Lokakuu 2017

30.10.2017 Viikonloppu Helsingissä borderterrierejä testaten. Helsingissä oli jo talvi sinne mennessäni perjantaina. Lauantain aikana lumi tosin suli pääasiassa pois. Märkää, vettä ja räntää satoi koko viikonlopun ajan. Kun tulin kotiin Joensuun seudulle, oli tännekin tullut talvi. Noin 10cm lunta kauttaaltaan. Eipä siinä muu auttanut kuin etsiä lapiot käyttöön tälle talvelle. Onneksi oli jo nastarenkaat autossa alla. Sivutiet olivat auraamatta ja polkeutuneen lumen peitossa. Kävin vielä illalla koirat Ketunpesäntieltä Moppe&Miirusta. Iloisina läksivät kotiin – iloisina ne sinne kyllä menivätkin.

22.10.2017 Pitkä viikonloppu koirahommissa. Perjantaina Hoilolassa Laurille jälkeä Rautasen Keijon luona. Metsäjälki ja asfalttijälkiä.

Asfaltti-pinnalla esineet ovat pienenpieniä, esim. 1×1 cm nahkan palaoja tai oluttölkin aukaisu klipsejä. Laurin kuolasuusta esineen luovutus on jostus hankalaa.

Lauantain ja sunnuntain treenasimme Outokummun Vanha Kaivoksessa. Hyvät treenit ja samat jatkotyöskentelyohjeet kuin jäljellä. Laurin pitää olla oikeassa mielentilassa työskentelyä aloitettaessa. Ei saa olla hanat kaakossa…  Hinnikin pääsi museotunneliin treenaamaan. Hyvin Hinni toimi, kyllä sen aikuisen koiran varmuuden hommissa näkee. Perustaitojen ylläpitoahan se Hinnin treeni on.

15.10.2017 Eilen taloyhtiön talkoot. Kyllä näissä viheralueissa alkaa olla meille jo liikaa puuhaa…

Tänään kuvasi Heidi Lahtinen meitä Koiramme lehden luonnejuttua varten. Tuli siihen muitakin kuvia kuin minun koirat, mutta omani laitan tänne.

 

13.10.2017 Tällä viikolla on Lauri ajellut jälkiä. Kaksi vuorokauden vanhaa jälkeä, joista esineet kyllä nousi ja haisi, mutta varsinaisen jäljen ajo oli hyvin haparoivaa. Paikattiin tilannetta eilen illalla ajamalla tuore, viisi tuntia vanha, jälki ja se meni hyvin. Eilisellä jäljellä en myöskään kertaakaan katsonut karttaa, annoin koiran hoitaa koko homman. Kylläpä vähän hirvitti lähteä pimeään metsään otsavaloon tukeutuen, kun ei alun perinkään tiennyt, lähdetäänkö oikealle jäljelle. Vasta kun ensimmäinen esine nousi, tiesin olevamme oikealla jäljellä.

9.10.2017 Aktiivinen treenaaminen on tuottanut hyvin myös tulosta. Hinnin liikkuvan maalimiehen imaisu on parantunut merkittävästi ja myös ihan vieraan kohdalla ilmaisu onnistuu vahvana. Lauri on käynyt Rautasen jälki opissa Tuupovaarassa nyt pari kertaa ja minä uskon saaneeni sielta hyviä neuvoja omaan toimintaani. Myös Laurin suoritukset ovat edistyneet ja tekemiseen on saatu rauhaa.

Eilisissä treeneissä olin hyvin tyytyväinen Laurin haku/partiointi suoritukseen. Ensin laitoin paikallaoloon siksi aikaa kun ”suunnittelin suoritustamme”. Hyvin Lauri pysyi rauhallisesti maassa. Ja se työinto, kun pääsee hommiin… hohhoijaa… siinä en ohjaajana kerkeä pitkälle, kun ukot on jo löydetty yksi toisensa perään. Lauri on hyvä. Enkä kyllä voi moittia Hinninkään vauhtia. Tuntuu, että vauhti vain kasvaa iän myötä – niin se voi ollakin, kun itsetunto ja motivaatio ovat kohdallaan.

1.10.2017 Lokakuu ja minusta näkee sen…

Koiratreeniä, kyllä maanantaisin raunioilla, perjantaisin raunioiden maastossa ja sunnuntaina Selkiellä.