Vuosi2023

Nyt ollaan jo toukokuussa ja paljon on tapahtumia ollut hinninpihallakin.

7.2.2023 lähti Hinni sateenkaarisillalle. Takapään voima alkoi olla vähissä ja kipulääkkeitä tarvittiin myös lisäannoksina.

Pääsiäisenä, huhtikuun alussa, muutimme Laurin kanssa kerrostaloon? Laurin kunto oli heikentynyt tammikuusta alkaen. Yskää ja väsymistä entistä nopeammin. Tammikuussa aloitettiin Furesis muiden lääkkeiden lisäksi. Siitä aiheutui huonoa oloa ja kuvotusta. Ruoka ei oikeinmaistunut,vaikka innolla kupille menikin.

Furesista jouduttiin lisäämään helmikuussa ja huhtikuun alussa. Taas sama huonovointisuus lääkkeen lisäyksestä johtuen.

17.4.2023 tehtiin uusi sydämen ultra tutkimus ja siinä tilanteenvakavuus näkyi koko laajuudessaan. Sydän oli todella suuri ja nyt molemmin puolin läpät falskasivat reilusti. Lääkkeillä ei enää pystytty asiaa auttamaan joten Lauri nukutettiin ja päästettiin pois kärsimästä.

Vähän on ollut outoa, kun talo on tyhjillään. Olen nyt lomalla ja eläkepäivät alkavat 1.7.2023. Odotettavissa kuitenkinon pienten tassujen tepsutusta, sillä Biamin kenneliin syntyi 25.4. pentue, josta saan tyttöpennun kesäkuussa.

Alli tuli taloon 17.6.2023. Musta narttupentu jolla tuntuu olevan luonnetta ja toimintakykyä reippaasti.

Alli kanssa on aloitettu nose treenejä. Ruokapurkki löytyy helposti eikä erilaiset ympäristöt vaikuta sen toimintaan.

Huomenna Alli täyttää 12 viikkoa ja saa ensimmäiset rokotteensa.

29.8.2023 ollaan vietetty mukava kesä Allin kanssa. Eläke alkoi heinäkuun alussa ja yhteistä aikaa on ollut paljon.

Kuvista näkyy Allin kasvu ja kehitys. Viikko sitten tavattiin sisko Lillan ja isukki Peto.

Alli osaa jo nosejuttuja. Tunnistaa eucan hajun. Ihmisen tekemä jälki alkaa sujua myös. Nome jutut eivät vielä suju, sillä nouto ei vielä ole kovin hyvällä mallilla.

Syyskuu ja Allin taidot ovat kehittyneet kovasti. Jälkeä ajetaan melko tuoreena ja hyvin menee, kun ajattelee, että Alli on vasta 4kk vanha.

Nose-treeneissä on jo pelkkä eukahaju. Helppoja kätköjä silti vielä.

Kerrostalon portaiden kiipeäminen on nyt ollut opettelun uusin kohde. Alli on jo niin iso, että voi nousta portaitakin kerroksen verran. Alaspäin ei vielä mennä.