Toukokuu 2019

Toukokuu eteenee alaspäin…

Toukokuu alkoi Vappubrunssilla Annen ja Jounin luona.

… ja kuvia ennen kuin takatalvi yllätti 3.5.

Ja takatalvi yllätti 3.5.

3.5.2019 menin Laurin kanssa leirille Tammelaan, Metsäkouluntie -eräkeskukseen. Treenattiin henkilöetsintää. Matkalle läksimme 3.5. aamulla talvikeliin. Ensin klo 9 renkaiden vaihto takaisin nastarenkaisiin. Varkaudentie oli siinä kunnossa, että ensimmäisen kerran eläissäni näin Suomessa rekkamiehen laittavan ketjuja pyöriin päätien varrella. Varkauden jälkeen alkoikin parempi keli ja etelässä oli kuivaa.

11.5.2019 Imatran raunioilla. lauri teki työn raunioilla ja Hinni pääsi hommiin varastoalueella. Ukot löytyivät.


Kuva: Hanna Turunen

14.5.2019 aloitti Lauri jälleen kerran noutajatreenit, Nyt näytti jopa silta, että se pystyy keskittymään hommiin.


Kuva: Jonna Mertanen

25.5.2019 Lieksa. Lauri osallistui Peko-T kokeeseen saaden hyväksytyn tuloksen pistein 285/300. Tottelevaisuus 40/50, Jälki täydet 100 pistettä ja henkilöetsintä 145/150.


Kuva: Hannu Tukiainen

Kuvassa selin tuomari Allan Aula, kartturini Sari Lieksan Palveluskoirakerhosta, Lauri ja minä. Ollaan varmaankin siinä henkilöetsinnän tuumaustauolla, kun homma ei mennytkään ihan suunnitellusti. Lähetin Laurin nimittäin vasemmalle ekalle pistolle. Ei kuulunut takaisin, kutsuin kahdesti eikä tullut. Sitten alkoi kuulua vaimea haukku jostain tosi kaukaa. Oli Lauri pinkaissut nenänsä perässä perimmäiseen nurkkaan oikealle ja ilmaisi siellä maalimiestä. Hiphei – painajaisilla näyttää olevan tapana joskus toteutuakin. Siitäpä sitten ketkaravia alueen perälle ja uutta suunnitelmaa miettimään, olihan suurin osa alueesta edelleen katsomatta.

Päättelin, että vasen reuna on katsottu, koska Lauri on juossut sitä kautta. Päätin myös jatkaa vanhan suunnitelman loppuun ja lisäksi tekisin tarkastuksen keskialueelle, jolloin riittävä tarkkuus olisi varmuudella suoritettu. Tuomari hyväksyi suunnitelman muutoksen. Toinen maalihenkilö löytyi oikealta, eli suunnitelmani loppuosaan painottuen. No, se ei ollut yllätys. Keskialueella ei ollut ketään, eli kaksi henkilöä löytyi ja alue tarkastettu. Aikaa meni melkein 20 min. Oltiin jo arvostelun jälkeen pois menossa, kun tuomari tarkasti kellonsa, silloin oli aikaa kulunut 27 minuuttia.  Jäljellä aikaa meni 17 min. Molempiin suorituksiin on koeohjeen mukaan aikaa 30 min.