Maaliskuu 2017

26.3.2017 Varikkotreenit. Lauria ohjasi tänään Kati. Hyvin toimi ja ukot löytyi. Tässä kuvasarja yhden ukon työstöstä.

 

Hinni teki perustreenin yhdellä ukolla. Tehtiin tarkoituksella korkealla oleva piilo, josta haju siirtyy vastakkaiselle seinälle. Kova tuuli tosiaan teki mahtavan savupiippuilmiön ja Hinni juoksi ja juoksi hajua reunasta reunaan, kunnekka älysi hajun tulevan korkealta ja alkoi työstää ylhäällä olevaa hajua. Sieltähän se ukko löytyi tikapuille kätkeytyneenä.

25.3.2017 Lauantai. Aamulla ajelin Pieksämäelle Lurin BH-koetta varten (käyttäytymiskoe, joka on suoritettava ennen kuin voi osallistua palvelus- tai pelastuskoirakokeisiin).

Komea aamu, joka Savon puolella muuttui lumiseksi – pöllyävää lunta.

 
Komea aamu klo 6. Toisessa kuvassa on rekka-auto edelläni lumituiskun takana.

Käyttäytymiskoe meni hyvin, hyväksytty tulos siis. Tottelevaisuusosuus muuten erittäin hyvillä arvosanoilla, mutta paikallaolo yllätti… tai se, ettei Lauri pysynyt koko aikaa maassa, ei yllättänyt, mutta se, että Lauri alkoi haukkumalla komentamaan minua ja sitten hiippaili taakseni, oli ihan uutta.

22.3.2017 Viikonloppuna Lahdessa SNJ:n luennolla ja vuosikokouksessa. Heinolassa yötä Leenan ja Jukan luona. Joutsenet tulivat virralle sunnunteina; tai jo lauantaina, koska kuulin äänen saunareissulla.

Maanantaina nautin koirien kanssa lomapäivästä.

Juu, lunta on vielä aika mukavasti, eikä se hankiainen kovin pitkälle minua kantanutkaan…

13.3.2017 Maanantai. Oli taloyhtiön hallituksen kokous. Meikä puheenjohtaja; ymmärrän asioista pikkuisen enemmän kuin sika tuulimyllystä, mutta eniten silti meistä osakkaista… Meillä on hyvä isännöitsijä.

Viikonloppu oli hyvin harrastuspainotteinen. Ulkona olemista joka tapauksessa ja kelit suosi.

Tässä pari kuvaa Lakan varikkoalueelta. Loistavat mahdollisuudet treenata.

3.3.2017 Perjantai. Kevät. Vaikka kyse onkin kevätkuukaudesta on se minulle edelleen ”kuoleman kuukausi”. Molemmat vanhempamme kuolivat aikanaan maaliskuussa ja elämän loppuvaiheen seuraaminen teki siitä raskaan kuukauden. No, kyllähän kevätkuukauteen liittyy paljon iloa ja valoakin, mutta omilla vanhemmilla on tietenkin leimaa antava vaikutus – myös poismenollaan.

Ja sitten vähän vanhoja muistoja. Ensin perheestämme:

… missä isä … kameran takana tietenkin.

… ja sitten nykyiset koirani. Pienenä ja isona.