Joulukuu 2015

29.12.2015 Eilen illalla vieraili kummityttöni, Anni, perheineen luonani. Kolme iloista lasta: Aarne, Heta ja Vappu 6kk. Pienin oli kovasti hymyilevä ja todella kiltti lapsi, joka ei hermostunut edes Laurin taukoamattomasta haukunnasta. Lauri laitettiin nimittäin makkariin, oven taakse, kun rupesi vaatimaan huomiota haukunnallaan. Eihän se haukku loppunut, mutta tulipahan ainakin ovi väliin vaimentamaan haukkua.


Vappu ja minä

26.12.2015 Tapaninpäivä. Pikkuveli porukkansa kanssa kävi kylässä matkalla pohjoiseen. Oli ihan itse tehnyt minulle karkkipurkin. Hieno!

Meidän joulumme 2015.

Onkohan nämä liskolinnun jäljet?

24.12.2015 Vaan saatiinpa valkea joulu kuitenkin…


Aatonaattoiltana näytti meidän kylällä tältä.

Aattoaamuna metsässä:

22.12.2015 Melkein jo joulu…

Sataa, sataa, ropisee, pilipilipom.
Joulu tulla jolkottaa pilipilipom.

Ihan itse keksin tuon joulurunon.

Tänään kotimme tuli siivottua kunnolla ammattilaisen toimesta. Ihanan puhdasta. Koirat saivat uudet tyynynpääliset joulun kunniaksi – punaiset, tottakai.

17.12.2015 Paljon pieniä juttuja. Ensin tiistaina alkusammutuskoulutus – hyvä.

Keskiviikkona sovin uuden siivousfirman kanssa kotimme siivouksesta.

Perjantaina tapasin pikkuveljeni Jaakon. Oli vähän tonttujuttuja jaossa  .

Perjantaina piti olla Laurin viralliset rtg tutkimuksetkin, mutta ison hätäleikkauksen takia aika siirrettiin lauantaille. Joo, viralliset tiedot oli samat kuin Martinan arvioimat: lonkat B/B ja kyynärpäät 1/1. Niillä pärjätään hyvin, ainoa huoli on, kun kuvissa löytyi myös vasemmasta tassusta kaksi irtonaista nuljuluuta. Nehän eivät ole vaivanneet, mutta voivat alkaa vaivaamaan…

Tällä viikolla työn puolesta maakuntamatkailua pohjoisiin osiin maakuntaa. Tiistaina kennelpiirin pk-jaoston kokous.

Perjantai illalle on tiedossa joulupuuro naapurissa.

Ja lopuksi laitan tähän kuvan kengänpohjasta, kun sievin saappaan vasen pohja on kulunut niin, että lumi kerääntyy paakuksi siihen. Tein reklamaation, vaikka onkin kaksi talvea vanhat kengät.

7.12.2015 Niin luvattiin lunta, mutta vettä saatiin ja reilusti. Vähäisinkin lumi meni sen mukana ja nyt on pimeää. Onneksi kohta alkaa valkenemaan – parin viikon päästä jo!

Joulukuu on alkanut mukavasti; koirakokouksia ja treeniä omille koirille.

Konsolipöydän kokoaminen lauantaina olikin helpompi homma kuin aluksi ajattelin. Ja rakennusvalvonta oli paikalla ehdottomasti koko ajan.

Itsenäisyyspäivänä rakennusetsintätreeni Laurille ja joulukorttien kirjoitus. Nyt punaiseen kuoreen meni vain 23 korttia. Niin on huvennut kortin saajien määrä… sieltä vanhemmasta päästä.

3.12.2015 Eilen kävin työmatkalla Nurmeksessa. Lähdin matkaan klo 11.30 ja otin ekan kuvan noin klo 12. Toisen kuvan otin vajaa tunti ensimmäisestä. Ehti maisema vähän muuttua ja valo samalla. Lunta ei kuitenkaan ole kuin pikkuisen. Liikennettä oli… vähänlaisesti.

Myrsky lähestyy – lunta luvassa viikonlopuksi.