Marraskuu 2010

Marraskuu… läpi repaleisen lokakuun…marraskuu…
Marraskuussa asiat etenevät alhaalta ylöspäin.

27.11.2010

Kova tuuli ja pakkasta 13 astetta. Metsässä on silti käyty lenkillä ja Hinni purkaa siellä energiaansa raahaamalla parimetrisiä salkoja mukanaan. Eko väistelee iskuja ja hakee turvaa minun jaloista…

Pihalla on muovikallona saanut taas kyytiä; sitä uutta kameraa en ole vieläkään saanut ostettua, joten kuvia on tässä valossa erittäin vaikea saada. Tässä yrityksiä. 

Ekon eleganssia moinen puuhailu ei häiritse.

24.11.2010

Hinni -hiirulainen on jatkanut puuhailujaan säännönmukaisesti… maanantaina tuli ratkaistua ristikkolehteni ongelmakohdat… tiistaina pikkuneiti kirjaimellisesti veti naamaansa aurinkopuuterini. Tyttöjen juttuja . Tänään keskiviikkona minulla oli pitkä työpäivä ja säästääkseni itseäni ja kotiamme, vein koirat tarhalle päivähoitoon. Hyvin meni! Oli ollut toimelias päivä, koska molemmat hiipivät nukkumaan ennen minua… hyvää yötä vaan!!

21.11.2010

Viikonloppuna oli pakkasta, mutta sunnuntaina menimme silti Löppösen Tuijan vetämään koulutuspäivään. Ensin otettiin pellolla markkeerauksia eli damien noutoa erilaisilla muistikuvilla. Osallistuvat koirat olivat aika osaamattomia – tai siis ohjaajat ainakin. Siirryimme maneesille tottistreeneihin. No, siis Hinnihän noutaa, niin kuin moni muukin noutaja. Ja Hinni tuo esineet minulle – kaikilla mukana olleilla koirilla ei tainnut olla osoite ihan tiedossa. Maneesilla treenasimme ihan tavallisten seuraamis- ja kontaktijuttujen lisäksi ohjausjuttuja. Siis Hinnikin pysyi hyvin paikallaan ja nouti esineen ohjauksen mukaan esim. oikealta puoleltaan. Toki näytin selvästi käsimerkillä mistäpäin noudetaan. Oli kiva treenata vähän erilaisia juttuja, mitä itse on tottunut tekemään .

19.11.2010

Tänään, perjantaina, tulin kotiin ja makuuhuoneessa näytti tältä.

Kysymys kuului: ”Mitä sinä, Hinni, olet puuhannut?” Hinni katsoi suoraan silmiin ja kertoi irrottaneensa lehdestä huonekaluja paperinukeilleen. Laadukas valinta tuo Avotakka; tarjolla olisi ollut myös Ikean kuvasto. Se siitä Avotakasta. Älkää vain kukaan kertoko Hinnille, että uusin Palveluskoirat -lehti on labradori teemanumero. Minä haluan lukea sen lehden ensin.

16.11.2010

Nyt on jälleen kokeiltu jotain uutta Hinnin kanssa. Käytiinpä näyttelyharkoissa. Ihan totta; sattui niin sopivasti toko-treenien perään, etten voinut välttää kiusausta mennä mukaan. Sanoivat, että Hinni ravaa erittäin kauniisti aina silloin, kun ei ole katsekontaktissa minuun. No, siis Hinnillähän on hieno kontakti . Kaikkea voi kokeilla ainakin kerran, joten ei tuokaan kokeilu yhtään hullumpi ollut.

14.11.2010

Sunnuntai-ilta, isänpäivä. Hinni 11 kk. Olipas mukavaa, kun veljeni Jukka kävi Leenansa kanssa kylässä. On mukava joskus nähdä ihan livenä läheisiään, vaikka puhelin ja netti onkin keksitty. Perjantaina ostamani kahvipullapitko oli mielestäni liian kuivaa; paistoin köyhiä ritareita. En muista milloin viimeksi olisin niitä tehnyt. Onneksi kelpasivat – oikeastaan olivatkin varsin hyviä, vaikka itse sanon.

No, kävinpä Hinnin kanssa hakutreeneissä. Ilmaisuahan sitä on nyt treenattu… juu, ei se suju. Haukkuminen on ihan hirmuisen esteen takana. Suu käy, hampaat naksuu ja sitten alkaa tulla neitihaukkua ja lopulta kunnon haukahduskin. Lopuksi tehtiin rullaharjoitus tiepohjalla ja sehän sujui. Siis nyt saa taas nauraa ja päivitellä tätä koiran koulutusta, mutta kylläpä taidan kuitenkin vaihtaa jo tässä vaiheessa rullalle. Vastahan se on toinen vaihdos, ehdin kevääksi vielä muuttaa pariin kertaan.

9.11.2010

Koirieni koulutustason ero näkyy tosi hyvin pienissä jutuissa. Kun lenkillä pudotan käsineeni ja n. 100-150 m päässä ihmettelen, minne käsineeni on joutunut, hoksaa Eko välittömästi etsinnän suunnan. Hinni alkaa pyöriä itsensä ympäri ja säntäilee suunnattomasti ympäriinsä; paljon puuhaa, vähän villoja. Tässä vaiheessa Eko viipottaa jo kaukana tulosuunnassa hakemassa käsinettäni ja sinnehän se on Hinninkin rynnättävä. Hyvällä tuurilla Hinni ennättää jopa iskeä kiinni hanskaan ennen Ekoa. Nykyään jätänkin pudotuspaikalle molemmat käsineeni, ettei turhaa reissua tulisi kummallekaan .

Hinni kyllä yrittää opiskella ahkerasti. Peko -asioiden opiskelun lisäksi oli Hinni tänään aloittanut englannin kielen opinnot. Oxford Dictionary oli kannettomana makkarissa ja pieni keltainen sanakirja keittiössä – koskemattomana. Opiskeluun on kulunut myös kolme lyijytäytekynää kahden viikon aikana… hmm… Kaikki mihin minun pienet nakkisormeni onkaan koskeneet, sitä pitää maistaa…

7.11.2010

Sunnuntai -ilta. Viikonloppu kotona, aika ihanaa. Eilen aamulla tein Hinnille metsäjäljen, mutkittelevan ja hevosenkengäksi väännetyn. Hinni ajoi sen hienosti n. tunnin vanhana. Asiaa auttoi ehkä se, että käytin koirat lenkillä jäljen vanhenemisaikana. Oli pahin energiataso laskenut ja Hinni pystyi keskittymään jälkeen heti alusta asti. Olin tosi tyytyväinen. Nyt olen lisäksi ajanut jälkeä peko-valjaissa. Enää Hinni ei tarvitse pantakiinnitystä ja mahan alta kulkevaa liinaa. Nenä pysyy maassa hyvin muutenkin. Olen oikein tyytyväinen.

No, tänään sitten kävin hakutreeneissä. Oli ihan pakko kokeilla peko-valjaiden käyttöä, vaikka Hinni ei olekaan käyttänyt niitä kuin jäljellä. Ei haitannut. Ihan sata lasissa oli menossa ukkoja etsimään ja etsi myös. Asiana oli ottaa haukkuilmaisua. Sillä on edelleen rajoitin päällä… Nyt pitäisi minun oivaltaa se, mikä rajoitinta säätelee… onko se vain ikä ja ihmisen suuri kunnioitus, vai olenko itse jotenkin rajoitin… Halu haukkua on suuri, suu käy ja sieviä haukahduksia tulee helposti, mutta kunnon haukku ei lähde vapautuneesti. Pitää varmaan miettiä palkka-asiaakin. Makkaralla saattaisi olla helpompi haukuttaa… pallo on kuitenkin se parempi palkka.

4.11.2010

Laitanpa vähän väriä tekstiin – syksyn väriä. Tänään oli jälkitreeni-iltamme. Hinnillä oli odotetusti energiaa yli oman tarpeen… Ennakoin tilanteen ja tein valmiiksi kaksi jälkeä. Eka oli suora ja lyhyt. Toinen mutkitteleva ja pidempi. Ensimmäinen jälki oli pintaliitoa. Intoa todella paljon, järki jäi autolle. Toisen jälkensä Hinni ajoikin sitten hyvin. Järjen mukaan otto teki menosta huolellista ja todella maavainuisesti etenevää. Sitä oli ilo katsoa!!

3.11.2010

Keskiviikko. Nyt menee kyselyksi…
Miten usein noutajan paristot pitää vaihtaa? Ekat kesti 10 kk ja nyt Hinni halusi vaihtaa ne jo kolmen viikon päästä uusiin!! Varsinainen duracellien suurkuluttaja . Oli löytänyt etsintöjä varten pakkaamani patteripussin ja avannut kaikki pakkaukset, pureksinut osan paristoista pilalle ja levitellyt tavarat ympäri huushollia. Toivottavasti näillä mennään pitkälle! Onkohan noutajien jalostuksessa ajateltu sellaisia energiaa säästäviä juttuja  ?!! Pitää kyllä myöntää, että Hinni kulkee lujaa ja tehokkaasti tälläkin energiaratkaisulla.