Joulukuu 2022

Marraskuu ja lokakuukin jäi välistä.

Nyt ollaan jo lähellä joulua. Paksu lumikerros on maassa ja ulkoilu maastossa vaikeutuu. Hinni 13 v. pääsee vielä mukana ja Lauriakaan ei tarvitse rasittaa, mennään siis ihan rauhassa.

joulukuussa 2022

Syksy meni siis hyvin rauhallisesti. Lauri on treenannut nose work -juttuja ja Hinni kulkee mukana muuten vain ja hömppätreenejä tehden.

Laurin sydänlääkitys näyttää toimivan hyvin. Treenaaminen on tosin ollut hyvin rentoa, paitsi että Laurihan kiihdyttää motivaatiotaan tappiin pelkästä tekemisen riemusta. Nyt olen tauottanut sen hommia niin, että saadaan sykkeet pysymään aisoissa.

Syyskuu 2022

1.9. takaisin työelämään, ugg.

3.9. Lauri-boy täytti 8 vuotta. Sai lahjapaketin naapureilta. Muuten ei juhlittu isommin.

Itse aloitin jumpparyhmässä. Katsotaan monestiko osallistun…

Laurin satunnaiset yskänpuuskat ja liian nopea hengitysrytmi saivat minut huoleslumaan oikein kunnolla ja tilasin lääkäriajan. Martina otti kuvat ja tutki nielun. Hengityspuolella ei mitään huomauttamista, mutta rtg-kuvien perusteella sydän näytti kovasti suurentuneelta. Siitäpä isompi huoli, jos kyseessä onkin DCM…

Sydän ultrassa 20.9.2022 paljastui sydämen vasemman puolen laajentuma, läppävuoto ja kammioperäinen rytmihäiriö. Syy järjestys päinvastainen. Sydämen pumppausteho on kuitenkin hyvä, joten lääkkeellä saattaa olla positiivinen vaikutus. Aloitettiin Digoxin ja Vetmedin lääkkeet. Nyt kuukausi katsotaan saadaanko lääkkeistä vastetta. Nyt on vajaa viikko syöty lääkkeitä, eikä sanottavaa muutosta ole tapahtunut. Kokeilu jatkuu.

Hinnin vointi on säilynyt aika ennallaan. Kipulääkkeen saa nyt joka ilta ja sillä nukutaan pääsääntöisesti hyvin. Nukutaan siis kaikki hyvin, koska jos Hinnillä on vaivoja, se marssii koko yön ja herättelee seuraa. Nyt nukutaan yöt rauhassa.

Elokuu 2022

Lomakuukausi ja kaikki kirjaaminen jälkikäteen.

Loma alkoi Mairen kanssa Juoakosken keikalla. Tavatteen Mairen vanha ”tyttökaveri”.

Seuraavaksi matkustin Helsinkiin ja koirat meni Moppe ja Miiruun hotellimajoitukseen. Helsingissä ensimmäinen kohteeni oli Harri Syrjäsen hopeasepän paja. Ostin liito-oravan ja olkalaukun. siitä melkein naapurissa olevaan Designmuseoon.

Torstaina kävimme Tallinnassa päivän risteilyllä. Tallinna on aina yhtä viehättävä.

Espoossa Jukan ja Leenan luona yökylässä. Lelumuseo ja Kello- ja korumuseot.

Suomenlinnan kesäteatterissa Shakespearin Kuten haluatte. Joo, ihan ok…

Lauantaina tapasin vielä vanhan työtoverini Marja-Liisan ja hänen kanssaan kävimme Halosen museossa ja Lottamuseossa.

Sitten elokuuhun mahtui pari eläinlääkärikäyntiäkin. Hinnillä pissatulehdus ja sai antibiootit. Lisäksi Hinni tarvitsee yöksi kipulääkkeen.

Laurin takia toinen käynti ja samalla Hinnin pissan kontrolli. Laurilta, joka nuolee oikeaa rannettaan löytyi nyt nuorena nyrjäytetystä varpaasta paha nivelrikko. Kyynärpään tilanne ei huono, mutta etenee. Tarvittavaksi kipulääkkeeksi Lauri sai Mobic reseptin.

Vepe-kesä. Vesipelastuksen AVO-luokan suorittaminen tavoitteena ja mehän suoritettiin se hienosti kolmella kokeella. Ensi kesänä sitten voittajaluokkaan, ehkä.

Toinen harrastetavoite oli Rally-tokossa, joka on vielä osin kesken. Voittajaluokassa on nyt kaksi hyvää tulosta saatu ja kolmatta pitää vielä tavoitella. Lieksan piirinmestaruuskisassa olimme voittajaluokan parhaat ja saimme myös tuomarin palkinnon hyvästä yhteistyöstä. Lisäksi noutajien joukkue sijoittui hopealle!

Heinäkuu 2022

Ei lomaa vielä, mutta paljon kesäpuuhaa.

Joensuun kirkko parvelta katsottuna. Herättäjäjuhlat 1.-3.7.2022 Joensuu.
Häikänniemessä makkarailta sokeiden koirankäyttäjien kanssa.
Onnellinen koira voittonsa kanssa. Vesipelastuksen VEPE AVO-luokan ykköspalkinto ja luokkavoitto pistein 98/100.
Lauri kävi Nome-B kokeessakin. ALO 2 tulos sieltä. Ei paha.
Ukkostakin on heinäkuussa saatu kokea.

Kesäkuu 2022

Kesäkuu, sateinen, ainakin siltä tuntuu.

Treenattu on silti, minkä työnteolta ehtii.

Ekat nometreenit kesälle käytiin EräLoimun koulutuksessa Tuusniemellä.

Toukokuu 2022

Toukokuussa harrastettiin ahkerasti ja lumetkin sulivat lopulta pois.

Palveluskoirien esineruutuilta siirrettiin, ja pidettiin 13.5. Oikein mukavia alottelevia koirakoita olikin mukana.

Joensuun näyttelyn siivouspartiossa toukokuun viimeinen viikonloppu sujuikin sukkelaan… ja puhdasta tuli.

Lisään tähän kuvan Pohjois-Italiasta Tirolon kylästä, jotta on jotain, mitä ihailla.

Huhtikuu 2022

Huhtikuu on jo lopussa tätä kirjoittaessani.

Nosea, nosea, pääsiäinen ja Italian matka. Välillä töissäkin.

Haluaisin niin lisätä kuvia, mutta siinä en vielä ole onnistunut. Katsotaan joko nyt saan kuvan siirron onnistumaan… Jee!! Siinä se – Verona 2022! Gardajärven kuva näyttää utuiselta. Matkaa järven yli on enemmän kuin 10 kilometriä.

Verona 2022

Maaliskuu 2022

Aurinkoinen maaliskuu on nyt jo yli puolivälin. Kotisivujen tekeminen ei ole oikein edistynyt toistuvien teknisten ongelmien vuoksi. Tekstiä osaan lisätä, mutta kuvia en saa näille sivuille, vaikka arkistoon osaan ne viedä. No, kyllähän te tiedätte miltä talvi ja koirani näyttävät, joten se siitä.

Maaliskuu yli puolen välin. Lauantaina myrskyn keskellä Kuopiossa Nose-treeneissä. Olipa mukavat treenit Anita Pesolan johdolla. Lunta tuiskutti niin, että järven selälle katsoessa ei nähnyt kuin 100m. Toivottavasti pilkkimiehet on päässeet kotirantaan.

No, lauantai-iltana läksin kokeilemaan onneani Kaunislahden tielle ja kiinni jäin. En onneksi niin pahasti kuin aiemmin joku, jota ei hinausautokaan meinannut saada liikkeelle. Kinostunut lumi on tosi kovaa ja ottaa tiukasti kiinni.

Sunnuntain piti parempaa keliä ja kävin lumikengilla lenkillä. Hanki kantoi koiria aika hyvin.

Maanantaiaamuna heräsin migreeniin ja pihalla oli 10cm uutta lunta. Sinne jäi lumet töihin lähtiessä. Toivon kovasti, että talohuolto siivoaa portaanikin. Ne olivat aivan lumen peitossa, niin ettei yhtään askelmaa ollut näkyvissä. Nyt töissä ja lunta tulee koko ajan lisää.

Helmikuu 2022

Helmikuu meni nopeasti. Lunta, lunta ja lunta.

Onneksi koiratreenejä varten on sisätiloja. Tottista ja Rally-tokoa Kontiorannan koirahallilla. Nose-Workkia Kontiorannassa ja Suhmurassa. Meillä on hyvä nose-porukka.

Tammikuu 2022

Vuosi vaihtui pakkasten merkeissä ja tänään 10.1. oli mittarissa -26 astetta. Huurteiset kelit siis jatkuvat.

Mittari kävi -30 asteessa, mutta laski sitten nopeasti parissa päivässä -3 asteeseen. Päiväkin on jo pikkuisen pidempi.

Ulkoiltu on sään sallimissa rajoissa. Onneksi on kaksi hyvin aikuista koiraa ja välillä voi vähän pienempikin liikunta riittää. Lumikengilläkin on muutama lenkki tehty, mutta uran pitää Hinnille olla aika hyvä pohjainen, sillä takaset alkavat olla jo melko pehmeät.

Harrastustoiminta on koko talven painottunut hallitreeneihin. Rally-toko ja Nosework päälajeina. Koronan takia ei kukaan ole päässyt kisaamaan ja se on sopinut hyvin Laurin kanssa meillekin – ei kokeita.

Niin, Hinnin harrastamisesta sen verran, että Hinni toimii hallilla jälkien siivoamisyksikössä. Erinomainen esineiden noutaja nauttii noutohommista treenien päätteeksi.

Tammikuussa nautimme lenkkeilystä usein ja ns. ”Fazerin sinisistä hetkistä”.