Joulukuu 2010

”Talvella murheita muisteta ei,
talvella paljon on lunta,
muistoja kauniita katsellaan,
riemuja vanhoja riemuitaan,
nähdään kesästä unta.”
Eino Leino

30.12.2010

Tänään Hinni oli joutoajallaan harjoitellut neulomista. Olipa liian vaikea malli ja meni langat sekaisin… Ei niitä lankoja millään saanut selvitettyä. Osa meni suoraan roskiin. Mistä Hinni langat löysi… no, enpä osaa sanoa…onhan niitä käsityöihmisellä, hehehe, lankoja ja keskeneräisiä töitä varsinkin… ja töllöntöitä…

26.12.2010

Kuvat kertovat paremmin kuin sanat. Pakkanen on vähän lauhtunut ja nyt voi irrotella pihalla…

Kyllä karjananpaisti on hyvää keskisuomalaisesta koirastakin. Nyt on Hinni syönyt tosi hyvin. Karjalanpaisti, laatikkoruoat ja kuivamuona ovat maistuneet yhdistettyinä todella hyvin. Niin, Eko voi myös hyvin; suorastaan paksusti.

22.12.2010

Hyvää joulua Hinninpihalta!!

Hinni kiittää kaikkia 1-vuotis synttäreiden onnentoivotuksista! Oli ihana juhlia . Juhlahumun jälkeen olikin vuorossa kunnon humala kuvausten yhteydessä. Voi, miten surkea olo ja pää sekaisin voikaan olla pienellä koiralla. Raukka oli kyllä todella huonossa jamassa – pelkäsi minuakin takki päällä – väisteli ihan kunnolla. Vasta, kun illalla alkoi pää selvitä, hakeutui kainaloon lohtua hakemaan. Tosi surullista, miten lääkkeet voi viedä pienen pään sekaisin. (Henkilääkärimme kävi tässä illansuussa kotonamme suorittamassa Ekon manikyyrin ja osasi kertoa, että Hinnin rauhoittamiseen kuvausten yhteydessä on käytetty halpaa, mutta erittäin tehokasta lääkettä, joka aikeuttaa jopa hallusinaatioita. Sepä se.)

21.12.2010

Tänään Hinni kävi virallisissa tutkimuksissa. Siis ei mitään korvien väliseen tilaan liittyvää, vaan silmät, lonkat ja kyynärät. Silmät olivat ihan terveet. Virallinen lonkka- ja  kyynärtulos tulee sitten vuoden alussa kennelliitosta. Lonkat ovat todennäköisesti B-C tasoa ja kyynärkäät ihan ok, todennäköisesti 0/0. Lonkatkin olivat ihan siistit, mutta mielestäni lonkkamalja on aavistuksen matala.

Eilen selvisi sekin, miksi niitä kenkiä ilmestyy eteiseen, vaikka niiden pitäisi olla saunanlauteilla piilossa. Hinni mahtuu saunan oven alta saunaan ja takaisinkin. Ja jos Hinni sinne menee, ei se ilman kenkäparia pois tule…

19.12.2010

Sunnuntai, varikkotreenit. Vaikka olikin kova pakkanen ja tuuli, rohkenin mennä treeneihin Hinnin kanssa. Henkilöhakua ja ensisijaisesti rullailmaisua. Järjen ja innon tasapaino ei vielä ole ihan balanssissa. Rulla tulee kyllä, mutta ennen sitä pitää tehdä esittelykierros muille mukana olijoiolle. Joo, hieno on. Sitten saan rullan itselleni, kytken koiran ja Hinni vie minut etsittävän ja jo löydetyn henkilön luo. Voi olla, että Hinnin kanssa kannattaa kokeilla sitä mahdollisuutta, että koira vie löydetyn luo rulla edelleen suussaan. Sehän on mahdollista, mutta enpä ole sitä itse kokeillut. Noo, Hinni on joka tapauksessa niin nuori, että en todellakaan ole varma, tuleeko siitä lopullisesti rullakoira.

18.12.2010

Tänään lauantaina otin ”viralliset” 1v. kuvat Hinnistä. Joo, ja avasin Hinni -sivun alle ”töllöntöitä” -kansion.

Tässä pari kaunista kuvaa, loput Hinnin omalla sivulla.

14.12.2010

Hinni 1 v. Suuri juhlapäivä, kakkukahvit ihmisystäville ja tarjoilua kavereillekin. Voi, miten iso sitä jo ollaankin . Toden totta, Hinnin itsetunto on viime kuukausien aikana noussut kohisten. Nyt jo taistelee vastaan leluistaan Ekolle ja lenkillä saattaa juosta päin Ekoa pelottomasti. Tuosta tulee vielä turpiin, mutta… Lisäksi Hinni karkasi pari päivää sitten kotiovelta kauas maantien varteen, missä luuli nähneensä tutun naapurin. Suoraan lumipenkkojen yli lensi, eikä kuullut mitään. Tuli kyllä samalla vauhdilla takaisinkin, mutta ei esittänyt minkäänlaista katumisen merkkiä. Vauhti on ihanaa…

11.12.2010

Lauantai. Tänään olin Hinnin kanssa Kuusaassa, Jyväskylän luona, treenaamassa kasvattajan ”pikkujoulutreeneissä” . Sää suosi. Pakkasta n. 10 astetta eikä tuullut juuri lainkaan. Olipa kiva treenata noutajaihmisten kanssa minulle edelleen niin vieraita noutajajuttuja. Hinni ei käyttäytynyt kovinkaan hyvin. Kahdesti karkasi kaverin damillekin, kun tehtiin myös samanaikaisia treenejä. On vielä liian nuori ja hallinta huonolla tolalla, että pystyisi vaativampiin treeneihin. Mutta hauskaa oli ja Hinni sai juosta lujaa .

7.12.2010

Tiistai-ilta. Oli ihana pidennetty vapaa. Huomenna töihin. Pidin ylimääräisenkin vapaapäivän ”opiskelun” takia. Oikeasti piti vastata tenttikysymyksiin. Sain melkein tehtyä. Ulkoiluun meni kyllä aikaa, oli niin hienot kelit. Lunta sateli kyllä, mutta ei myrskyä. Ekokin voi tällä hetkellä tosi hyvin ja on antanut Hinnille kyytiä metsässä. Tosi ihana pari .

Hinni kunnostautuu edelleen tuhotoimillaan… Siis, se pieni keltainen sanakirja meni sitten roskiin… Hinni oli avannut minun reppuni vetoketjun, jonka olin varmasti huolella sulkenut poistuessani kaupungille ostoksille. Siinä meni meikkipussi ja muuta; onneksi allakka jäi ehjäksi. Muistan Ekon joskus nuorena syöneen työallakkani ja se oli kauhistus. Toki uudessa allakassa on aina paremmin tilaa…  Töissä meillä aina heitetäänkin, kun joku valittaa, ettei allakkaan mahdu, että osta uusi allakka…

5.12.2010

Sunnuntai. Eilen olin Vantaalla pk-liiton peko -hakuluennolla. Oli hyvä päivä. Tuli entisen kertausta ja mukavia uusia konsteja. Kiva idea esimerkiksi se, että ruokapalkan voi laittaa vaikka folionyyttiin, jos haluaa koiran kanssa viettää aikaa rapisevan paketin äärellä.

Tänään oltiin hakua treenaamassa. Lunta on jo sen verran, että alkaa olla raskasta meikäläiselle näytöille juokseminen – koirahan menee kuin jänis. Hinnin kanssa on nyt irtorullilla pelattu ja se näyttää sujuvan. Toistaiseksi mennään siis näin.

3.12.2010

Elämä Hinni hinniäisen kanssa on riemullista. Sitä saa ihmetellä asioita joka päivä: Miten koiran älykkyydellä voi onnistua toistuvaste se, että saunan lauteille jemmatuista kengistä ilmestyy eteisen lattialle aina täydellisiä pareja kenkiä. Tällä viikolla esim. oli eteisessä ihka ensimmäiset ’El Naturalista’ -kenkäni, sellaiset eko -tuotteet, joissa on vihreä sammakon kuva tuotemerkkinä. Kotioven avattuani vedin henkeä – sata euroa – voi ei, taas. Kengät näyttivät kuitenkin ihan ehjiltä ja huokaisin helpotuksesta. Palautin kengät saunan lauteille turvaan. Eteisen lattialla havaitsin kuitenkin kaksi pienen pientä nahkapalaa; siis jotain Hinni on kengistä rikkonut. Poimin lattialta kaksi pikkuruista palasta, joissa kummassakin oli tuttu vihreä sammakko. Hinni oli osannut irrottaa molemmista kengistä ulkoreunan yläsaumaan ommellut tuotemerkit. Käsittämätöntä, miten koira pystyy siihen?!

Ostin muuten eilen uuden herätyskellon – nyt oli jo viisaritkin hävinneet siitä edellisestä. Takuuaika ei tosin ehtinyt umpeutua siitäkään – vieläköhän olisi takuuseen mennyt…