Toukokuu 2018

29.5.2018 Hellekausi on jatkunut edellee. Itikatkin voivat hyvin. Laurin Nose Work-kurssi on loppusuoralla. Tänään, neljännellä kerralla, Lauri sai tehdä pientä etsintää usean laatikon kanssa. Nyt pitää vielä harjoitella kotona. Viimeisellä kerralla, ensi viikolla, tehdään pieni etsintä sisätilassa. Uimassakin on käyty.

19.5.2018 Imatran raunioilla. Hyvät treenit ItäPeto porukan kanssa.

18.5.2018 Laurin Nose Work osaaminen on nyt kunnossa. Rakensin oman radan ”näppärä emäntä” tyyliin. Hyvin osaa oikean purkin löytää. Kaikissa kuudessa reiässä on nyt pieni lasipurkki ja vain yhdessä eukalyptuksen haju. Löytyy! Etsintä kotona sisällä ja ulkona onnistui myös.

15.5.2018 Illalla olin Laurin kanssa toista kertaa Nose Work -kurssilla. Siinä on tarkoitus opettaa koiralle tunnistamaan annettu haju ja myöhemmin etsimään tuo haju. Kurssin alkuhaju on eukalyptus, joka opetetaan keikäpohjaisen ruokakupin avulla. Kupin läpi tulee haju ja kun koira haistaa sitä tulee kuppiin ruokaan. Seuraavassa vaiheessa on kaksi kuppia, joista vain toisen alla on haju. Kun koira valitsee oikean kupin saa se taas ruokaa. Nyt toisella kerralla oli käytössä jo kolme kuppia – paitsi Laurilla, joka ei vieläkään tajunnut koko jutun ideaa… Voi raukkaa… Saatiin kotitehtäväksi opettaa tuo eukalyptyksen haju. Ekalla kerralla Lauri piti kouluttajaa maalihenkilönä, jolla on namit ja haukkuilmaisu oli vahva. Nyt toisella kerralla Laurille tehtiin oma rata purkeista. Kun ei ollut kouluttaja haukuttavana, otti lauri vain hyvää perusasentoa hämillään eikä tajunnut yhtään siitä, mitä piti tehdä. Kävi se jonkun kerran purkillakin ja yritti ottaa sen suuhun – noutoliike nääs… Näinköhän Laurin älynlahjat on tapissaan, eikä se enää opi uutta ?? Tällä viikolla nähdään, miten käy.

13.5.2018 Äitienpäivä. Koivussa kolme päivää vanhat lehdet – minun pihapuuni.

Lauri kovanpinnan jäljellä. Ajoi Hinnikin ja hyvin ajoikin.

Ja laitanpa tähän vielä parhaan horoskooppini tekstin. Niin osuva!

5.5.2018 Etsintäharjoitus Outokummussa etsintäkurssiin liittyen. Kadonneen Pirkon polkupyörän löysi autopartio ja siitä alkoi koirien työ.

Kesken työskentelyn tuli uusi tehtävä. Pirkon veli Keijo oli kadonnut etsiessään Pirkkoa ja oli nyt jossain huonokuntoisena… Autopartio löysi Keijon auton pellon laidasta ja siitä alkoi Hinnin homma. Jälki löytyi ja lopulta Keijokin. Kaikki hyvin.

4.5.2018 syntymäpäivän viettoa kotosalla naapureiden kanssa iltapalaa nauttien.

3.5.2018 Etsintäharjoitus Selkiellä. Ohjeet löytyi tuosta.

1.5.2018 Vappu. Brunssi Annen ja Jounin luona.

Vappuna metsästä löytyi vielä lunta paikoitellen upottavasti.