Huhtikuu 2022

Huhtikuu on jo lopussa tätä kirjoittaessani.

Nosea, nosea, pääsiäinen ja Italian matka. Välillä töissäkin.

Haluaisin niin lisätä kuvia, mutta siinä en vielä ole onnistunut.

Maaliskuu 2022

Aurinkoinen maaliskuu on nyt jo yli puolivälin. Kotisivujen tekeminen ei ole oikein edistynyt toistuvien teknisten ongelmien vuoksi. Tekstiä osaan lisätä, mutta kuvia en saa näille sivuille, vaikka arkistoon osaan ne viedä. No, kyllähän te tiedätte miltä talvi ja koirani näyttävät, joten se siitä.

Maaliskuu yli puolen välin. Lauantaina myrskyn keskellä Kuopiossa Nose-treeneissä. Olipa mukavat treenit Anita Pesolan johdolla. Lunta tuiskutti niin, että järven selälle katsoessa ei nähnyt kuin 100m. Toivottavasti pilkkimiehet on päässeet kotirantaan.

No, lauantai-iltana läksin kokeilemaan onneani Kaunislahden tielle ja kiinni jäin. En onneksi niin pahasti kuin aiemmin joku, jota ei hinausautokaan meinannut saada liikkeelle. Kinostunut lumi on tosi kovaa ja ottaa tiukasti kiinni.

Sunnuntain piti parempaa keliä ja kävin lumikengilla lenkillä. Hanki kantoi koiria aika hyvin.

Maanantaiaamuna heräsin migreeniin ja pihalla oli 10cm uutta lunta. Sinne jäi lumet töihin lähtiessä. Toivon kovasti, että talohuolto siivoaa portaanikin. Ne olivat aivan lumen peitossa, niin ettei yhtään askelmaa ollut näkyvissä. Nyt töissä ja lunta tulee koko ajan lisää.

Helmikuu 2022

Helmikuu meni nopeasti. Lunta, lunta ja lunta.

Onneksi koiratreenejä varten on sisätiloja. Tottista ja Rally-tokoa Kontiorannan koirahallilla. Nose-Workkia Kontiorannassa ja Suhmurassa. Meillä on hyvä nose-porukka.

Tammikuu 2022

Vuosi vaihtui pakkasten merkeissä ja tänään 10.1. oli mittarissa -26 astetta. Huurteiset kelit siis jatkuvat.

Mittari kävi -30 asteessa, mutta laski sitten nopeasti parissa päivässä -3 asteeseen. Päiväkin on jo pikkuisen pidempi.

Ulkoiltu on sään sallimissa rajoissa. Onneksi on kaksi hyvin aikuista koiraa ja välillä voi vähän pienempikin liikunta riittää. Lumikengilläkin on muutama lenkki tehty, mutta uran pitää Hinnille olla aika hyvä pohjainen, sillä takaset alkavat olla jo melko pehmeät.

Harrastustoiminta on koko talven painottunut hallitreeneihin. Rally-toko ja Nosework päälajeina. Koronan takia ei kukaan ole päässyt kisaamaan ja se on sopinut hyvin Laurin kanssa meillekin – ei kokeita.

Niin, Hinnin harrastamisesta sen verran, että Hinni toimii hallilla jälkien siivoamisyksikössä. Erinomainen esineiden noutaja nauttii noutohommista treenien päätteeksi.

Tammikuussa nautimme lenkkeilystä usein ns. ”Fazerin sinisenä hetkenä”.

Joulukuu 2021

Maanantain ja tiistain hallitreenien lisäksi on tehty paljon nosetreenejä eri paikoissa. Nose viikonloppu Ellin opeissa oli mainio ja omat treenit Heidin johdolla ovat hyvä lisä.

Joulun valmistelua. Lunta, lunta ja lumitöitä. Pakkasta. Ihan ”lapsuuden talvi”, jollaisia ei viime vuosina ole ollut.

 

Marraskuu 2021

Marraskuussa jatkuivat alkuviikon treenit ja tiistain treeneihin on otettu mukaan ralliratoja.

Laurin nivellääkitys vaihdettiin lokakuussa Librela lääkkeeseen, jota annetaan kerran kuukaudessa ja muita kipulääkkeitä ei sitten pitäisi tarvitakaan. Eikä ole tarvittukaan.

Hinnin voinissa tuli selkeä huononeminen marraskuussa ja sille tehtiin tutkimukset maksan ja sisäelinten kunnon selvittämiseksi. Onneksi mitään vakavaa ei löytynyt. Hinni jatkaa maksapotilaan dietillä, jota vielä kevennetään riisillä.

Pakkasretki Jaamankankaalla

Lokakuu 2021

Lokakuussa alkoivat säännölliset hallitreenit. Maanantaisin Sadun kanssa rally-toko tai nose juttuja ja tiistaisin tottista Eijan ja kahden Pirjon kanssa.

Syyskuu 2021

Syyskuussa harrastettiin aktiivisesti. Tärkeimpänä Rally-treenit ja nose-treenit. Raunioillakin vedettiin Katin kanssa viikonloppu innokkaille peko-harrastajille.

 

Elokuu 2021

Elokuu alkoi sateisena, eikä yhtään harmita työhönpaluu kokonaisen kuukauden lomalta.

Luonto kääntää aikaa jo kohti syksyä.

Annen kanssa vietettiin tyttöjeniltaa.

Ja sateetkin tulivat.

21.8.2021 vietettiin Savitaipaleella Jaakon 60-vuotis synttäreitä.

Heinäkuu 2021

Heinäkuussa 2021 lomailin ja harrastin.

Maire 86v. kanssa käytiin Juankoskella loman alkupäivinä.

Laurin kanssa käytiin vepekokeissa ja tuloksiakin saatiin. Ensin sove (soveltuvuuskoe) hyväksytysti ja sitten ekasta ALO-kokeesta täydet 100 pistettä.

Loppulomasta tehtiin Jukan ja Leenan kanssa Turun saaristoon reissu. Kuvissa sisäkuva Nauvon kirkosta ja Korppoon kirkko.

Ja matkamuistoksi ostin 90-vuotta sitten julkaistun kuvan Naantalista.

Kyllä me vähän nomeakin treenattiin heinäkuussa, lomalla.

Ja vielä kävin kuun viimeisenä päivänä toisen kerran vepe (vesipelastus) kokeessa Laurin kanssa. Hienosti 100/100 pistettä ja siirryttiin siten avoimeen luokkaan.

Harrastusmenot ovat olleet Laurin kanssa puuhailua, mutta kyllä Hinnikin on saanut tehdä pieniä noutojuttuja. Lisäksi metsässä on Hinnistä ihanaa…

Hinni ei ole jostain syystä enää innokas uimari, joten kaikkien maastokylpyjen vuoksi tein sille shampoopesun kotona.