Maaliskuu 2016

20.3.2016 Palmusunnuntai. Varhainen aamuherätys kadonneen henkilön etsintään. Pakkasta -11 astetta. Kadonnut löytyi menehtyneenä. Hieno keli, vaikka kylmä tuuli puhaltaakin. Käytiin Annen ja pikkuväen kanssa lenkillä. Treenit jäi tänään väliin.

19.3.2016 lauantai. Aamulenkki hankiaisella. Ihana keli, pikkupakkasta. Velipoika ja vaimonsa käymässä. Sain yöpaikan avaimen Pirkan-dami reissulle. Iltapäivällä nometreenit. Hinni oli aivan innoissaan. Laurille ihan omat treenit; malttia… joo. Mutta hyvin Lauri teki. Se on niin hyvä yrittämään. Kulta-poju.

10.3.2016 Tällä viikolla on pidetty pari noutajatreeniä, joissa Lauri on päässyt tekemään damitreeniä. Hyvin Lauri on noutanut, mutta se maltti odottaa käskyjä puuttuu vielä. Muutenkin Laurin tyyli on erilainen kuin Hinnin. Hinni lukitsee markkeeraukset eikä päästä katsettaan siirtymään. Lauri seuraa markkeeraukset hyvin, mutta sitten epävarnana silmät alkavat harittaa ja pälyilevät ympärille… niin pikkupojan ilme… mutta silti se pystyy noutamaan damin oikeasta paikasta.

Hinnin kanssa treenit sujuu hyvin. Nyt alkaa tekeminen rauhoittua alku innon ja intoilun tasaantuessa. On se ihan villi typsykkä noutohommiin.

Työhyvinvointijuttuun olen kuvannut kolmena päivänä syömiseni… hehehe, varmasti ihan kaikki. Tässä aamupalani yhdeltä aamulta.

 5.3.2016 Peto treenit Kuopiossa. Tällaistakin treenattiin Laurin kanssa.

Ja tässä Lauri on lepopaikalla. Hinni naapureiden hyvässä hoidossa.

Tämä sessio taisi olla Laurin kanssa kolmas ja jo nyt voin nähdä Laurin edistymisen. Lauri irtoaa hyvin, sillä on hyvä maalimiesmotivaatio ja sillä on riittävästi rohkeutta mennä vaikeisiinkin paikkoihin. Nyt jo ohjeiksi tuli jatkoja varten, että pitää vaikeuttaa piiloja ja antaa Laurille oikeasti mietittävää, miten perille pääsee.

Olin tosi iloinen onnistumisesta viimeisessä treenissä, jossa hallista ovilla erotetun tilan yläkertaan johti metalliportaat, välitasanteelliset portaat. Maalihenkilö oli siellä ylhäällä portaiden päässä, mutta niin, ettei koira voinut nähdä häntä. Lauri merkkasi ylhäältä tulevan hajun huonetilan toisessa päässä nousten takajaloilleen. Kun sieltä ei löytynyt hajun lähdettä, jatkoi Lauri etsintää ja oivalsi portaat. Ensin Lauri kiipesi välitasanteelle, totesi, ettei suoraan pääse, eikä oikeallekaan… ja laskeutui alas. Mutta, koska haju oli ylhäällä vahvempi, kiipesi se takaisin ylös ja hoksasi katsoa myös vasemmalle, sillä sinne portaat jatkuivat. Ukko ja makupalat löytyivät.

Ilmaisuihin sain myös selkeän ohjeen. Kesällä maastossa otetaan ilmaisu käyttöön, näitä treenejä tehdään ilman ilmaisuhaukkua, suoralla palkalla.