yllätti jälleen positiivisesti. Seurasin koetta pitkän päivän, koska vuoromme oli vasta toisiksi viimeisenä 15 koirasta. Ei tullut ykköstuloksia, tosi paljon 0-tuloksia ja keskeytyksiä. Odotusarvona oli siis selkeästi 0-tulos. Varsinkin, kun parhaat treenikaveritkin saivat nollat, olin valmistautunut samaan.

Lyhyt linja metsään, varis ylös helposti. Seuraaminen – surkeaa… keuli koko ajan. Kakkosmarkkeeraus alkoi hyvin, mutta sitten Lauri sekosi heittojen suhteen eikä tiennyt kumman hakisi; toinen jäikin sitten hakematta. Koska muillekin oli käynyt samoin, en hermostunut asiasta, vaan jatkoimme, pahin oli edessä: Vesiohjaus, juu. Ohjaus piti tehdä viistoon pienen lahdelman yli. Mannerta pitkin olisi ollut hylätty suoritus. Hienoin ohjaus olisi ollut ohjata avoveteen ja kääntää koira sieltä vastarannalle pillillä pysäyttäen ja käsimerkillä ohjaten. Noo, minä olin päätellyt homman niin, että yritän vain saada Laurin veteen ja vähän eteenpäin, sitten homma olisi Laurin hoidettava ihan itse. Ja Laurihan toimi. Ensin eteni hyvin, mutta jäi sitten pyörimään tietämättä minne mennä. Sen verran sain ohjattua, että Lauri kiinnitti huomionsa oikeaan rantaan ja ”hyvä, hyvä” käskytyksellä sain sen jatkamaan uintia rantaan. Tuossa kohden ajattelin treenaamisen tuottaneen tulosta – Lauri tiesi, että jonnekin toiselle rannalle varmaan pitää uida. Sorsa löytyi rannalta ja tuli perille käteeni saakka nätisti kaulasta roikottaen. Tuomarin mielestä ote tosin oli vähän erikoinen…

Pahin oli siinä vaiheessa ohi, joten hakutyöskentelystä en ollut huolissani. Ensin tuli alueelta kani, sitten varis, toinen varis ja vielä lokki. Se riitti. Koe suoritettu.

Arvostelussa kehuttiin innokasta työkoiraa, hyvää riistan käsittelyä, hyviä luovutuksia. Markkeerauksen epäonnistuminen pudotti sijamme ALO3 tulokseksi. Hieno tulos tuossa kokeessa saaduksi.

28.6.2019 ”Viimeistelytreenit” sunnuntain NomeB -koetta varten suolammella. Ensimmäisen kerran onnistui yliuitto, kun ihminen oli vastarannalla. Ei kovin lupaavaa koetta ajatellen…

Juhannus Mäntykivellä.

Ja nuoret loihtivat herkkuja pöytään. Alkupalana ahventa.

Nome -kurssi päättyi tiistaina 4.6.2019. Olipa mukava treenailla Laurin kanssa. Helatorstaina pidetyssä mölli-kokeessa Lauri voitti luokkansa. Ei se niin hyvä ollut, mutta ilmoitin minä sen nyt kokeeseen kesäkuun viimeiselle sunnuntaille.

Taloyhtiön talkoot jatkuivat vielä lauantain 1.6.2019. Nyt on kaikki seinien vieret murskeella täytetyt ja pihatiet siliteltyinä. Heinänsiemen kylvetty…