Maaliskuu 2012

29.3.2012 Torstai. Tulihan se kennelyskä meillekin. Hinni yökkäilee limaa. Saamieni tietojen mukaan yskä on rokotetuilla koirilla mennyt ohi tosi nopeasti. Rokottamattomilla on ollut tosi rankkaa, kuumetta ja keuhkoputkien tulehdusta. Eli kannattaa pitää rokotukset kunnossa!

25.3.2012 Sunnuntai-ilta. Tänään päästiin Hinnin kanssa treenaamaan rakennusetsintää Enossa, Koliprintin painotalon tiloissa. Sisätilatreenin jälkeen ajattelin jo, että kohta pääsen päiväunille, mutta ei, treeni jatkui ja jatkui ja päiväunien aika meni, päivä kallistui illan puolelle. Painotalon ulkopuolella oli varastotilaa, lämpöhuone ja pannuhuone, monta hyvää piilopaikkaa. Treeni oli Hinnille hyvin vaativa. Paikoitellen erittäin liukkaalta vaikuttanut lattia kuormitti Hinniä, mutta silti se pysytteli keskilattialla ja eteni. Kiipeily kuormalavoille oli myös vähän arveluttavaa ja pientä tutinaahan siitä syntyi. Henkilöiden etsintä ja ilmaisu ei ollut sinällään vaikeaa ollenkaan, enemmän olosuhteet, jotka olivat todella erilaiset aiempiin treenipaikkoihin verrattuna; kaikki ”lepotilassa” olevien laitteiden sihinät ja suhinat, paukahtelut ja erikoinen hajumaailma… erittäin hyvä treenipaikka. Ilmaisukuvat pihalta:

 
Kuvat. Minna P        Miksi noutajalla ja kengurulla on häntä?

24.3.2012 Lauantai-ilta. Ja viikko menikin siinä onnenhuumassa, työkiireissä ja Helsingin messukeskuksessa rekrytointihommissa. Hinni majaili koiratarhalla keskiviikkoillasta alkaen tähän aamuun. Onnellinen Hinni oli kotiin päästessään, mutta kylläpä oli taas hyvä huoli Hinnistä pihetty; lapsiin siedätys on jo sillä asteella, että naamat nuollaan. Nyt on kuulemma kennelyskää täälläpäin. Tarhan omistaja käski tarkkailla Hinniäkin sillä silmällä. Hinnillä on nyt vuoden vanha rokotus… vaan eihän sekään kaikkiin kantoihin pure.

18.3.2012 Viikonloppu Hartolan kunkkulassa on takana. Luonnetestituomarikokelaat olivat oikein hyviä. Olin todella ilahtunut, miten hyvin he olivat tehneet kotitehtävänsä ja paneutuneet asioihin. Tänään väänsimme käytännön treeniä koko iltapäivän. Hinnikin pääsi pikkuisen testiin ja sen toiminta oli minulle iso yllätys. Hinnille suoritettiin erikoiskokeista luoksepäästävyys, taisteluhalu, kelkkakoe ja puolustushalukoe. Luoksepäästävyydessä ei tietenkään ollut ongelmaa ja taisteluhalu puukepillä oli kohtuullista. Kelkkakoetta epäilin, että Hinni ei siitä helposti selviydy, mutta Hinnipä olikin tosi reipas. Se otti kelkan vastaan edessäni ja vasta ihan lopuksi väisti muristen taakseni. Varsinainen toimintakykyosuus, eli se, miten nopeasti koira menee tutustumaan kelkkaan olikin yllätys minulle, sillä Hinni meni suoraan kelkkaa nuuskimaan; on se niin älyttömän utelias uusiin juttuihin, että menee tutkimaan, vaikka vähän pelottaisikin. Puolustushalussakin Hinni toimi, mutta oikeasti arvosana jäisi varmaan pieneen. Sellaista se on, kun en itse testaile koiriani mitenkään, vaikka tilaisuuksia toki olisi joka testin yhteydessä. Nyt vain sattui sopiva koulutuksellinen tilanne ja tiesin, että sille tehtäisiin vain nuo osakokeet. Hinni on ihan hyvä tyyppi! Oikeaan luonnetestiin Hinni menee ehkä syksyllä. MH-luonnekuvaukseen jo tänä keväänä.

17.3.2012 Hinni kävi tänään BH-kokeessa (käyttäytymiskoe) Pieksämäellä. Hienosti Hinni toimi; ihan niin hyvin kuin osasi. Jaksoi tehdä kaikki jutut innolla, mutta teki myös ne virheet, jotka on tiedossa; ajoittainen hajoaminen seuratessa esim. Seuraamisen nopeuden muutokset Hinni teki hienosti. Tuomari kehui myös perusasentoja ja istumisten nopeutta. Itse mokasin ihan viimeisen käskyn, kun luoksetulossa koiran pitää siirtyä edestä sivulle, on Hinnin käsky aina ”seuraa”, nyt minä onneton annoin ”sivulle”-käskyn. Hinni pomppasi ilmaan ja jäi katsomaan minua silmiin, että mikä juttu nyt… annoin uuden ”seuraa”-käskyn ja Hinni napsahti tiiviisti sivulle.

Kaupunkiosuus oli varsin lyhyt kävelyreitti Pieksämäen keskustassa. Kaikki lakisääteiset häiriöt oli kuitenkin järjestetty ja muu liikenne antoi toki oman lisänsä kauppakeskuksen luona. Hinnillä kaikki meni oikein hyvin.

Tähän pitää nyt jälkikäteen lisätä, että arvostelun meidän BH-kokeesta olisi kyllä voinut tehdä meidän treeniporukka ja lähettää vain Korhoselle allekirjoitettavaksi, niin samalla tavalle meillä meni homma Pieksämäellä kuin treenimaneesissa. Oikeastaan siis treeniporukan ansiota koko BH-kokeen suoritus .

11.3.2012 Sunnuntai-ilta. Kirjoittelin rottis-lehteen juttua Lippe-koirani kuolemasta. Lipen kasvattaja pyysi kirjoittamaan, koska hän kuuluu rottisten jalostusasioita pohtivaan työryhmään ja tavoitteena olisi, että kaikki nuorten koirien kuolemantapaukset päätyisivät avaukseen ja rotuyhdistykselle tiedoksi. Niinpä. Laitan jutun sivuilleni, jos se julkaistaan rottis-lehdessä.

Hinnin perjantai-illan treeni Lakan betonitehtaalla onnistui hyvin. Nyt en uskaltanut antaa sen juosta mielettömästi, vaan otin varsin kohdennetut pistot. Pitkät pistot ja piilon tarkentaminen. Hyvin toimi. Lopuksi kävin kävelyttämässä Hinniä alueella niin, että se sai kiipeillä metalliportaissa ja erilaisilla pinnoilla. Eipä ongelmia.

Päivällä, varikkotreeneissä Hinni treenasi piilojen kohdentamista. Monta ukkoa olikin kateissa ja Hinnihän etsi . Voi sitä pienen tytön innokkuutta työntekoon, on se käsittämätöntä. Ja palkkana pelkkä narupallo… Hinnin mielestä maailman paras palkka…

Nyt illalla meillä oli vielä Josepan tehotottisryhmän treeni – siis, paikalle ilmeistyi tasan kaksi ryhmämme jäsentä! Että, silleen; tehotottistapa hyvinkin.

8.3.2012  Sunnuntaina kotiinpaluu meni vähän myöhäiseksi, mutta onneksi keli ajella kotiin oli hyvä. Maanantaina kävin ryhmäytymässä Josepan tehotottisryhmään. Saa nähdä onnistummeko osallistumaan siihen. Ilmoittauduin myös BH-kokeeseen. Katsotaan sitten… Tiistaina tottistelin maneesissa. Hinni on kauhean innoissaan, kun mennään maneesin pihaan. Tietää tasan mille ovelle pitää kiiruhtaa. Ennen tottistreeniä Hinni sai lapsiin siedätyshoitoa. Tiian kaksi alle kouluikäistä tenavaa heitteli Hinnille palloja ja Hinnihän haki jokaisen heitetyn pallon; loppuajasta lapsi sai ottaa pallon suusta ”irti” -käskyllä. Hinnillä oli hauskaa; siedätys toimii tosi hyvin .

Eilen, keskiviikkona, oltiin iltapäivä ja ilta Lieksassa treenaamassa. Ensin tottisteltiin sisätilassa, käytiin lähigrilliltä evästä ja jatkettiin hakutreeninä erittäin isolla laanialueella. Samalla alueella oli myöskin Metsähallituksen työmaahalli, jossa saimme treenata rakennusetsintää. Siis loistava tilaisuus monipuoliseen treenaamiseen ja koirien treenikestävyydenkin harjoitteluun. Kiitos treenikavereille hyvästä harjoituksesta!

 


Hyvät perusasennot ja nopea nouto.                                                               kuvat: Minna P

3.2.2012 Lauantai-ilta Kunkkulan koirakeskuksessa Hartolassa. Ollaan Hinnin kanssa luonnetestituomarikurssia vetämässä; siis minä olen yhtenä kouluttajana ja Hinni on henkisenä tukena. Kunkkula on kesällä varmaan ihan hyvä paikka. Näin talvella ei oikein ole ulkoilumahdollisuuksia, kun hanki upottaa eikä ole mitään kelkkauria tai vastaavaa, vain ison maantien varsi eikä se ole turvallista lenkkeilyä.

Perjantain fysioterapiassa todettiin Hinnin olevan kunnossa. Ainoat pienet kipupisteet löytyivät selästä, nekin vähän eri kohdassa kuin revähtymä. Mikrovirtaa ladattiin ja nyt ei muuta tarvita toistaiseksi. Akut täynnä ja Hinnillä menee lujaa… .

1.3.2012 Torstai. Kevät. Meillä voidaan hyvin. Maanantaina, tiistaina ja tänään on tehty tottistreeni. Nyt ollaan valmiit BH-kokeeseen. Ilmoittaudutaan heti ekaan kokeeseen, mihin päästään. Tänään oltiin mukana ryhmässä, jossa osa koirista kisaa toko-kokeessa. Tehtiin paikallaan olo ryhmäliikkeenä. Hinni oli ehkä elämänsä ekaa kertaa rivissä paikallaan makuussa. Hyvin pysyi. Ihan vain varovasti vilkaisi naapureitaan, muuten keskittyi tuijottamaan suoraan minuun. On se niiiin ihana tyyppi; tekee varmasti parhaansa eikä yritä luistella helpoimman kautta. Ihana Hinni .