Huhtikuu 2011

Huhtikuu ja odotan todellakin innolla lumien sulamista. Intoa treenata on nyt kovasti. Toivon tämän fiiliksen kestävän.

24.4.2011

Tänään olimme Lappeenrannan kv-koiranäyttelyssä Hinnin kanssa. Hinnille KÄY H. Tuomarin mielestä Hinni ei ollut valmis tuohon luokkaan kisaamaan aikuisten koirien kanssa. Noo, kunnialla kisattiin venäläisiä valioita vastaan. Rökäletappio tuli, mutta hyvä silti . Arvostelu Hinnin omilla ”tulokset” sivuilla.

21.4.2011

Kiirastorstai. Eko-rottis on poissa. Pääsimme tänään tutkimuksiin. Röntgenkuvien perusteella ei luustosta löytynyt minkäänlaista vikaa, selkäkin oli ihan yhtä siisti kuin nuorena. Löydöksenä oli kuitenkin keuhkoissa isohko pyöreä tiivistymäalue ja nestettä, sydän laajentunut. Kun Gabapentin eikä Tramal ja Sirdalud auttaneet kovaan kipuun, oli Ekon parempi saada nukkua pois. Näin päättyi kymmenen vuotta kestänyt yhteinen taival Ekon kanssa. On ikävä, mutta tiedän, että Ekon on nyt hyvä olla siellä jossain Lipen ja Aapon ja muiden koirakavereiden kanssa.

17.4.2011

Sunnuntai-ilta. Tänään olin Lappeenrannassa Siiri-kummityttöni konfirmaatiotilaisuudessa. Upea aurinkoinen päivä, kauniita nuoria ihmisiä ja hieno kirkko vanhalla linnoitusalueella. Juhlatilaisuuden jälkeen Siirin kotona oli mukava tavata ”vanhoja” sukulaisia. Kummasti nuo serkutkin vanhenevat…

Päivän ajan Hinni oli koirakaverinsa luona päivähoidossa ja Eko sai olla kotona naapurin hoitamana. Illalla Eko olikin hyvin levännyt ja mieleltään virkeä. Kipualue tuntuu laajenevan oikealle kylkiluiden alueelle. Huomenna pitää ottaa yhteyttä eläinlääkäriin, vaikka lääkäriaikahan on jo varattu.

16.4.2011

Lauantai-ilta. Tänään olimme Hinnin kanssa noutajatreeneissä koko päivän. Ihan tosi mielenkiintoista treenata vähän erilaisia juttuja, mitä palveluskoirien kanssa tehdään. Tänään treenasimme esimerkiksi ”markkeerauksia” ja ”linjalle lähetyksiä”. Käytännössä koira nouti laukauksen jälkeen kaaressa heitettyjä dameja ja se linjalle lähettäminen on niinkuin palveluskoirien eteenmeno, mutta siihen liittyy nouto. Erityisen hyvänä pidin treeniä, jossa koira joutui etenemään ojien yli ja pienen metsäkaistaleen läpi toiselle pellolle, josta piti noutaa dami. Toki pelastuskoirankin pitää mennä reippaasti haluttuun suuntaan yli ojien ja yli maastomuutosten eteenpäin. Hyvä treeni ja Hinni oli reipas! Treenipäivän viimeisenä harjoitteena oli meille ihan uusi juttu. Launcher-aseella ammuttu ”dami”. Eli kyse on laukaisualustasta, tässä takauksessa kiväärin näköisestä laukaisimesta, jolla ammuttiin dami. Dami lensi hienossa kaaressa noin 100 metriä pellolle. Sieltä Hinnikin haki pudonneen esineen hienosti . Eli tänään myös ammuttiin paljon. Ei Hinnillä mitään ongelmaa asiassa ollut.

Eko on edelleen kovin kipeä. Nyt alkaa tuntua siltä, että löydös voi olla mitä tahansa. Keskiviikkoiltana kuvataan ja tehdään päätökset sitten. Tilanne ei kuitenkaan näytä hyvältä.

14.4.2011

Hinnin treeni-ilta. Huhhuh, tulipas taas tehtyä pikkuisen oppikirjanvastaisesti. Ensin ajoin sulanmaan jäljen kävelytien vierustoja kulkien. Kevään ensimmäinen jälki sulalla maalla. Siihen pysähtyi ihmisiä katsomaan outoa menoamme, mutta Hinnihän jäljesti; jälki kulki aivan seisoskelijoiden jalkojen juuresta, mutta ei Hinni nostanut edes päätään, siitä vain meni jälkeään pitkin ohi ihmettelijöiden. Seuraavaksi teimme tottelevaisuustreenin ja lopuksi vielä tulikin mieleeni ottaa ilmaisutreeniä… haukkuilmaisua. No, onneksi kaikki treenit meni hyvin ja Hinni oli innoissaan työnteosta. Epämiellyttävästi Hinni kylläkin pitää ääntä autossa kaikki väliajat. Komentaa tietty minua järjestämään ohjelmaa… Nyt alkaa yhteinen tekemisen meininki löytyä tottikseenkin ja uskon tuloksiakin syntyvän.

13.4.2011

Viime viikonlopun olin Helsingissä; borderterrierejä testaamassa. Ja sitten näin suvun nuorimmaiset: Arvin, Aarnen ja Meiran… ihania pentuja, ihmistaimia. Heilläkin oli selvästi perittyjä ominaisuuksia, kuten Meiran suun mutristelut – ihan kuin äidillään  ja sen lisäksi olivat kaikki valloittavia persoonallisuuksia. Niin, saipa isotätikin leikkiä piiripienipyörii -leikkiä .

Eko on edelleen kipeä. Oikeasta lavasta löytyi hierottaessa kipupisteet. Jos perjantaihin ei kipu lievity ja ontuminen asetu, niin sitten aletaan kuvata niveliä ja selkää. Jotain on pielessä.

Hinnin kanssa olen vähän tottistellut ja kulkenut katulenkkiä ja vielä on näyttelytreeniäkin tehty pikkuisen. Heheh. Ajattelin, että pakko on vähän treenata, kun käyttöluokkaan ollaan Lappeenrannan näyttelyyn menossa.

11.4.2011

Nyt on kuvan käsittelykurssi käyty. Osaan skannata vanhoja valokuvia ja tehdä niistä …jotain…


Tämä ”pyykkipäivä” kuva oli pakko suurentaa sellaisesta 5×5 pikkukuvasta. Siinä on jo niin ihanasti nähtävillä säärteni kaari.


Ja tässä ollaan Lappeenrannan näyttelyssä 1977. Sertifikaatti ja ROP2 kotiin vietäväksi Hanna Kuosmaselta. Ei paha, kun koko sakki oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä.

8.4.2011

Perjantai. Tihkusateinen viikko ja se on hyvä; hanget hupenevat silmissä. Ekolle kinosten pehmeneminen on iso ongelma. Tarpeiden teko on tosi vaikeaa, kun pitää mennä metsään ja selkään sattuu. Nyt on Ekolle aloitettu Trocoxilin rinnalle Gabapentin ja seurataan onko siitä hyötyä. Tosi kurjaa, kun mieli vielä juoksuttaisi ja halu olisi kova riehuakin, mutta kun selkä ei salli… Elämänilo on Ekolla edelleen tallella ja Hinniäkin pitäisi komentaa… ja Hinnihän on käyttänyt tilaisuutensa; on nykyään niin minun koiraani, että ei paljon Ekoa väistä eikä kunnioita. Hinnin itsetunto on nyt treenaamisenkin takia aika korkealla. On vain aika lailla ”kuritonkin”, niin että esim. autossa huutaa vuoroaan odottaessa ihan niin kuin rottikset; haukkuu ja komentaa. Hiljenee tietysti, kun menen paikalle tai vain katson autoon päin. Yhdessä tekeminen on palkitsevaa ja kivaa.

3.4.2011

Itse olin tänään kuuntelemassa Keijo Rautasen jälkiluentoa. Olipa mukava taas kuunnella vanhaa tuttua tarinaa, mutta joka kerta sitä kuuntelee eri asioita painottaen, kun on uusi koira työn alla.

2.4.2011

Tottistreeni pienellä porukalla. Nyt sain vinkkejä, miten voisin edetä nouto-ongelman ratkaisemiseksi. Oikeastaan pitää vain opettaa luovutus uudelleen. Treeni ulkona onnistui siis kaikinpuolin hyvin. Tarkistettiin tuokin palkka-asia. Ruokapalkka on tottiksessa tällä hetkellä paras. Pallo ja patukka nostavat viettiä liikaa. Menee säheltämiseksi. Ruoalla taso pysyy sopivana. Ihan hirmu sievästi pysyi Hinni paikallaankin, kun isommat ottivat häiriötreeniä.