Kesäkuu 2013

30.6.2013 Hieno päätös kesäkuulle. Meillä oli rauniokoulutusviikonloppu Onttolan radalla. Ammi, Anna-Mari Matikainen oli kouluttajamme koko helteisen viikonlopun. Oli oikein onnistunut juttu. Yhdessä harjoitteessamme piti vieraan ohjata toisen koiraa. Tämä harjoite koiranlukutaidon kehittämiseksi. Noo, Hinniltä tämä harjoite ei meinannut oikein onnistua, kun oli niin kova hätä emännästä. Karkasi joka ukon jälkeen minua etsimään. Oli pikkuisen stressaava harjoite Hinnille. Oma typsykkäni .

22.6.2013 Juhannus. Olimme Hinnin kanssa Savitaipaleella, veljeni perheen luona heidän kesäkodissaan. Testasimme Hinnin kanssa telttamajoitusta. Hyvin sujui, vaikka illalla löysimme 300m päästä karhun jäljet.

Hinni viihtyi porukassa tosi hyvin. Oli monta frispien heittäjää… pääsi lenkille ja uimaan. Sillä tavalla Hinni viihtyy.

 Juhannus!

20.6.2013 Hinni sai eilen illalla uuden autohäkin. Toimitus tuli Kontiolahden Matkahuoltoon.  Sitä ei moni tiedä, missä se on. Se on K-kaupassa, postin kanssa samassa palvelupisteessä. Tieto löytyi vain netistä, ei esim. Matkahuollon lähettämästä tekstiviestistä. Mutta löytyihän se etsivälle; on tämä netti sentään ihmeellinen tietolähde.

16.6.2013 Viikonloppu melkein kokonaan kotona. Lauantaina kotona vieraita ja kävin itse Veera-tätiäni katsomassa. Tänään sunnuntaina kävimme Annen kanssa Kuopion Ikeassa ostoksilla. Sitten kävi niin, että suurin osa pankkiyhteyksistä ei toiminutkaan ja kaikki ostoksemme jouduimme ostamaan minun visalla. Onneksi Nordean yhteys toimi ettei tullut hukkareissu.

Illalla Hinni osoitti jälleen ”älykkyyttään”. Läksin etuovesta hakemaan ruohonleikkuria taloyhtiön varastosta. Mitä teki Hinni. No, juoksi naapuriin avoimesta takaovesta sisään ja suoraan perille makuuhuoneeseen. Oli naapuri vähän ihmetellyt, että mikähän juttu tämä on, kun vieras ei malta tervehtiäkään, vaan juoksee suoraan sängylle. Siinäpä ikkunasta yhdessä katselivat Hinni ja Pera, kun minä raahasin ruohonleikkuria ylämäkeen. Kyllä Hinni tiesi, mistä etupihalle parhaiten näkee.


Kesätypykkä naapurini kuvaamana, naapurin pihalla tietysti.

9.6.2013 Migreeniaamu, kuten arvata saattoi eilisen autoajelun jälkeen. Aurinko ja puiden varjot tekevät tielle sellaisen ärsyttävän läikkeen, että aurinkolaseista huolimatta se ärsyttää. Lääkkeet onneksi auttaa.

Laitanpa tähän vielä Hinnin kehumista: Olen nimittäin ollut erittäin positiivisesti yllättynyt Hinnin suhtautumisesta pentukoiriin. Nyt sillä on ollut kaksi pikkupentua leikitettävinä ja molempien kanssa leikki on sujunut tosi mukavasti. Vauhti tosin hirvittää minua, mutta eipä ole kumpikaan pentu liiskaantunut, vielä ainakaan. Vähemmän yllättävää olisi ollut, jos Hinni olisikin ollut kärttyisä vanhapiikatyyppi, vaan ei sentään .

Tänään Oomi-borderterrieri, 14 viikkoa, oli meillä päivähoidossa. 3 tuntia vauhtia pihalla ja molemmat asettuivat kylkimakuulle. On se ihana seurata miten ”tasaväkistä” noiden kahden taistelu oli; vuoronperään kumpikin selätti toisensa ja sitten taas juostiin.

Lisään tähän kuvat jotka otin 15.6. tapaamisella:


8.6.2013 Tänään kävin Kokkolassa rauniokokeessa. Hinni oli tosi hyvä. Hyväksytty tottis, ketteryys ja rauniotyöskentely. Kylläpä kotimatka sujuikin helposti, kun oli hyvä mieli onnistuneesta suorituksesta. Yli 900km yhden kokeen takia ei tietysti ole kauhean järkevää, mutta kun ei niitä kokeita kovin paljon järjestetä…

5.6.2013 Kuukausi vaihtui pelastuskoiratreenien merkeissä Lieksassa. Perjantai-iltana kokoonnuimme ensin etsintäharjoitukseen joka alkoi Pankakoskella ison puulaanin tarkastustehtävänä. Laanilta etsintä siirtyi Isonvaaran lähialueelle. Etsintämme ei mennyt kovinkaan hyvin. Yritystä kyllä oli, mutta jäljet hukkaantuivat moneen kertaan. Viimeinen koira tuli maastosta vasta aamuyön puolella. Lauantain ja sunnuntain treenasinne Isonvaaran majaa tukikohtana käyttäen. Tosi mukavaa oli, vaikka helle ja mäkärät kiusasivatkin. Isot paarmat tulivat Lieksaan vasta sunnuntaina.