Maaliskuu 2011

Maaliskuussa on jo kevät!  – en kyllä oikein usko…

30.3.2011

Eko-rottis 10v. ONNEA!!

10-vuotta sitten…

ja nyt…

Ihan yhtä ihana – ekokatastrofi .

28.3.2011

Vinkki: Jos et ole vielä hankkinut omaksesi Susanna ja Juha Korrin kirjaa ”Tavoitteena huippukoira”, sen saa esim. netistä adlibris(at)com sivuilta 28,50€. Tuo firma postittaa kirjat ilmaiseksi vaikka lähimpään R-kioskiin. Suosittelen. Loistava kirja palveluskoiran tottiskoulutusoppaaksi!

26.3.2011

Lauantai. Jälleen meni melkein viikko kirjoittamatta. No, maanantaina olin kuvankäsittelykurssilla. Käytämme ilmaista PaintNet ohjelmaa. Se on oikein näppärä. Kurssi jatkuu vielä, joten kuvanäytteitä en vielä laita nettiin.

Pari päivää olin työmatkalla ja koirat tarhalla. Hoito meni hyvin ja nyt Hinnikin otti kotiinpaluun rauhallisesti. Tottista on Hinnin kanssa otettu sekä sisällä että ulkona. Tosi iso ongelma on nyt esineen luovutus istuen edessä. Palikat ei yhdisty. Osaa tuoda, osaa pitää esineen suussa seisten ja istumassa ollessaan, mutta istuutuminen esine suussa on ongelma; esine putoaa. En voi antaa istu käskyä, koska se on irti käskyn kanssa nähtävästi liian samanlaiset. Pudottaa esineen ensin ja istuu sitten. Käsin ei voi koskea – väistää pois. Tätä olen nyt miettinyt; käskysanan vaihtaminenkin on käynyt mielessä. Mutta, minkä käskysanan vaihdan; loogisinta kai olisi vaihtaa istu -käskysana…? Olisko jollain lukijallani ideoita?? Vieraskirjassa on tilaa ideoille – kiitos!

Tänään oli aamulla niin paljon hankiaista, että Ekokin pääsi syvälle metsään kakille. Olipa onnellinen koira. Hinni piipersi pitkin hankea omia reissujaan iloisena. Oli ihana keli. Kevät tulee, vaikka lunta onkin vielä erittäin paljon.

Lisäys iltapäivällä. Minun Hinnini on taitava. Naapurini tietää, että sanomalehteni on katkolla. Iltapäivällä Hinni kävi kylässä naapurissa ja naapuri oli antanut Hinnille kotiin lähtiessä päivän lehden kotiin vietäväksi. Naapuri soitti vielä perään, että posti läksi liikkeelle. Ja sieltähän Hinni tulla kipitti portin kautta, pissasi vielä matkalle lehti koko ajan suussa ja toi lehden kotiin saakka minulle käteen. Niin taitava lähettityttönen  .

20.3.2011

Jälleen sunnuntai. Puoli viikkoa meni Helsingissä rekrytointihommissa ja harrastamassa. Nyt jälleen kotona. Tänään menen iltapäivätreeneihin varikolle Hinnin kanssa.
Kun eilen illalla hain koirat hoidosta, olimme kaikki tietysti hyvin onnellisia jälleennäkemisestä, mutta Hinni oli kaikista onnellisin. Se ui kainaloon aina kun pysähdyin johonkin. Tänään alkaa jo mieli tasaantua. Ekolle tarhalla olo on jo niin tuttua, ettei kotiinpaluu aiheuta kovin suuria tunne-elämyksiä, mutta toki läheisyys tekee hyvää.
Ekoa on taas saanut hieroa. Selkä oireilee koko ajan. Tänään hieroin selkälihaksia ja kipeään kohtaan osuessani pyöräytti Eko päänsä katsoen minuun otsa kurtussa ja matalalla äänellä maristen, niin että selvästi saatoin ymmärtää, että ei ihan niin kovasti… Vastasin, että ok, otetaan hellemmin… Ekon sisäänpäin kääntynyt ilme ja pään painuminen alas kertoivat, että nyt oli hyvä. Vanha, rakas höppänä!

Vielä lisäys edelliseen: Hinnin treeni meni hyvin. Haukku-ilmaisu onnistuu jo hyvin. Nyt pitää kiinnittää huomio haukun jatkuvuuteen, kun minä menen paikalle. Näitä asioitahan sitä treenetaankin seuraavat kuukaudet. Treenien jälkeen yllätyin kovasti. Hinni on tosiaankin kasvanut isoksi tytöksi. Kun Hinni sai olla ulkona nuoren flättiuroksen kanssa, ei Hinni antanut uroksen haistella pyllykkäänsä ollenkaan. Uros raukka väisteli Hinniä ja Hinni komensi sitä naama rutussa ja ikenet irvessä. En olisi uskonut Hinnistä moista, mutta nyt näin omin silmin. Hinnistä taitaakin kehittyä kipakka mimmi.

13.3.2011

Sunnuntai. Treenipäivä ja hyvinhän Hinni hommansa hoisi. Haukkuilmaisu toimii hienosti. Ihana huomata, miten Hinni väsyy treeneissä ja uni maistuu kotona päikkäreillä yhtä hyvin meille molemmille. Niin, ja sekin, että Hinni on treenin jälkeen todella minun koira… Ekon kaveruus on aivan toissijaista… me tytöt yhdessä vaan. Tottispuolikin etenee pikkuhiljaa. Tueksi koulutukselle luin jälleen yhden kirjan. Susanna ja Juha Korrin kirja ’Tavoitteena huippukoira’ oli erittäin hyvä ja selkeä kirja palveluskoiran tottelevaisuuskoulutuksesta. Suosittelen!

12.3.2011

Keväisellä aamulenkillä, lähimetsässä, tänä aamuna.

10.3.2011

Eilen oli Ekolla manikyyri-ilta. Samalla henkilääkärimme laittoi Hinnin rokotukset kuntoon ja merkkasi rabies vasta-ainetestin tulokset passiin. Nyt on kaikki viralliset asiat kirjattuina. Kyselin jo Hinnin steriloinnista – näyttää kuulemma ihan aikuiselta, joten milloin vain voisi leikata. Taidan jättää syksyyn… Tohtorimme löysi Hinniltä koukkuhännän; siis hännän päässä on pikkuinen koukku. Olen sen itsekin huomannut.  Tästä pienestä ulkomuotovirheestä huolimatta ilmoitin Hinnin tänään Lappeenrannan näyttelyyn pääsiäiseksi . Tuomari on kroatialainen Igor Selimovic. Mielenkiintoista.

Pakko on vielä lisätä tähän, että Hinni alkaa aikuistua. Nykyään Hinni ottaa paikkansa minun kainalossa, eikä väistä, vaikka Eko tulee murmattamaan ja kertoo paikan kuuluvan sille. Toki Hinnin on sitten väistettävä, kun Eko tulee koko painollaan väkisin väliin. Hinnillä ei tosiaankaan ole aggressiota puolustaa edes omaa paikkaansa. Päättäväisyyttä nousta Ekon yläpuolelle näyttäisi kuitenkin olevan, joten aiemmat ennusteeni tulevat toteutumaan ajan oloon.

6.3.2011

Sunnuntai. Aamulenkin jälkeen yritin saada poseerauskuvan… joo, sainkin…


”voihan…., ei vois vähempää kiinnostaa poseeraukset, ois tässä muutakin…”

Varikkotreeni kauniissa säässä meni erinomaisesti. Hinni etsi vauhdikkaasti ukot ja haukkui kaikilla maalimiehillä. Nyt on Hinni ymmärtänyt ilmaisun selkeästi.

4.3.2011

Perjantai. Lomapäivä. Aamulla jo kävin lumikenkäkävelyllä Jaamankankaalla. Lumen pinta oli sen verran jäässä, ettei Hinnikään halunnut juosta hangessa. Tosi hankala edetä hangessa joka ei kanna yhtään, mutta kuori jarruttaa kuitenkin menoa. Päivällä kävin pentutestamassa Patchcoat aussipentuja. Tosi mukavia pikkukoiria olivat; älyttömän sosiaalisia ja uteliaita.

Eilen illalla sain taas sydämentykytyksiä Hinnin takia. Olin katulenkillä ja menimme Kajaanintien yli eritasoliittymän kevyenliikenteen väylää. Yht’äkkiä Hinni hyppäsi lumisen kaiteen päälle; matkaa suoraan alas ajoradalle olisi ollut aika monta metriä . Onneksi koira oli taluttimessa ja sain nykäistyä sen takaisin alas rinnalleni. Enpä osaa sanoa olisiko tuo hypännyt alas ajotielle, vai olisiko oma järki käskenyt kääntyä äkkiä takaisin… Pikkuisen pani miettimään. Kyllä se on pelastuskoirille opetettava rakennusetsintöihinkin, että mihinkään ei hypitä omin päin, jos ei voi tietää, mitä esteen takana on. Pelastuskoiraasioissa on muutoin edetty erinomaisesti… Hinni harjoittelee jo kartanlukua… ja alueiden käytön suunnittelua…

2.3.2011

Kaunis kevät. Hinnin juoksu on 15 päivää vanha ja parhaat päivät menossa. Asia ei juurikaan kiinnosta Ekoa.

Nyt minäkin olen sitten tuunannut. Ensin korjasin vanhan untuvatakkini, kun siinä oli viiltohaava (ehkä kynnen tekemä). No sitten huomasin, että vetoketju onkin mennyt rikki. Sitä en enää vanhaan takkiin ollut valmis vaihtamaan ja pyörittelin takkia ihaillen, että siitä saisi vaikka mitä… Joo, saisi jos osaisi ja viitsisi. Sitten sain idean! Poistin kaikki muoviosat, harsin etuosan kiinni, käänsin takin nurinpäin niin, että hihat jäi sisään. Tosi siisti patja Hinnille autoon!! Pujotin patjan vanhaan päälliseen ja siinä oli Hinnille juuri oikean kokoinen, hieno alunen autoon. Vau !  Uskon, että Hinni olisi kyllä osannut poistaa muoviosat itsekin, mutta minä nyt kuiten ne poistin. Seuraavaksi odottelen sulkasatoa, jos sattuu Hinni jäämään pidemmäski ajaksi yksin autoon. Saapas nähdä. Jos päästään kesään saakka, patjan voi heittää roskiin ”täysin palvelleena”.