Huhtikuu 2013

29.4.2013 Viikonloppu meni Lappeenrannassa koiria testatessa; valkkaritesti ja muutama muukin joukossa. Lauantaina oli tosi hyviä valkkareita testissä, mutta rodun luonteiden kirjo paljastui sunnuntaina. Taisi tulla hajontaa 2 ja 200 pisteen välille. Lauantai iltana pääsimme raunioille treenaamaan. Olipa tosi kiva päästä uuteen treeniympäristöön; Hinni nautti. Lappeenrannan rauniot ovat kivilohkareista ja kivimurskeesta tehdyt. Piilot ovat vielä liian näkyviä. Osa piiloista on kaivopiiloja betonirenkaista tai ison ison työkoneen renkaista tehtyjä, osa luukkupiiloja vaakatasossa. Kiva oli sellainen neljän matalan kaivopiilon ryhmä, jossa luukut vierekkäin neliömuodostelmana. Alue oli kokonaisuudessaan hyvin laaja ja avara pelastuslaitoksen harjoitusalue, jonka yhtenä osana on tuo pelastuskoirien harjoitusrata.

26.4.2013 Älyttömän kiire työviikko takana. Puoli kuusi olen kuitenkin kotiin ehtinyt ja sitten on tehty yli tunnin kävely joka ilta. On ollut tosi rentouttavaa päästä hikilenkille metsään. Lumet on hävinneet tosi nopeasti metsistä; ei olisi millään uskonut alkukuusta tätä. Niinpä, voi että taaskin on jäänyt renkaiden vaihto sopimatta. Ajankohan vielä juhannuksenakin nastapyörillä?!

20.4.2013 Ikean reissu perjantaina oli ok. Naulakko löytyi ja jos olisin voinut jotenkin sijoittaa kotiini punaisen nahkasohvan, olisin heti ostanut; 499€ aito nahkasohva, kiiltäväksi hiottu pinta, ihana.

Tänään treenasimme Minnan kanssa etsintäkokeen pienen esineen etsintää ja pudotetun esineen noutoa. Joo, Hinnillä ei oikein pieni 3×3 ruutu riittänyt etsintäalueeksi, mutta kyllä se kolikko silti löytyi. Kolmannella toistolla jo alkoi ruutukin riittää. Ajattelin opettaa esineelle maahan menon, mutta tänään Hinni kyllä yritti ottaa kolikon suuhun… ei yleensä metallia ota suuhunsa.

Pudotetun esineen nouto meni Hinnillä ihan hienosti. Seuraamisosuutta pitää vielä hioa metsämaastossa, mutta nouto on varma. Pitkäksi vähän vetäisi, mutta paluumatkalla nappasi esineen ja toi minulle sievästi luovuttaen.

18.5.2013 Kevät etenee, hanget hupenevat ja Hinni nauttii sohjoontuvassa lumessa juoksemisesta. Ihan pöljänä loikkii umpihangessa, vaikka asfalttiakin olisi tarjolla, vaan eihän Hinni helpointa tietä valitse; kaikessa pitää olla seikkailun tuntua.

Wc-remppa edistyy hyvin. Katto on puhtaan valkoinen ja seinien nurkat ja listojen vierustat on maalattu kertaalleen. Tänä iltana vedän ekan seinämaalikerroksen. Perjantaina käyn Kuopion Ikealla, josko sieltä löytyisi kiva naulakko pyyhkeille.

14.4.2013 Kaksi tottistreeniä tälle viikolle ja pikkuisen lisäksi kotitreeniä. Maanantaina taloyhtiön hallitus. Torstaina peesausta sokoille kaupungilla. Sunnuntain varikkotreenissä oli tetovastuuvuoro, joten Hinnin puuhastelu oli pienimuotoista tottistelua.

Perjantai-aamuna kävi putkimies katsomassa wc-pönttöäni, joka kivasti vuotaa vettä vetäessä ulkokautta pönttöön (onneksi pönttöön!). Vaihtoon menee pönttö ja siitä seuraa, että ehdottomasti vaihdetaan lattiapäällyste samalla ja siitä seuraa, että seinät pitää maalata, koska entinen matto on asennettu silleen seinälle nostaen, vaikka ei ole edes lattiakaivoa. Niin, ja jos maalaan seinät, pitää kattokin maalata.

Viikonlopun aikana ehdin jo hankkia maalit ja katto on kertaalleen maalattu. Matto irroitettu reunoiltaan ja alaseinät hiottu naapurilta lainaamallani tasohiomakoneella. Siinä maton irroituksessa tuli kädet kipeiksi – vanhat kulumavaivat… koski enemmän kuin kynnen katkeaminen. Irtosi se matto sisulla repien.

Viikon päästä maanantaina tulee uusi pönttö ja maton asennus.

7.4.2013 Mukava varikkotreeni tänään.

 

 

Hinnillä uudet pelastuskoiraliivit päällä. Ostettiin Porvoon reissulla. Vaihdan vielä nuo Julius-tarrat pelastuskoiratarroiksi.

6.4.2013 Lauantai. Nyt on lauantai ja vapaa, kotiviikonloppu. Yhden artikkelin olen luvannut kirjoittaa luonneasioista.

Keskiviinon sählypelissä tein sentään kaksi maalia. Kuntoni ei nouse ollenkaan niin hyvin kuin nuorten, mutta olen edelleen mukana tiimissä.

Torstai-iltana olin puoli kuuden aikaan lähdössä Hinnin kanssa ulos etuovestamme, kun oven avattuani siellä oli tuttu Hattivatti- länsiylämaanterrieri tulossa meille – yksin. Ajattelin sen olleen lenkillä ja odottelin emäntää tulevaksi perässä, vaan ei näkynyt etu- eikä takapihalla. Sitten huomasin, ettei koiralla ole edes pantaa kaulassa. Soitin emännälle; hän oli autossa, matkalla kotiin kaupungista. Kerroin Vatin olevan meillä ja emäntä kertoi rauhallisesti pyörähtävänsä meidän kautta hakemassa koiran. Ei ollut ensimmäinen kerta, että pikkukoira oli kiivennyt aidan yli; yli aidasta, joka pitää saksanseisojan omassa pihassa. Vaan pikkukoira onkin kekseliäs ja käyttää pensaan oksia tikapuinaan ja kiipeää reippaasti aidan yli lumipenkalle ja siitähän se vapaus alkaa. Oli edellisellä karkureissullaan saatu kiinni ennen meidän pihaa, mutta selvästi oli siis silloinkin ollut kylään tulossa. Tuttu tie ja koirakaveri odottamassa. Kivaa. Vähän on vaarallista, vaikka kävelytietä pääseekin tulemaa, on matkalla useita katujen ylityksiä.

Perjantaina oli työtoverini eläkkeelle läksiäiset ja kävimme keilaamassa. Se oli minun ihan eka keilakerta. Olin tosi taitava. Yli 130 pistettä heti ekalla kierroksella. Täysiä kaatojakin tuli. Aika kiva peli siis minusta. Tosin ei siitä uuta harrastusta taida tulla, on sen verran nivelrikkoiset nuo minun peukalon tyvet.

3.4.2013 Huhtikuu. Viimeinkin kevät. Kesäaikaan siirtyminen tuntuu illasta tosi hyvälle. Eilen minulla oli noutajien tottistreenissä ensin vetovuoro perustottiksessa ja sitten osallistuin Hinnin kanssa kilpailevien ryhmään. Oli hienoa tottistella ulkona ilta-auringon paisteessa.