Toukokuu 2015

31.5.2015 Jukka ja Leena kävi kylässä päivällä. Oikein mukava, kun kävivät. Heillä oli useampi valmistujaisjuhla Leenan siskojen lapsilla. Niin se seuraava sukupolvi astuu uusiin saappaisiinsa.

Klo 15 oli pelastuskoirille etsintäharjoitus Kerolankankaalla. Ensin olin apparina vierailevalle koirakolle Savonlinnasta. Hyvin ajoi se koira jälkeä. Suolla kukki lakat mukavasti.

Laurillekin oli pieni jälki. Ensin saimme väärät koordinaatit, eikä jälkeä löytynyt. Onneksi oma järki voitti ja otin yhteyttä ”etsinnän johtoon”. Juu, saimme uuden alueen ja sieltä jälki nousi hienosti. Oli muuten ensimmäinen jälki, jolla oli esineet ja Lauri ilmaisi ne pysähtymällä ja hännänheilutuksella. Olinpa tosi tyytyväinen.

Eiliselle, lauantaille Laurille suunnitellun jäljen, jossa oli myös keppejä, ajoi kaverin koira. Se tarvitsi sen korjaussarjana, kun ohjaajan toimintaa hieman pyrittiin muuttamaan. Onnistui.

No, Laurille tehtiin markkeerauksia dameilla. Yllätys, yllätys, Lauri toi damit minulle. Kyllä on hyvä oppimisen vaihe menossa.

29.5.2015 Tänä iltana oli pelastusjälkikoe täällä Joensuussa. Ainoana paikallisena kilpailijana olin Hinnin kanssa mukana. Kaksi pejä A ja kaksi pejä B kokelasta. Hinni puksutteli hienosti puolentoistakilometrin jäljen, poimi kaikki esineet ja ilmaisi vielä maalihenkilönkin haukkuen. Olipas hikinen puolen tunnin lenkki – ihan silmiä kirveli.

28.5.2015 Viikon varrelta: Lauri treenaa jälkikeppien noutoa pihamaalla – edistyy. Lauri yllätti noutamalla puukeppejä vedestä. Ui sievästi kepille ja toi sen rantaan. Kahdesti vielä :).

Jälkitreeneissä Hinnille jana ja Laurille vieraan henkilön tekemä jälki. Hyvin ajoi. Nyt on 20 askelparin välein kaksi NaturalMenu nappulaa. Seuraavalla jäljellä on keppejä, pakko kokeilla jo.

25.5.2015 Maanantai-ilta ja noutajatreenit Enossa. Hinni treenasi sekä dameilla että linnuilla. Lauri teki vain tottista – ei pääse vielä pitkään aikaan noutohommiin…

Dameja oli tuolla sähkötolpan luona ja valkoisten paalien luona ja vielä oikealla ja vasemmalla edellisistä. Siis olemme edenneet treenaamaan jo pienempiä kulmia ja pidempiä matkoja. Laurin treenit olivat tottista ja sitten lisää tottista. Kuvassa minä Laurin ja ”Kalju” Albertin kanssa.


Kuvat: Suvi Ficzu

18.5.2015 Päivitystä. Helatorstaina oltiin Hinnin kanssa pelastushakukokeessa Maaningalla. Tottis meni läpi, mutta yksi ukko jäi metsään… harmillisesti.  Viikonlopun testasin koiria täällä Joensuun seudulla, Mulossa.

Viikonloppuna löysi Lauri pakoreitin piha-aidasta vapauteen ja käytti sitä sumeilematta. Lopulta laitoin koirat aitaan ja menin itse metsään nähdäkseni, mistä herra Lauri pääsee aidasta pois. Reikä löytyi auki tuetun väliportin takaa – naapurin aita oli irti tolpasta ja siitähän Lauri pääsi maailmalle. Kiinnitin aidan tolppaansa. Silti Lauri on ollut kahdesti metsässä luvatta. En todellakaan tiedä mistä se pakenee. Käytin jo nippusiteitäkin naapurin aidan lujittamisesksi, mutta Lauri on taitava…

11.5.2015 Maanantai. Viikonloppu meni noutajatreeneissä Enossa. Hinni on niin onnellinen pellolla touhutessaan . Vaikeita juttuja meille kummallekin oli taakse tulleet markkeeraukset. Siis, käveltiin rivistönä pellolla ja edessä ammutaan ja ”riista” putoaakin rivistömme taakse jonnekin. Pitäisi aina pysähtyä ja katsoa lentorata, jotta näkee, mihin ”riista” putosi. Ei pysty…

Virtaavan, kapean joen ylitys oli toinen haasteellinen paikka, mutta hyvin siitä selvittiin. (Siis, Hinni selvisi, minä kannustin ) Vesi oli takuulla tooosi kylmää.

Otin kännykkäkamerallani kuviakin. Tässä pari esimerkkiä. Ihmettelin suuresti, että onko kamera rikki, kun noin sumeita kuvia tulee ja väritkin jotenkin vanhan värikuvan tapaiset. No, ei ollut kamera rikki. Oli linssi vain paksussa rasvassa. Paistettiin makkaraa ruokatunnilla…

8.5.2015 SPR-päivän tapahtumassa torilla.

5.5.2015 Vappu ja synttärit takana. Kevät tulee hitaasti. Koirat viihtyvät pihalla. Tässä otos tältä illalta.

  

  

  

2.5.2015 Vapunpäivä tuli vietettyä Hinnin kanssa Lieksassa, noutajien WT-kokeessa (working test, koe, joka suoritetaan dameilla, ei riistalla). Lieksassa oli lunta, 20cm aamulla paikoitellen. Kaunis, aurinkoinen päivä kuitenkin.

Maisema oli hyvin talvinen. Aurinko sulatti lunta päivän aikana mukavasti. Hieno päivä, olihan tulos voittoisa. Hinni oli avoimen luokan voittaja ykköstuloksella. Nyt saa siirtyä voittajaluokkaan.

 

 Onnea WT-tuloksesta!

Tänään päivällä käytiin raunioilla tarkastamassa kunnostustarpeita ja sitten treenattiin koirat. Hinni toimi odotetusti hyvin. Lauri liikkui hienosti ja löysi ukot todellakin itsenäisesti. Hyvä Lauri! Harrastuskaveri totesikin Laurin hyvästä työskentelystä, että mitä muuta siltä voi odottaakaan, jos on yhtään sukuunsa tullut. Niinpä!