Maaliskuu 2015

28.3.2015 Lauantai. Viime viikonloppuna tuli etsintähälytys myöhään sunnuntai-iltana. Etsimme vanhusta Kivilahdessa. Hän löytyi maanantaiaamuna hengissä. Olen ollut maaliskuun Vapepa-hälyttäjänä ja neljä tehtävää on tullut hälytysnumeromme kautta. Kaksi ensihuoltotehtävää tulipalojen jälkeen ja kaksi etsintähälytystä. Toinen etsittävä löytyi ennen kuin läksimme liikkeelle.

Tuo SPR:N kotimaanapu, jota Vapepa käyttää ensihuoltotehtävissä, ei välttämättä ole kovin tunnettua apua, mutta siten niitä kerättyjä varoja voidaan käyttää ja käytetään meidän kaikkien hyväksi, jos paha paikka sattuu ja koti tuhoutuu. Kotimaan avusta voi saada 1000€ rahallista apua kauppaan ja Kontista voidaan saada vaatteita ym. alkutarpeeseen.

22.3.2015 Sunnuntai. Aamulla hankiaislenkki. Nyt piti pysytellä aukeilla paikoilla, jossa hangen pinta oli sileä. Metsissä hanki on erittäin terävillä tikuilla. Hiekkakuopan reunalla oli aivan sileää ja liukkaan näköistä hankipintaa. Mietin, miten siitä alas pääsisin… no, liukumäkeä selällään laskien tietysti. Liukas toppatakki oli siihen juuri sopiva. Hyvin meni mäki alas ja vauhdilla. Upeeta!

Laurille sattui tänään kaksi ihan uutta asiaa: 1. joutui suihkuun tottistreenin jälkeen, sillä etupiha oli ihan rapainen ja treenasin siinä Laurin kanssa. Ensin ei meinannut tulla suihkuhuoneeseen – luuli kai joutuvansa sinne ja Hinni pääsee treenaamaan. Ei joutunut. Hyvin antoi suihkuttaa ja kuivata. Se asia no: 2: Tassu jäi portin lautojen väliin kiinni. Olen kieltänyt hyppimästä porttia vasten, koska siinä on se vaara, että tassu luiskahtaa lautojen väliin yläreunasta. Niin kävi, kun hyppi sitä vasten Hinnin treenatessa kanssani metsän reunassa. Karsea huutohan siitä tuli. Onneksi tassu irtosi hetken päästä itsestään eikä näyttänyt vahinkoa sattuneen. Seuraavilla hyppykerroilla asetti tassunsa vähän alemmaksi, mutta jatkoi hyppimistä… Voi, Lauri, kova kalloinen olet!!

21.3.2015 Tänä(kin) aamuna siivosin. Kävin puhtaaksi sijatulle vuoteelle lueskelemaan. Hinni hipsutteli viereen, asetteli ensin takajalat sievästi ja kellahti kainaloon, sitten asetteli etuset ja pään niiden päälle sievästi. Seuraavaksi tuli Lauri, ensin loikka sängylle – futumm – ja sitten – thumb – kylkimakuulle. Siinä ei tarvinnut asetella luita järjestykseen – ihan vaan rennosti perille asti. Ja jos Hinni sattuu jäämään alle, niin kyllä se on Hinni joka siirtyy.

Lenkillä. Ei vieläkään maata näkyvissä! No, on pieniä pälvialueita aurinkoisilla metsäkaistaleilla.


20.3.2015 Tähän pitää kirjoittaa, että leipäveitset piiloon! Se on Lauri nyt kolmesti kulkenut leipäveitsi suussa. Kerranin hyppeli luokse kahva suussa ja terä suoraan eteenpäin sohien. Hyvä, että Hinnillä on vielä silmät päässä!

19.3.2015 Minna Cantin päivä. Tällä viikolla on treenattu Minnan kanssa kahdesti noutajajuttuja. Hakkuulla, hankiaisella. Hinni tarvitsee toistoja ja pillikuuliaisuutta. Lauri on saanut tehdä vain tottista ja lähietsintää. Mukavia treenejä on ollet, oikein mukavia.

15.3.2015 Noutajatreenit, kivat, hyvässä säässä, pellolla, hankiaisella ja vielä hyvässä seurassa (Minna Siitosen ryhmä).

13.3.2015 Perjantai. Käytiin hankiaislenkillä. Ihana ilma ja valoisaa vielä työpäivän jälkeenkin. Aurinko oli jo laskemassa, mutta otin silti kuvia kännykällä. Yllättävän tarkkoja niistä sai ja rajaamalla reilusti saa niistä jotain esillekin.

12.3.2015 Pitää lisätä tiistai-illan tottiskoulutuksesta se, että Laurikin alkaa oppia. Olen niin tuhannesti vääntänyt Laurille vasenta sivua ja yrittänyt turhaan kertoa sille paikkaa sivulta. No, nyt se teki sen, istui sivulle ja seurasikin sivulla. Vähitellen…

Hinni teki nättiä tottista, tottakai! Hinni on .

Eilinen käynti Heikin luona oli hyvä. Tästä alkaa molempien koirieni noutajatreenit. Minulle ja Suville Albertin kanssa sovittiin omat treenit ja muu porukka treenaa isojen koirien treenejä omana porukkanaan.

Ja tähän vielä keväisen aurinkoinen lumihankikuva.

10.3.2015 Viimeviikko meni kiireen kanssa työelämän vaatimusten mukaan. Perjantaina menimme Hämeenlinnann Minnan ja Mirjan kanssa. Lauantaina pelastuskoirien ryhmänjohtajakoulutusta. Hyvä päivä, hyvä sisältö. Illalla myöhään kotiin. Koirat olivat kaksi yötä Tassuparkissa. Hyvin oli hoito mennyt ja Laurikin oli käyttäytynyt hyvin, eikä enää ollut taluttimessakaan vetänyt parin huomautuksen jälkeen – oppii se.

Sunnuntaina Jukka ja Leena pistäytyivät luonani matkalla Vuokattiin. ”Hiihtoloma” heillä. Hinnin kanssa käytiin noutajatreeneissä. Kivat treenit oli. Hinni toimi, joskin oli vähän liiankin innokas, sillä karkasi pari kertaa pienesti, mutta palasi heti sivulle.

Tänä aamuna oli hyvä hankiainen. Koirat juoksivat aamulla itsensä hengästyksiin. Hyvä oli jättää ne kotiin työpäiväksi, kun olivat saaneet juosta.

Huomenna alkaa tilauskoulutuksemme Nevalaisen Heikin kanssa noutajajutuissa. Teoriaa huominen ja siitä sitten sovitaan jatkot.

2.3.2015 Laitanpa tähän kuvat siitä, miten unilaatikko alkaa olla täysi:

 
Ennen… ja nyt.

1.3.2015 Noutajakoirat järjesti yhteisen Nome -koulutuksen Vaiviossa. Laurikin pääsi kokeilemaan, mutta eipä Lauri vielä pystynyt yhteistreeniin. Omat kuviot oli vielä tärkeämpiä kuin koulutukseen keskittyminen. No, Hinni pääsi treenaamaan. Lauri saa vielä kasvaa ja tottelevaisuuden pitää kehittyä myös kovasti.