Marraskuu 2017

26.11.2017 Tiistaina oli tottistreenit. Keskiviikkona noutuajien vuosikokous. Perjantaina päivä Kuopion Matkuksessa – oli siellä muitakin Black Fridayn vietossa. Lauantai ns. lepopäivä ja sunnuntaina treenit Selkiellä. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä satoi lunta reilusti. Läksin ennen klo 11 liikenteeseen ja Ilomantsintie oli auraamaton. Palasin klo 15 poispäin, jolloin tie oli aurattu, mutta polkeutunut lumi oli jäänyt ”nimismiehen kiharoille” jäänä ajouraan. Olipa kiva ajaa jyristellä pitkin jäistä tietä – pysyivät nopeudet edelleen varsin maltillisina.

18.11.2017 Anja-tädin hautajaiset Lieksassa. Siunaus ortodoksisessa kirkossa, hautaan luterilaiselle hautausmaalle Mikko-enon viereen ja muistotilaisuus ortodoksisella seurakuntatalolla.

Meitä serkuksiakin oli paikalla kaikista sisaruksien perheistä; Pentti, Seija, Sirpa, Pekka, Olli, Merja, Esko, Jukka, Jakko, minä ja Mervin perhe tietysti.

10.11.2017 Lomapäivä. Mairen kanssa matto-ostoksilla huonekaluliikkeissä. Illalla treenit pimeässä metsässä. Eikä niin pientä aluetta, ettei siihen voisi eksyä pimeässä. Onneksi oli Lauri, joka hoisi hommanssa ja vei meidät pois metsästä.

Lauantaina 11.11.2017 oli yhden treenikaverin, Arton ja Lulun, viranomaistesti. Sama alue kuin minulla ja Hinnillä oli kesällä. Kävin nyt tekemässä alueelle jäljen ja olin kyllä kauhuissani, että olen selviytynyt alueesta kunnialla. Aivan hurjia mäkiä ja suppia. Huh.

Sunnuntaina isänpäivä ja treenit tuttuun tapaan. Alkoi sataa lunta.

8.11.2017 Jukka-veljeni synttärit tänään – Onnea!!

7.11.2017 Tiistai tottikset Kontiorannan koirahallilla alkoivat tänään.

Marraskuu tuli yhtä yllättäen kuin lokakuu hupsahti pois. Lumi tuli ja lumi suli…

2.-3.11.2017 olin Lahdessa valtakunnallisilla potilasasiamiespäivillä Seurahuoneella. Huoneeni oli pieni, oletettavasti perhehuoneen toinen huone. Leveä sänky täytti koko ikkunaosan niin, ettei vuoteen ympäri mahtunut kiertämään. Hyvä sänky, hyvät unet…

4.11.2017 käytiin treenikavereiden kanssa Jyväskylässä kuuntelemassa esitystä pelastuskoirakokeiden uudistuksen vaiheesta ja uusista säännöistä. Hyvät niistä tulee, jos vain kaikki tuomarit saadaan koulutettua uuteen ajatteluun.

5.11.2017 käytiin treeneissä. Lauri nosti jälkiä ja Hinni etsi ukkoja. Oli tosi kostea keli. Hieno usva pehmensi maisemaa joka suunnalla.


Piilossani oli tällaiset maisemat. Jälkikoira Lulu tuli ja löysi minut.