Tammikuu 2013

KIITOS ATK-TUKIHENKILÖILLENI VUODEN 2013 SIVUJEN LAITTAMISESTA KONEELLE .

1.1.2013 Uudenvuodenpäivä. Nyt on saatu Pohjois-Karjalaan lunta. Joskin tänään kaikki taivaasta tuleva on ollut sangen märkää. On tosi huono keli automatkaajilla. Uusi vuosi vaihtui rakettien paukkeessa Isomäen kirjaa Con Rit lukien. Isomäen kaikki kirjat ovat olleet tosi hyviä. Sarasvatinhiekkaa, se ensimmäinen kirja, oli mukaansa tempaava ja siksi olen lukenut muutkin hänen romaaninsa. Melkein yhtä hyviä kaikki.

Hinnin kanssa olemme viettäneet laatuaikaa makoillen ja ulkoillen. No, oli meillä hakutreenitkin viikonloppuna, ei sitä ihan treenaamatta osaa olla. Nyt otan vakavasti treenattavaksi sen ilmaisun ja maalimiehellä pysymisen. Jo lauantain treenissä tehtiin kaikki niin, että Hinni viihtyisi mahdollisimman pitkään maalimiehen luona. Ekalla ukolla ei suostunut syömään mitään, halusi vain frispi -palkan. Toisella ja siitä eteenpäin taisi jotain ottaa syödäkseen, mutta kyllä se esinepalkka on paras. Yritetään nyt leikittää sillä ja saada Hinni viihtymään ukon luona.

4.1.2013 Perjantai. Keskiviikon sählytreeni oli tiukka pienillä joukkueilla. Tein kolme maalia! Viimeisen puolen tunnin aikana alkoi silmissä lennellä mustia palloja. Ensin ajattelin, että verenpaine nousee rasituksesta, mutta eihän se niin voinut olla, kun kumara asento auttoi. Oli vain paineet niin alhaalla, että alkoi aivoista happi loppua. Illalla muistin mitata paineet: 92/64 ekalla mittauksella ja toisella 88/58 pulssi 57. Lopetin migreenin estoon käytetyn pienen verenpainelääkeannoksen. Eipä ihme, jos palleroita lentää silmissä… mutta minulle alhaiset paineet ovat vanhastaan tuttu juttu, ei siis huoleta yhtään.

Eilen kävi kummityttöni Anni miehensä ja kolmivuotiaan Aarne-pojan kanssa meillä. En ole varma kumpi pelkäsi enemmän toistaan Hinni Aarnea vai Aarne Hinniä. Hinni ainakin joutui ulos muristuaan omalta paikaltaan. Vierailun lopuksi kävimme yhteisellä metsä ja katulenkillä. Siellä Aarne heitteli Hinnille palloa ja frispietä; kummallakin oli helpompi olo. Aarne rohkeni ottaa frispien Hinniltä ja Hinnikin alkoi tarjota sitä Aarnelle.

5.1.2013 Lean päivä. Perjantaina, illalla kävin Hinnin kanssa Lakan betonilla varikkotreeneissä. Oli ihan mukava treenata. Koirille hanki on nyt ikävästi jääpintainen, joten askeleet uppoavat reikiin. Onneksi lunta ei ole kuin parikymmentä senttiä, joten siinä pystyy vielä kulkemaan. Tänään lauantaina kävin Hinnin kanssa ”treeninä” vain kävellen kauppareissun. Kilometri suuntaansa katukävelyä ja monta monta toisen koiran sivuutus-/ohitustilannetta. No, sellaisissa ei noutajan kanssa ole tosiaankaan ongelmaa; Hinni ainakin sivuuttaa muut kulkijat tosi nätisti. Huomenna sunnuntaina olisi sitten kaupungin varikolla treenit. Pakkasta luvattiin vain n. 9 astetta, joten hieno keli tulossa huomiseksi.

16.1.2013 Treenit sujuneet ok. Tottis maneesissa ja nyt myös noutajien tiistain kenttätreenissä sujuu ”ihan kivasti”. Kyllä Hinnille voi saada hyvän tottiksen, se vain vaatii säännöllistä täsmätreeniä. Intoa Hinnillä kyllä tekemiseen riittää.  Hinni oli viikonlopun kolme yötä tarhalla. Hyvin oli viihtynyt ja oli NIIIIN suloinen ja hyväilynkipee kotiin päästessään. Hinni ON!!!

Kolme kokouspäivää Kennelliitossa ja oma koira tarhalla, sillä tavallahan sitä harrastetaan… pitkä viikonloppu Hesassa ja nyt kiire viikko töissä.

18.1.2013 Lyhyt, työntäyteinen viikko takana. Tiistaina ja keskiviikkona tottistreenit. Torstaina pakkanen lähti kipuamaan ja aamulla oli 28 astetta pakkasta. Nyt illalla perjantaina enää -24.

19.1.2013 Tänään ihana keli -12 ja pikkuisen alkaa jo lunta sataa. Otin kuitenkin kauniita kuvia talvesta, vaikka minun kamerani valovoima ei oikein riitäkään. Etusivulla Hinninpihan talvi -kuva ja tässä itse Hinni:

Kenen jälkiä meidän pihalla??

 
Melkein ainakin suden ja lumimiehen jälkiä .

24.1.2013 Enää yksi yö perjantaihin ja sitten edessä on viikonloppu. Tällä viikolla Hinninpihassa on ollut rauhallista. Sunnuntaina kävimme tietysti varikkotreeneissä. Ei yhtään maalimiehen jättöä, vilkuili kyllä minua lähestyessäni piiloa. Haukkui silti hyvin. Tiistaina käytiin noutajien tottistreeneissä; siellä tehdään paljon ryhmäliikkeitä ja siksi se on erilaista kivaa. Keskiviikkona minä olin tietysti ensin sählyä pelaamassa ja sitten vielä Hinnin kanssa maneesitreenissä. Molemmat sujuivat ”ihan kivasti”: minä en tehnyt yhtään maalia, torjuin kyllä monta, vaikka olin maalilla vain hetkisen (kunto on siis kasvanut). Maneesitreenissä Hinnillä oli istumisliike ihan hukassa. Se on ollut hukassa jo jonkin aikaa, eikä siihen ole vielä järkevää selitystä löydetty; menee maahan tai jää seisomaan jäävänä liikkeenä. Kun yritin treenissä tehdä istu-liikettä itse peruuttaen, koira edessäni, hyppäsi Hinni sivulle ja peruutti siinä sivulla kanssani. Hilpeyttähän se porukoissa herätti, mutta ei me vielä ole keksitty, missä mättää.

27.1.2013 sunnuntai-ilta. Perjantai-illan treeni jäi väliin – nukahdin työviikon ja lenkin jälkeen niin, että eipä ehditty treeneihin. Lauantaina pidempi lenkki ja toinen lyhyempi. Enemmän siis minulle liikuntapäivä. Tänään aamusta tunnin lumityöt, suihku ja treeneihin Hinnin kanssa. Otimme Hinnille edelleen haukun vahvistamista ja maalimiehellä pysymistä painottavan treenin. Hyvät maalimiehet osasivat asiansa ja homma sujui. Muuten viikonlopun ohjelmissa oli luonnetestikurssin loppukokeen uusintakokeen teko sekä powerpointin teko jatkokoulutuspäiville. Molemmat valmistuivat.